:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EXTRAS - DE EXTRA SPECIALE SPECIAL
EXTRAS - DE EXTRA SPECIALE SPECIAL
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-01-01
FILM
Andy: To the general public, there is no difference between me and that doll.
Darren: What? Little, fat ugly thing - Pathetic?


Andy Millman (Ricky Gervais) is inmiddels rijk en beroemd geworden dankzij zijn sitcom “When the Whistle Blows” die iedere week 6 miljoen kijkers aan de buis weet te kluisteren. Het gebrek aan respect en goede kritieken blijf echter knagen en Andy vraagt zich dan ook af wanneer hij erkenning zal krijgen voor zijn artistieke werk. Eén ding is zeker: zijn agent Darren (Stephen Merchant) mag dan wel trouw zijn, hij is vooral nutteloos. Een nieuwe manager lijkt een goede start om Andy's carrière opnieuw te lanceren. Ondertussen gaat het Andy's beste vriendin Maggie (Ashley Jensen) nog steeds niet voor de wind. Ze komt met moeite aan de bak als figurante en heeft het heel moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Andy's ontevredenheid begrijpt ze dan ook helemaal niet...

Net als bij The Office besloten Ricky Gervais en Stephen Merchant om het na twee seizoenen voor bekeken te houden en afscheid te nemen aan de hand van een kerstspecial, in dit geval één die vertoond werd over het kanaal op 27 december 2007. Deze extra lange aflevering wist ons zeker te bekoren met een aantal zeer grappige en donkere momenten. Het ritme (op het vlak van lachspiermomenten) ligt ongeveer even hoog als bij de normale afleveringen, waardoor de kijker nooit de indruk krijgt dat het één of het ander wordt uitgemolken. De verhaallijnen over het gebrek van artistieke erkenning voor Andy en het gebrek aan enig succes of financiële zekerheid voor Maggie zijn sterk genoeg om ons nog eens 82 minuten lang geboeid te houden. We mogen ook de cameo's (Gordon Ramsey, Clive Owen en George Michael) niet vergeten die zorgen voor een aantal sublieme momenten.

De bespreking in het Amerikaanse magazine Variety had het over “delivering a dark exclamation point to their second great series”. We zijn het daar volmondig mee eens!

BEELD EN GELUID
De beeld- en geluidskwaliteit liggen logischerwijs in het verlengde van die van de twee voorgaande seizoenen. We krijgen een fris ogende transfer met goeie scherpte en contrast en zonder ruis of andere printbeschadigingen. De Engelstalige Dolby Digital-2.0 track volstaat ruimschoots voor een comedyserie als Extras.

EXTRA'S
Mogen we beginnen met een punt van kritiek? Bij het opstarten van deze dvd wordt de kijker keer op keer geconfronteerd met de comedy collection trailer, zeer irritant gezien doorspoelen of overslaan niet mogelijk is!

Als eerste extra krijgen we een grappige vraag & antwoord-sessie (15 minuten) met Gervais en Merchant, zeker de moeite om te bekijken. Daarna krijgen we de fake featurette Figurant zijn in Extras (12 minuten), een aantal deleted scenes (6.40 minuten) en bloopers (6.24 minuten). Bij het oproepen van het menu van de  extra's krijgen we de muziek van Morrissey te horen, geen slechte keus als u het ons vraagt.

CONCLUSIE
Een waardige afsluiter van een toffe serie! We vinden het wel een beetje vreemd dat deze ene, weliswaar langere, aflevering momenteel duurder verkocht wordt dan de individuele, volledige seizoenen.

Andy: At least nip to the kitchen, make me a cheese sandwich, you cook.
Gordon Ramsay: Cock. Haven't you had enough cheese sandwiches, fat boy?
Andy: Oh, you round puffy-faced git!
Gordon Ramsay: You catchphrase shouting wig-wearing wannabe!
Andy: You publicity hungry failed footballing fuck!
Gordon Ramsay: You're a has been! Go home!
Andy: You think you're so hard, don't you 'cause you shout at people who work in kitchens? Who works in kitchens? Ooh, women and gays. Oh, and the French! You're well hard.
Gordon Ramsay: Let's just leave it at that, shall we? I don't want to get into a fight. I heard your girdle can explode at any minute.



cover




Studio: Warner

Regie: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Met: Ricky Gervais, Stephen Merchant, Ashley Jensen, Shaun Pye

Film:
7,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
6

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932042511


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Vraag & antwoord
• Deleted scenes
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij