:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JOHNNY MAD DOG
JOHNNY MAD DOG (BLU-RAY)
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2010-09-17
FILM
Laat ons beginnen met te zeggen dat deze Johnny Mad Dog zeker en vast geen film is voor gevoelige zielen. Sterker nog, het vraagt een niet te onderschatten inspanning om deze prent tot het bittere einde uit te kijken. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Emmanuel Dongala, neemt deze prent ons mee naar het door burgeroorlog geteisterde Nigeria. Tussen 1989 en 2003 terroriseerden rebellen het land door elke mogelijke vijand die hun ‘zaak’ niet steunde zo gruwelijk mogelijk af te slachten. Alsof dit nog niet erg genoeg was, richtten de rebellen zonder verpinken kindermilities op: broekventjes tussen 8 en 16 jaar, gedrogeerd tot op het bot en gebrainwashed tot en met dienden voor hen het vuile werk op te knappen.

De film vertelt ons het verhaal van Johnny Mad Dog (Christophe Minie), een volop puberende tiener uit Liberia die z'n deel oorlogsgeweld reeds gezien heeft. Samen met z'n collega-soldaten, stuk voor stuk jonge snaken, zaait hij paniek, verwoesting en dood in de hoofdstad van het vermoedelijke Liberia. Z'n collega 'No Good Advice' heeft ze ook niet allemaal op een rijtje en samen trekken ze door de stad om mogelijke vijanden te liquideren.
 
Ondertussen speelt zich aan de andere kant van de stad een ander tafereel af. Het gerucht doet immers de ronde dat de rebellen eraan komen en het tienermeisje Laokole (Daisy Victoria Vandy) twijfelt geen moment om haar klein broertje en gehandicapte vader in veiligeheid te brengen. De dramatische gebeurtenissen die voortvloeien uit de verscheurende burgeroorlog laten bij alle betrokken zware psychologishe littekens achter.

BEELD EN GELUID
De 1080p-transfer is in één woord geweldig: schitterend contrast, helder en massa's details zijn aanwezig. Het kleurenpalet is rijk en stabiel. Voor het overige is er geen enkel spoor van edge enhancement, van krassen of andere onregelmatigheden op de print. Kortom: een uitermate sterke beeldkwaliteit! Qua geluid is de verwennerij even groot ! De masteraudiotrack levert schitterende resultaten op het vlak van spreiding, helderheid en volume. We bespeurden eveneens veel diepgang in de basgeluiden en de surroundkanalen worden bijna voortdurend aangesproken. Een hevige, doch subtiele en uitgebalanceerde track!

EXTRA'S
Oké, de 'making of Johnny Mad Dog' mag dan wel een goeie 50 minuten duren en allerlei interessant beeldmateriaal en achtergrondinformatie bevatten, het is en blijft de enige extra op deze Blu-ray.

CONCLUSIE
Een rauwe, keiharde, realistische prent die nog dagen in je hoofd blijft nazinderen. Ons kunnen ze alleszins niet overtuigen om ze een tweede keer te bekijken. Het technisch aspect zit snor, maar op vlak van bonusmateriaal zijn we toch ietwat teleurgesteld.cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Jean-Stéphane Sauvaire
Met: Christophe Minie, Dagbeth Tweh, Prince Doblah, Robert Davies

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij