:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GOSSIP GIRL - SEIZOEN 2 DEEL 1
GOSSIP GIRL - SEIZOEN 2 DEEL 1
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2009-09-15
SERIE
Na het bekijken van het eerste seizoen vanGossip Girl dachten we: dit smaakt naar meer! De belevenissen van Serena en co. leverden behoorlijk wat kijkgenot op en het leek erop dat bedenker Josh Schwartz en de zijnen hun lesje geleerd hadden uit het ontspoorde The OC. De verhaallijnen zaten behoorlijk goed in elkaar. Serena probeerde de brokken te lijmen met haar vriendenkring en in het bijzonder met haar voormalige hartsvriendin Blair. Dat ging niet onopgemerkt voorbij aan de nuchtere Dan die we niet van slechte bedoelingen konden beschuldigen. Tussendoor werden we meermaals getrakteerd op de uitspattingen van de verwaande, maar ongevaarlijke Chuck.

Van bij het begin van het tweede seizoen merk je echter een verandering qua sfeer. De schrijvers tasten de grenzen van goede smaak af en zadelen ons op met een aantal extreme karikaturen. Chuck wentelt zich in een nauwelijks geloofwaardige wereld van ontucht om de dood van zijn vader te verwerken. Ondertussen gaat de aan-uit-jojo tussen hem en Blair het hele seizoen zodanig door dat we gerust kunnen spreken van een totale verspilling van zendtijd. Een andere bron van irritatie is zonder twijfel de aanwezigheid van Dans zus Jenny (Taylor Momsen). Tijdens het eerste seizoen konden we ons al vragen stellen bij de toegevoegde waarde van dit personage. Seizoen twee zet die trend voort en maakt het eigenlijk alleen maar erger. En wat met de belevenissen van de andere personages? Om eerlijk te zijn…het doet er eigenlijk niet toe.

Zoals je kunt zien, schiet er nog maar weinig over van onze oorspronkelijke hoopvolle verwachtingen t.o.v. het tweede seizoen van Gossip Girl.

BEELD EN GELUID
Om één of andere reden besloot Warner om de uitgave van seizoen 2 op te splitsen in 2 delen. Dit eerste deel spreidt 12 afleveringen over 3 disks. De anamorfische 1.78:1-transfer levert net zoals bij het eerste seizoen een aantrekkelijk plaatje op dat aansluit bij de glitter en glamour van de reeks. De lichte sporen van edge enhancement en het occasionele grain spelen geen storende rol. De Dolby Digital 5.1-geluidstrack zorgt voor een correcte weergave van de dialogen en geeft de hippe en niet onbelangrijke popmuziek een stevige boost.

EXTRA’S
Het bonusmateriaal beperkt zich ditmaal tot een aantal verwijderde scènes die het verschil niet maken.

CONCLUSIE
Het tweede seizoen van Gossip Girl blijkt van het goede te veel en laat nog maar weinig over van onze aanvankelijk hoopvolle verwachtingen. Enerzijds vervallen de verhaallijnen in clichés, anderzijds zoeken de schrijvers onnodige extremen op. Van de goede beeld- en geluidskwaliteit vrolijken we dan ook nauwelijks op.


cover
Studio: Warner

Regie: J. Miller Tobin, Michael Fields, Janice Cooke, Jim McKay, Patrick Norris, Norman Buckley, Tony Wharmby, Vondie Curtis-Hall, David Von Ancken, Jean de Segonzac,
Met: Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Taylor Momsen

Film:
4/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
6

Speelduur:
480 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888029367


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels CC
Extra's:
• Niet eerder vertoonde scènes

Andere recente releases van deze maatschappij