:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> UNBORN, THE
UNBORN, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-10-07
FILM
De mooie Casey Bell (Odette Yustman) wordt steeds vaker geteisterd door angstaanjagende nachtmerries. Het gaat echter van kwaad tot erger wanneer ze ook overdag steeds vaker erg vreemde dingen begint te zien. De radeloze jonge vrouw gaat op onderzoek uit en ontdekt al snel allerhande verschrikkelijke dingen uit haar verleden...

"Evil wants to be born... NOW!"

Het schrijftalent van David S. Goyer staat buiten kijf. De talentvolle scenarist is immers verantwoordelijk voor een aantal absolute toppers zoals Dark City, Batman Begins en uiteraard het veelgeprezen The Dark Knight. De man begint tegenwoordig ook voet aan grond te krijgen als regisseur. Jammer genoeg is Goyer helemaal niet zo sterk met de microfoon in de hand. Het gedrocht Blade: Trinity kunnen we hem nog vergeven, maar The Unborn is toch wel een beetje teveel van het goede! Niet alleen is het scenario een samenraapsel van elementen die je elders al véél beter hebt gezien, bovendien grijpt hij als cineast de hele film lang terug naar de meest goedkope trucjes en clichés.

Hoe verder The Unborn evolueert, des te absurder lijkt alles te worden. Het is bijna een mirakel dat de overigens prima cast zich eerst nog goed staande weet te houden, maar in de tweede act lijken de acteurs het spoor volledig bijster te zijn. Yustman doet weliswaar niet veel meer dan wat mooi staan te wezen, maar het zijn karakteracteurs zoals James Remar en Idris Elba die de film nog een zekere klasse weten te geven. Dat geldt echter niet voor Gary Oldman (The Fifth ElementThe Dark Knight) die vooral tegen het einde regelmatig stevig onderuit gaat!

De laatste nagel aan de doodskist van deze zogezegde ‘horrorprent’ zijn de bij momenten erg zwakke speciale effecten en het volledig afwezig zijn van enige sfeer, spanning of bloed (ondanks dat het hier om de zogenaamde 'unrated versie' gaat). Ondanks alles werd The Unborn een meer dan behoorlijk succes in de wereldwijde bioscopen. Toch raden we iedereen aan om met een wijde boog om deze film heen te lopen.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.40:1-beeld is scherp met een goed contrast en een positief ogend schaduwdetail. Het zwartniveau is solide en het beeld heeft een prima diepte. De kleuren ogen warm en over het algemeen natuurlijk. De gebruikte print is vrij van storende onvolmaaktheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt eveneens puik met heldere, goed verstaanbare dialogen en een prima stereospreiding. De muziek klinkt netjes en de geluidseffecten hebben een goede plaatsing. De subwoofer onderlijnt de horror waar nodig. Ruis of kraakjes vormen zoals verwacht geen probleem in deze recente film.

EXTRA'S
Behalve enkele niet echt boeiende weggeknipte scènes valt er niets te beleven op deze dvd.

CONCLUSIE
Met de beschamend slechte horrorprent The Unborn bewijst David S. Goyer eens te meer dat hij beter is in het schrijven van scenario's dan in het regisseren. De dvd van Universal is echter meer dan behoorlijk met prima beeld en geluid. De extra's vallen dan weer erg mager uit, maar daar zijn we voor één keer niet boos om! 


cover
Studio: Universal

Regie: David S. Goyer
Met: Odette Yustman, Gary Oldman, Cam Gigandet, Meagan Good, Idris Elba

Film:
2,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:

Engels Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Digital 5.1
Pools Dolby Digital 5.1Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Deleted scenes

Andere recente releases van deze maatschappij