:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STEP UP 2 THE STREETS
STEP UP 2 THE STREETS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-08-24
FILM
Nadat Andie (Briana Evigan) zich met haar danscrew "The 410" voor de zoveelste keer in de problemen brengt is de maat vol voor haar pleegmoeder. Ze dreigt Andie weg te sturen, maar laat zich door Tyler Gage (Channing Tatum) overhalen om haar te laten inschrijven voor een auditie op de prestigieuze Maryland School of the Arts. Andie denkt dat haar kansen nihil zijn, maar toch wordt ze toegelaten. Op de dansschool geraakt ze bevriend met de ietwat vreemde, maar verder onschadelijke Moose. Deze steelt haar voor aan Chase (Robert Hoffman), de populaire broer van de directeur van de school. Nadat Andie uit haar crew gesmeten wordt begint ze een nieuwe groep, met een boel vreemde vogels van de school. Zo hoopt ze toch mee te kunnen doen aan "The Streets", een illegale maar in de underground erg populaire danswedstrijd. De leden van de "410" zien dit echter compleet niet zitten, met alle gevolgen van dien...

In 2006 kwam producer Adam Shankman op de proppen met een kleine, onopvallende dansfilm van 12 miljoen dollar. Step Up was het debuut van Anne Fletcher als regisseur en ook voor de camera stonden geen grote namen. Toch had distributeur Buena Vista het lef om te film uit te brengen tussen grotere films als de kaskraker Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby, Oliver Stone's World Trade Center en de horrorremake Pulse. En de gok heeft enorm goed uitgepakt, getuige de wereldwijde opbrengst van meer dan 114 miljoen dollar!

Nu twee jaar later hebben we - surprise, surprise - een sequel. Regisseuse Anne Fletcher ging door met grotere films (27 Dresses), maar trad net als Shankman op als producer. Als regisseur werd de behoorlijk onervaren John M. Chu aangetrokken. Acteur Channing Tatum, die dankzij de eerste film uitgroeide tot één van de nieuwe beloftes van Hollywood, komt nog wel even 'goeiendag' zeggen, maar qua cast ging men vooral op zoek naar nieuw talent. Dat vond men in de welgevormde Briana Evigan en beachboy Robert Hoffman. Hoewel Step Up 2 The Street verre van grootse cinema is, komen de makers nét met hun slap en clichérijk verhaaltje weg dankzij het ontegensprekelijke charisma van Evigan en de chemie tussen haar en Hoffman.

Terwijl de eerste film voornamelijk romantiek tegen een achtergrond van dans leverde, is John M. Chu's sequel all about the dancing met een snuifje bubblegum-romantiek. De prominent aanwezige danscènes zijn tegelijk spectaculair én origineel, met een feilloze choreografie en dito uitvoering. De bijpassende muziek is dan weer een goed afgewogen mix van hedendaagse dancebeats en pompende RnB-tracks. Ondanks zijn korte filmografie blikt regisseur Chu zijn eerste studiofilm in met de nodige stijl en dynamiek,. Het geheel houdt een goed tempo aan zodat je ook naast de dansscènes geboeid blijft kijken. 

Step Up 2 The Streets is met zijn wereldwijde opbrengst van 144 miljoen dollar nog een dikkere hit dan het origineel. Begin dus die benen maar al te stretchen voor Step Up 3!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld is scherp, met een goed contrast en prima schaduwdetail. De zwarte tinten zijn solide en de overige kleuren ogen warm en natuurlijk. De gebruikte print is vrij van vuiltjes en beschadigingen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een prima spreiding en ambiance. De muziek komt goed tot haar recht en de dialogen komen mooi helder uit de centerspeaker. Ruis is zoals te verwachten bij een recente film als deze niet aanwezig. Er is overigens voor Warner heel uitzonderlijk een Engelstalige DTS-track aanwezig, die op zijn beurt een tikkeltje gedetailleerder en voller klinkt. 

EXTRA'S
In de featurette "Through the Eyes" (12 min.) volgen we regisseur Jon M. Chu enkele dagen op de set van de film en zo krijgen we een ruime blik opwat daar gebeurt, met uiteraard een boel interviewsnippers van de man zelf, zijn trotse ouders en de cast- en crewleden. "Outlaws of Hip Hop: Meet the 410" (5 min.) zijn repetitiebeelden en korte interviews met de dansers die de 410-crew spelen in de film. Vervolgens haalt hoofdrolspeler Robert Hoffman een grap uit met een uitbater van een nachtwinkel en zijn er maar liefst zes videoclips (met o.a. Missy Elliott) van hits uit de opzwepende en goed in het gehoor liggende soundtrack beschikbaar.

Ten slotte zijn er vijf easter eggs verstopt.

CONCLUSIE
De stijlvolle en opzwepende sequel op de verrassend succesvolle dansfilm Step Up is amusant vertier, met charismatische hoofdrolspelers en enkele indrukwekkende dansscènes. De dvd van Warner heeft prima beeld en geluid, met daarbovenop een handjevol extra's. Voer voor de fans!


cover
Studio: Warner

Regie: Jon M. Chu
Met: Briana Evigan, Robert Hoffman, Will Kemp, Cassie Ventura, Channing Tatum

Film:
7,5/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Ballet/Dans

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
6

Speelduur:
94 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932038187


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• 2 featurettes
• Robert Hoffman Video Prank
• 6 videoclips
• 5 easter eggs

Andere recente releases van deze maatschappij