:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PHISH - BITTERSWEET MOTEL
PHISH - BITTERSWEET MOTEL
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-06-11
PHISH: DE GROEP
Phish werd opgericht in 1983, tijdens hun opleiding aan de universiteit van Vermont (Burlington). Vandaag bestaat de band uit vier leden: Trey Anastasio (gitaar), Mike Gordon (bass-gitaar), Page McConnell (keyboards), en Jon "Fish" Fishman (drums). Page maakte oorspronkelijk geen deel uit van de band, een tweede gitarist Jeff Holdsworth verliet de band vroegtijdig in 1986. Hun muziek is een mix van jazz, rock, bluegrass, folk, funk en bevat veel geïmproviseerde jamsessies.

DOCUMENTAIRE
Bittersweet Motel gunt een blik op de muzikanten van Phish, volgens sommige bronnen één van de meest succesvolle toerende rock 'n roll-bands ter wereld (wij hadden er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord). Deze documentaire volgt de band gedurende één jaar op en naast het podium, toerend door Amerika, Europa en thuisbasis Vermont. De documentaire biedt afwisselend opnames van interviews, jamsessies, behind the scenes, optredens en tevens wordt een hoofdstuk gewijd aan een groot meerdaagsfestival waar zo'n 70.000 muziekliefhebbers bijeenkomen.

BEELD EN GELUID
Bittersweet Motel heeft een 1.85:1-beeldformaat, niet anamorf. Het beeld bevat veel ruis, de kleuren ogen vrij flets en tevens merk je dat het contrast niet goed geregeld is, wat vermoedelijk te wijten is aan de originele master. Opnames tijdens de optredens ogen meestal ook minder goed en zijn met momenten veel te donker. Er staan drie geluidstracks op deze dvd waarvan wij de DTS 5.1 (1509 kbps) beluisterd hebben. De DTS-track klinkt goed, maar niet overweldigend zoals bijv. op de muziek-dvd van Santana. De muziek wordt mooi gespreid, dialogen klinken verstaanbaar en helder. Heel diep doorgaan in de lage tonen gebeurt hier niet. Over het algemeen kunnen we stellen dat het geheel vrij goed klinkt, zonder meer.

EXTRA'S
Deze dvd bevat een bioscooptrailer, een tekstinterview met regisseur Todd Philips en acht verwijdere scènes (+/- 40 min.) waarvan vier nummers uit een optreden, drie opnames met behind the scenes en een interview.

CONCLUSIE
Echte fans van Phish zullen deze dvd wel in huis halen, de anderen onthouden zich misschien beter.


cover



Studio: Video Film/Express

Regie: Todd Philips
Met: Trey Anastasio, Mike Gordon, Page McConnell, Jon

Film:
4/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713053001550


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Stereo 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Extra's:
• Trailer
• Tekstinterview met regisseur
• Verwijderde scènes

Andere recente releases van deze maatschappij