:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LCD / PLASMA MOODS
LCD / PLASMA MOODS (BLU-RAY)
Bespreking door: Dieter - Geplaatst op: 2008-12-18
FILM
LCD/Plasma Moods is geen narratieve film, maar een reeks van negen korte filmpjes die je op je beeldscherm kan afspelen in eeuwige loops. Het pompeus getitelde Unforgettable Fire is het eerste van de reeks en toont een flakkerend haardvuur. Helaas werd het haardvuur in redelijk grote close-up gefilmd, waardoor de warme, charmante impact een stuk minder is dan in bijvoorbeeld Open Haard. De volgende keuzemogelijkheid kreeg een al even belachelijke titel - zeker als je weet dat het hier om eenvoudige aquariumbeelden gaat - Water of Love. Deze eerste twee filmpjes kunnen wellicht nog een zekere mood opwekken in een woonkamer, maar wie de overige zeven ooit in een loop op een beeldscherm zou willen zetten, is me een raadsel. Down to London toont de Britse hoofdstad, A New York Minute geeft een zicht op Manhattan vanuit een torenhoog flatgebouw en Toujours Paris is niet meer dan een Eiffeltoren met nachtelijke lichtjes. Birds of Siena is er voor de Italië-liefhebbers, terwijl On the Rocks statische ijsbergen biedt. Wat My Mountain Moment en Cloudy Thoughts voor visueel spektakel opleveren, mag duidelijk zijn voor de goede verstaander.

Op zich ben ik niet tegen veredelde screensavers om een mooie sfeer in een woonkamer te creëren, maar wat LCD/Plasma Moods aanbiedt, is van zo'n bedenkelijk niveau dat je al goed gek moet zijn om de Blu-ray in huis te halen. Waarschijnlijk zagen de makers vooral een goede kans om snel wat geld binnen te rijven. Dat zou verklaren waarom de beelden zonder gevoel gedraaid zijn, in de minst sfeervolle camerahoeken en zonder oog voor de schoonheid die veel van de locaties nochtans bieden. Enkel aan te bevelen voor hersendode freaks of als kerstcadeau voor personen aan wie je een bloedhekel hebt.

BEELD EN GELUID
Hoewel de cover pocht met de aanwezigheid van HD-beelden en Dolby 5.1-geluid, vallen zowel de visuele als de auditieve presentatie fiks tegen. Voor een HD-beeld stelt de scherpte ronduit teleur, terwijl de kleuren zielloos over het scherm zwerven en de zwartniveaus fluctueren. Onvergeeflijk is bovendien de aanwezigheid van grain in een recente, voor HD-projectie bedoelde release. Het geluid brengt het er niet veel beter van af. Uit de boxen schallen niet de sfeervolle geluiden van een druk New York of schuivende ijsmassa's maar generische geluidsmassa's die het ene oor ingaan en het andere uit.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op de disk.

CONCLUSIE
LCD/Plasma Moods biedt negen korte films aan over gevariëerde onderwerpen als Londen, bergen en aquaria. De kijker kan deze filmpjes gebruiken als screensaver op zijn tv, maar gezien de povere kwaliteit van de aangeboden beelden is het nog maar de vraag wie gek genoeg is om dat te doen. Beeld en geluid stellen teleur. Een bonussectie is er niet.


coverStudio: VTC-Media

Regie: Yvo van Koppenhagen
Met: geen

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Demo DVD

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
AL

Speelduur:
60 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789086021284


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Geen