:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OBSERVE AND REPORT
OBSERVE AND REPORT
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2010-02-10
FILM
Het chique winkelcentrum Forest Ridge Mall dreigt zijn goede naam te verliezen door een overenthousiaste potloodventer die klanten lastig valt. Voor beveiligingsbeambte Ronnie Barnhardt (Seth Rogen) is het echter een kans uit de duizend! Als hij de potloodventer bij de lurven heeft, zit de kans er namelijk in dat hij eindelijk een baan krijgt bij de plaatselijke politie. Maar dat is buiten de berekende rechercheur Harrison (Ray Liotta) gerekend, die in Ronnie geen politieman ziet. Ronnie wilt zich echter bewijzen en bijt zich als een bezetene vast in de zaak. Met alle mogelijke dramatische gevolgen...

"Right now, the world needs a hero."

De olijke Seth Rogen is één van Hollywoods nieuwste komedieacteurs en is - samen met de opgang van de Judd Apatow-films - op korte tijd enorm populair geworden. Het is dan ook een feit dat de man best komisch uit de hoek kan komen en we waren bijzonder gecharmeerd door zijn optreden in films als The 40-year Old Virgin, Knocked Up, Fanboys, Zack And Miri Make A Porno en Pineapple Express. Zelfs in een wat ons betreft teleurstellende Superbad was Rogen één van de wél werkende factoren! We keken dan ook uit naar Observe And Report, die ietwat ongelukkig in de bioscoop verscheen na het qua onderwerp gelijksoortige Paul Blart: Mall Cop.

Qua cast zit het bij Observe And Report zeker snor. Naast grapjas Rogen, hebben we ook nog de vaak al even hilarische Anna Faris, maar ook degelijke karakteracteurs als Michael Pena en Ray Liotta. Jammer genoeg komt dat vele potentieel nergens terecht en rijdt regisseur Hill de film al snel vast door een spervuur van niet werkende grappen en ranzig geweld. De film is nergens echt grappig, vaak erg voorspelbaar en pijnlijk flauw terwijl ook de weinige actiemomenten niet uit de verf komen.

Zelfs de normaliter erg betrouwbare castleden maken regelmatig behoorlijk uitschuivers. Niet verwonderlijk is deze zogenaamde 'actiekomedie' behoorlijk hard afgekraakt door de gevestigde pers en bracht de film wereldwijd niet eens genoeg op om het productiebudget te dekken.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.40:1-beeld ziet er prima uit met een puike scherpte en diepgang. Contrast is degelijk geldt voor het zwartniveau. De kleuren ogen natuurlijk met een nette verzadiging. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt goed met zuivere en steevast verstaanbare dialogen en een fraaie weergave van muziek en omgevingsgeluiden. Ruis, storingen en andere onvolkomenheden zijn gelukkig niet aanwezig in het geluid.

EXTRA'S
Behalve een clipje met wat bloopers bevat deze dvd geen noemenswaardige extra features.

CONCLUSIE
Observe And Report faalt zowel op het gebied van actie, als op het vlak van grappen en grollen. Zo is de actie veel te ranzig en zijn de meeste grappen miserabel flauw of zelfs ronduit ongrappig! Deze actiekomedie faalde dan ook zoals verwacht in de bioscopen en we zijn benieuwd of deze prent een publiek zal vinden op dvd. Als dat al bestaat! Op de dvd-uitgave zelf is overigens weinig aan te merken.


cover
Studio: Warner

Regie: Jody Hill
Met: Seth Rogen, Anna Faris, Michael Pena, Ray Liotta

Film:
4/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888034170


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Grieks, Hebreeuws, Engels CC
Extra's:
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij