:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALLO ALLO - DE COMPLETE SERIE 4
ALLO ALLO - DE COMPLETE SERIE 4
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-08-26
SERIE
Het wordt er voor René absoluut niet makkelijker op om zijn reputatie van moedigste Fransman waar te maken tijdens dit vierde seizoen. Hij werd voor het laatst gezien in een krijgsgevangenkamp in het gezelschap van een pak vrouwen, de piloten Carstairs en Fairfax, Kolonel Von Strohm en Kapitein Geering...

In dit vierde seizoen wordt de lijn van de voorbije seizoenen doorgetrokken. Geen verrassingen voor de trouwe fans met andere woorden. Wat de personages betreft verdwijnen Maria en Kapitein Geering (toch wel een uitstekende rol van Sam Kelly) in dit vierde seizoen. Geering zal nog één keer opduiken in de aflevering Hello Hans! uit het zevende seizoen. We krijgen de introductie van Mimi Labonq (Sue Hodge) en de Italiaanse kapitein Alberto Bertorelli (Roger Kitter)
 
AFLEVERINGEN
Het vierde seizoen bevat de volgende zes afleveringen:

4.1. Hans Goes Over The Top
René en zijn gezelschap zitten nog steeds opgesloten in het krijgsgevangenkamp. Er lijkt geen andere mogelijkheid dan opnieuw een tunnel te graven. Maar waar moeten ze in godsnaam de aarde laten? Herr Flick en Von Smallhausen zien een tunnel ook wel zitten. Gruber hoopt de kolonel te kunnen helpen door zich te verkleden als een non.
 
4.2. Camp Dance
Verkleed als revue meisjes weet het hele gezelschap uiteindelijk uit het kamp te ontsnappen. Wat is er echter gebeurd met kapitein Geering en dienster Maria?
 
4.3. Good Staff Are Hard To Find
Nu Maria is verdwenen heeft het café een nieuwe dienster nodig. René en Edith houden er een andere mening op na over wie aangeworven moet worden. Uiteindelijk zorgt Michelle from the résistance ervoor dat de kleine maar dappere Mimi in het café aan de slag kan.
 
4.4. The Flying Nun
De Gestapo vermoedt dat de kolonel en de generaal betrokken zijn in een complot om Hitler te vermoorden. Er zit voor Herr Flick niets anders op dan vermomd als secretaresse Irma Von Kinkenrotten op onderzoek uit te gaan.
 
4.5 The Sausage In The Trousers
Er zijn nog steeds geen batterijen voor de zender die verstopt zit onder het bed van Madame Fanny. Tot de gestolen batterij uit een pocket duikboot aankomt, moet de zender aangedreven worden met een fietsdynamo. Een aantal worsten zorgen voor grote verwarring. Welke worst bevat de explosieven? Welke bevat het schilderij? Welke bevat de batterij?

4.6. The Jet Propelled Mother-in-law
René wordt gearresteerd door de Duitsers. De kolonel wil een fatsoenlijke uitleg voor de worst met explosieven. De spionagecamera van het verzet komt in de wijngaard van Monsieur Alphonse terecht. Verre van ideaal gezien de wijngaard opgevorderd is door de bezetters.
 
BEELD EN GELUID
Net zoals bij de vorige seizoenen krijgen we een transfer in het originele 1.33.1-formaat die er relatief scherp en contrastrijk uitziet. De originele Dolby Surround 2.0-track is vrij van ruis of andere beschadigingen.
 
EXTRA'S
Opnieuw geen extra's.
 
CONCLUSIE
Wie de vorige seizoenen al in huis haalde zal dit ongetwijfeld ook doen voor dit vierde seizoen. We zullen u alvast niet tegenhouden.cover
Studio: Warner

Regie: David Croft
Met: Gordon Kaye, Carmen Silvera, Vicki Michelle, Kirsten Cooke, Kim Hartman, Richard Marner, Guy Siner, Richard Gibson

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
AL

Speelduur:
180 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij