:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AMERICAN PIE 6 - BETA HOUSE
AMERICAN PIE 6 - BETA HOUSE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-02-20
FILM
Eric Stifler (John White) en zijn beste vriend Mike Coozeman (Jake Siegel) komen terecht op een universiteit. Onder de hoede van Eriks neef Dwight (Steve Talley) leren ze de wilde kanten van het studentenleven kennen. Zo komen er in aanraking met de beruchte studentenvereniging Beta House. Koste wat kost willen Eric en Mike bij Beta House, maar de proeven zijn niet van de poes...

Mijn woorden uit de American Pie 5: The Naked Mile waren nog niet koud of hup, daar was de aankondiging van American Pie 6: Beta House. Het is een slimme zet van regisseur Waller om de personages van de vorige film opnieuw te volgen, wat van deze film de eerste échte sequel maakt uit de 'direct-to-video'-reeks. Het verhaal doet wat denken aan de Revenge Of The Nerds-films, maar dan met de "nerds" als de slechterikken van dienst. De jokes zijn seksistisch, platvloers en hier en daar behoorlijk onnozel en toch valt er behoorlijk wat te lachen. Net als in de vorige film is er voldoende bloot aanwezig en gaat men nergens de brave toer op zoals in American Pie 4: Band Camp. Helaas zakt de film in de tweede act in elkaar omdat Waller schijnbaar een ongezonde fascinatie koestert voor braakgrappen. Conclusie: goed gelachen, maar het sop is de kool niet waard.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch weergegeven 1.85:1-beeld ziet er prima uit met een goede scherpte, dito contrast en schaduwdetail. De levendige kleuren spatten van het scherm en ogen erg realistisch. Hier en daar duikt er wel wat minimale filmgrain en beeldruis op, maar alles blijft gelukkig binnen de perken. Digitale compressiefouten hebben we niet waargenomen en het beeld is vrij van vuiltjes of beschadigingen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk met heldere en goed verstaanbare dialogen. De rockdeuntjes zorgen voor het nodige ruimtelijke gevoel, maar verwacht geen overdonderend geluidsspektakel. Ruis en andere geluidsstoringen hebben we niet bemerkt.

EXTRA'S
Geen, ondanks een US-release propvol extra features...

CONCLUSIE
American Pie: Beta House is ondertussen al het zesde American Pie-vehikel, maar ondanks dat ondergetekende behoorlijk wat heeft afgelachen, hopen we toch dat men zich tot deze franchise beperkt. Beeld en geluid op het door Universal uitgebrachte schijfje zijn prima!


cover




Studio: Universal

Regie: Andrew Waller
Met: John White, Steve Talley, Christopher McDonald, Eugene Levy

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582516180


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, IJslands, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij