:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HE'S JUST NOT THAT INTO YOU
HE'S JUST NOT THAT INTO YOU (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-12
FILM
Telkens wanneer de guitige Gigi Phillips (Ginnifer Goodwin) denkt dat ze een goede man aan de haak heeft geslagen, belt die niet meer terug of beantwoord hij haar oproepen niet meer. Telkens was ze er zo van overtuigd dat er een hevige vonk oversprong. De vlotte bareigenaar Alex (Justin Long) probeert haar de complexe regels van het moderne daten bij te brengen. Met alle gevolgen van dien...

"Are you the exception...or the rule?"

He’s Just Not That Into You is de lijvige verfilming van de gelijknamige bestseller van Greg Behrendt en Liz Tuccillo. De film heeft niet alleen een droomcast die propvol zitmet grote namen, maar ook een ambitieuze speelduur van meer dan twee uur. Hoewel het aanvankelijk allemaal start als een routineuze romantische komedie met enkel pretty boys and girls, ontpopt de prent zich tot een realistische karakterstudie met grappige en tegelijk vaak tragische situaties uit het dagelijkse leven van ons allemaal (of je nu single bent of niet).

Het solide scenario zit erg goed in elkaar en is verfrissend omdat niet alles even goed afloopt. Regisseur Ken Kwapis vond een goed evenwicht tussen drama, herkenbare humor en heerlijke romantiek. Het enige dat He’s Just Not That Into You van zijn begeerde topstatus afhoudt (tussen tijdloze romantische komedies zoals o.a. Pretty Woman) is dat de film hier en daar toch iets te lang uitgesponnen is.

Maar behalve dat is He's Just Not That Into You een leuke en vooral erg herkenbare romantische ‘dramady’ die niet geheel onverwacht een behoorlijk succes werd in de wereldwijde bioscopen met een gezonde wereldwijde boxoffice van bijna 180 miljoen dollar. Voer voor de romantische zielen onder ons!

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 HD-beeld is haarscherp met een uitstekend contrast en schaduwdetail. Diepte is meer dan goed en de kleuren (waaronder de strakke zwarte tinten) ogen helder, maar uiteraard ook natuurlijk. De Engelstalige Dolby Digital 5.1-track klinkt warm, met heldere en goed verstaanbare dialogen en een prima stereospreiding. Ruis en andere storingen zijn zoals verwacht niet aan de orde, maar het is toch een beetje vreemd dat de Franse dub wél een HD-track is.

EXTRA'S
De Blu-ray bevat voor de liefhebbers van deze romantische komedie ook enkele interessante extra features met op kop een aantal leuke filmpjes waarin je ontdekt hoe het met de personages afloopt na de film. In de featurette “Six Words That Make Up a Film” (11 min.) komen diverse cast- en crewleden (waaronder uiteraard ook de twee schrijvers van het gelijknamige boek) aan bod over het tot stand komen van deze kaskraker. Regisseur Ken Kwapis ontleedt vervolgens een scène uit de film en voorziet ook nog een vijftal weggeknipte scènes van optionele commentaar.

CONCLUSIE
He’s Just Not That Into You is een verrassend realistische romantische komedie met een cast om van te duizelen. De Blu-ray van Paradiso is prima, maar het ontbreken van een Engelse HD-audiotrack is toch een gemis!


coverStudio: Paradiso

Regie: Ken Kwapis
Met: Ginnifer Goodwin, Justin Long, Jennifer Aniston, Ben Affleck, Scarlett Johansson, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Bradley Cooper

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
12

Speelduur:
130 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5410504073670


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby TrueHD 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Behind the Stories
• 2 featurettes
• Weggeknipte scènes

Andere recente releases van deze maatschappij