:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOT FUZZ
HOT FUZZ
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2008-04-22
FILM
Nicolas Angel (Pegg), een Londense supercop met Hollywood-trekjes, is zodanig efficiënt dat hij de rest van het korps met de billen bloot zet. Reden genoeg voor z’n oversten om hem over te plaatsen naar het rustige plattelandsdorpje Sandford, meermaals verkozen tot ‘dorp van het jaar’. Uiteraard verstoort Angel al heel snel het alledaagse leven van de modale man in de straat door het (te) strikt toepassen van de wet. Hij krijgt een partner toegewezen in de persoon van Danny (Frost), de zoon van de plaatselijke commissaris. Danny is alles wat Nicolas niet is: een pintdrinkende mollige lamme goedzak die de Keanu Reeves-rol uit Point Break als ideaalbeeld van de politieman ziet. Nicolas wordt dan ook snel de nieuwe held van Danny. In het begin van hun samenwerking is het thuisbrengen van een ontsnapte zwaan hun enige actie. Daar komt snel verandering in wanneer de meest onverklaarbare ongevallen elkaar in sneltempo opvolgen. Al snel ontdekt Nicolas dat niks is wat het lijkt in Sandford.

Het succes van hun tv-serie 'Spaced' was zodanig overweldigend, dat de komische talenten Simon Pegg en Edgar Wright zomaar eventjes zonder problemen hun filmproject Shaun Of The Dead van de grond kregen. Deze komedie is niet enkel een meer dan geslaagde parodie op de befaamde George Romero-franchise maar eveneens een hommage aan de grootmeester himself. Niet alleen over de plas waren ze gek op Shaun Of The Dead, maar ook de rest van de wereld kon deze prent best op prijs stellen. Groen licht dus voor de heren Pegg en Wright om hun tweede langspeelfilm in elkaar te knutselen. Niet evident, want de verwachtingen waren na Shaun hooggespannen. Het resultaat mag er echter opnieuw meer dan zijn! In Hot Fuzz konden beide heren zich naar hartelust uitleven rond het buddy-cop genre uit de jaren '80- '90, een stijl waar ze zelf gek op zijn (denk aan Lethal Weapon en Bad Boys). De knipogen naar de klassiekers uit het genre zijn bijna niet te tellen, zodat je bijna voortdurend zit te gniffelen als een klein kind in een snoepwinkel. De horde cameo’s van het kruim van de Britse comedy spreekt eveneens boekdelen. Martin Freeman, Bill Bailey, Steve Coogan: allemaal passeren ze met veel plezier de revue.

BEELD EN GELUID
Universal presenteert deze Hot Fuzz in een 2.35:1 anamorfisch beeldformaat dat niks te wensen overlaat. Zowel het zachte, lichtblauw getinte kleurenpalet aan het begin van de film als de heldere kleuren van het platteland worden prachtig weergegeven. De vele donkere scènes stellen niet teleur en ook het contrast en de scherpte mogen er wezen. Hoe subtiel de 5.1-track aan het begin van de film ook klinkt, des te meer valt hij de luisteraar aan in het tweede gedeelte! Wapengekletter, gierende banden, ontploffingen, ja, zelfs het galopperen van paarden zal je huiskamer op z'n grondvesten doen daveren. De bass gaat op sommige momenten zodanig zwaar door, dat we noodgedwongen het volume dienden te verlagen. Jammer, want het verschil in volume met de dialooggedreven scènes is daardoor veel te groot.

EXTRA'S
'De man die agent wilde zijn' is in feite niks meer dan een korte clip waarin Pegg en Frost een scène uit de film naspelen zoals Michael Caine en Sean Connery, een soort van 'running gag' die ook al op de 'Shaun'-dvd terug te vinden is. 'Hot Funk' is de tv-versie van de film, waarin het gevloek vervangen is door meer acceptabel taalgebruik. bij 'Filmboek: de andere kant', krijgen we een alternatief animatiefilmpje te zien op het notaboekje van Danny. Het audiocommentaar komt van Wright en Pegg zelf. Het is enorm informatief en ook héél aangenaam om naar te luisteren. De jarenlange samenwerking van de heren én hun goeie vriendschap zit daar uiteraard voor iets tussen. Het is alleszins één van de meest aangename audiocommentaren die we de laatste jaren te horen kregen. Verder zijn er nog 11 verwijderde scènes met optioneel commentaar, storyboards, hilarische bloopers en 4 trailers: geen min pakket extra's (een pakket dat jammer genoeg weinig voorstelt in vergelijking met wat er op de 2-disk UK-uitgave aangeboden wordt).

CONCLUSIE
Hot Fuzz werd meer dan verdiend een kaskraker en had zelfs veel succes in de States. Het is een hommage aan de buddy-cop films, gekruid met een flinke dosis (Britse) humor en actie en gespekt met een astronomisch hoog budget naar Europese standaarden. Beeld en geluid zijn top en ook het bonusmateriaal is verzorgd. Meer dan aan te raden!


cover
Studio: Universal

Regie: Edgar Wright
Met: Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent, Paddy Considine, Timothy Dalton, Bill Nighy

Film:
7,5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582491289


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC
Extra's:
• 3 featurettes
• Bloopers
• Storyboards
• Verwijderde scènes
• Audiocommentaar
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij