:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BUCKET LIST, THE
BUCKET LIST, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-09-17
FILM
Je leeft maar een keer, dus waarom verlaat je het leven niet met stijl? Dat is wat twee erg uiteenlopende kamergenoten, de één een opvliegende miljardair (Jack Nicholson) en de andere een rustige en intelligente automonteur (Morgan Freeman), op de kankerafdeling samen beslissen wanneer ze te horen krijgen dat hun dagen geteld zijn!  Ze maken een lijst van dingen die ze nog willen doen voor hun dood en gaan de wijde wereld in voor het avontuur van hun leven. Vrije val met een parachute? Gedaan. Met een Shelby Mustang over een circuit racen? Gedaan. Naar de grote pyramide van Cheops staren? Jawel! De vreugde in hun leven ontdekken voor het te laat is? Check! Maar dan botsen de twee oude knarren elk met hun persoonlijke omgeving...

Terwijl de bioscopen meestal overrompeld worden door de typische peperdure Amerikaanse blockbusters, zou je haast vergeten dat er ook zoiets bestaat als een film waar de hoofdrol effectief is weggelegd voor echte rasacteurs en waar de aandacht niet ligt op de hoeveelheid spectaculaire speciale effecten en andere kermisattracties, maar op knap geportreteerde acteerprestaties die authentieke gevoelens opwekken; diepmenselijke verhalen die, ondanks dat ze over iets diepzinnigs gaan of de mindere kant van het leven van naderbij bekijken, toch wat hoop geven en ons iets waardevols bijbrengen. Rob Reiner heeft al meermaals bewezen dat hij een solide verhalenverteller is, met films waar menselijke emoties (goede of slechte) bijna even belangrijk waren als het verhaal of de acteurs. Ook met The Bucket List verricht hij wonderen. Het verhaal is tegelijk simpel, maar iets waar we allemaal wel eens aan gedacht hebben: wat als je hoort dat je nog maar een beperkte tijd te leven hebt? Ga je dan bij de pakken blijven neerzitten of ga je compleet genieten en nog beleven wat je kan? 

Jack Nicholson is heerlijk cynisch, met een excentriek randje, terwijl Morgan Freeman zoals vanouds op geloofwaardige wijze de rustige 'everyman' vertolkt. De twee klassebakken acteren werkelijk de pannen van het dak en je leeft met elke emotie mee, mede omdat het allemaal zo oprecht overkomt. Het lijkt net of ze heel hun leven niets anders gedaan hebben! Ook de rest van de cast is erg goed en let op de gewaardeerde bijrol van Sean Hayes uit "Will & Grace". De regie van Rob Reiner is zoals steeds erg behendig en hij jongleert als een meester tussen tragiek en geslaagde humor. The Bucket List is echte feel good movie zoals ze er de dag van vandaag te weinig maken. En dat vond het bioscooppubliek er schijnbaar ook van, want de Rob Reiner-film werd een dijk van een hit met een wereldwijde opbengst van bijna 175 miljoen dollar. Kortom, een aanrader!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld ziet er goed uit, met heldere en levendige kleuren en een prima contrast.. Het beeld is verder scherp met een solide zwartniveau. De gebruikte filmprint is vrij van storende onvolmaaktheden en ook digitale compressiefouten vormen geen probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt uitstekend. Het beeld is op de voorste kanalen gericht, met heldere en steevast verstaanbare dialogen. De subtiele omgevingsgeluiden zijn goed geplaatst en de muziek zorgt voor een mooi levendig geluidsbeeld. Ruis en/of andere storingen in het geluid hebben we niet waargenomen.

EXTRA'S
Enkel en alleen de videoclip van het nummer "Say", door John Mayer, uit de soundtrack. Erg mager voor een succesvolle film als deze. Een gemiste kans Warner!

CONCLUSIE
The Bucket List is een ontroerende en diepmenselijke tragikomedie van Rob Reiner. Nicholson en Freeman zijn uitstekend op elkaar ingespeeld en tillen de film naar een hoog niveau. De beeld- en geluidskwaliteit zijn erg goed, maar het is huilen met de pet op als je een blik werpt op de extra's-sectie. The Bucket List is hoe dan ook ten  zeerste aanbevolen!


cover
Studio: Warner

Regie: Rob Reiner
Met: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes

Film:
9/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Tragikomedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
AL

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Videoclip

Andere recente releases van deze maatschappij