:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LIFE - SEIZOEN 2
LIFE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2010-02-14
SERIE
Ted: What are you thinking?
Charlie
: I'm thinking about what I want and what I need.
Ted: What do you want?
Charlie: I want a peaceful soul.
Ted: And what do you need?
Charlie: I need a bigger gun.


Zoals we al aangaven bij de bespreking van het eerste seizoen is het tweede seizoen van Life uiteindelijk ook het laatste. Ook al is Life nooit subliem, toch lijkt het ons nog steeds een vreemde beslissing om de show stop te zetten na amper 32 afleveringen, zeker als men weet dat de kijkcijfers in de V.S. nog zo slecht niet waren. Maar zoals wel vaker zijn de wegen van NBC ondoorgrondelijk. Weinig verrassend gaat seizoen 1 naadloos over in seizoen 2. De belangrijkste verhaallijn blijft de gevangenisstraf van Charlie Crews en zijn zoektocht naar gerechtigheid. In vergelijking met het eerste seizoen zijn de verhaallijnen die beperkt blijven tot één aflevering tot onze spijt een stuk zwakker dan bij de eerste elf episodes. Als we toch uitschieters moeten kiezen dan gaan we voor aflevering 2.1. Find Your Happy Place en 2.6. Did You Feel That. Over de nieuwe terugkerende personages zijn we wel tevreden. Bij de LAPD krijgen we de nieuwe kapitein Kevin Tidwell en de nieuwe rechercheur, althans voor een aantal afleveringen, Jane Seever. Voor de vertolking van het Kevin Tidwell-personage is een beroep gedaan op Donal Loque, geen grote naam maar een toch wel redelijk bekend gezicht uit Blade of de serie Grounded For Life. Actrice Gabrielle Union herinneren we ons voornamelijk uit Bad Boys II. In andere terugkerende rollen zien we acteur William Atherton (The Last Samurai, Die Hard 2) en Garret Dillahunt (Deadwood, The 4400).

Al bij al hadden we meer verwacht van het laatste seizoen van Life. De redelijk goede ontknoping maakt echter zeker één en ander goed.

AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 21 afleveringen:

Disk 1
2.1. Find Your Happy Place
Crews en Reese racen tegen de klok om een seriemoordenaar te pakken die een spoor van drie koffers met verstike lichamen achterliet. Tussendoor krijgen ze het ook aan de stok met hun nieuwe chef, Kevin Tidwell.
 
2.2. Everything... All The Time
Als een brave huisvader zwaar toegetakeld op een stoel wordt aangetroffen op de bodem van een zwembad, wordt onmiddellijk gedacht dat hij het slachtoffer is van een bende.
 
2.3. The Business Of Miracles
Een specialist in kankeronderzoek vriest letterlijk dood en Crews en Reese vragen zich af wie er belang heeft bij zijn dood.
 
2.4. Not For Nothing
Crews en Reese onderzoeken hoe een uit de hand gelopen universitair experiment tot de dood van een student kon leiden.
 
Disk 2
2.5. Crushed
Een gebroken hart kan dodelijk zijn. Dat blijkt uit de zaak van een universitair die betrokken raakte bij een online driehoeksverhouding.
 
2.6. Did You Feel That
Een aardbeving doet Los Angeles op zijn grondvesten daveren en temidden van de chaos moeten Crews en Reese een ontsnapte moordenaar opsporen die ze lang geleden hielpen opsluiten.
 
2.7. Jackpot
Een vrouw wordt dood aangetroffen aan een romantisch gedekte tafel voor twee. Al snel ontdekken Crews en Reese dat de vrouw een lottowinnares was...
 
2.8. Black Friday
Er werd een moord gepleegd in een winkelgalerij, op de drukste koopjesdag van het jaar dan nog.
 
Disk 3
2.9. Badge Bunny
Een moordzaak heeft alles weg van een uit de hand gelopen drugsdeal. Maar dan ontdekken Crews en Reese dat één van de slachtoffers een Badge Bunny was, een vrouw die enkel aanpapt met politieagenten.
 
2.10. Evil... And His Brother Ziggy
Wanneer een moord plaatsvindt in een indianenreservaat, komen Crews en Reese tussen twee vuren terecht: de stammenpolitie en het plaatselijke sheriffkantoor.
 
2.11. Canyon Flowers 
Een koerier wordt dood aangetroffen, tot aan zijn nek bedolven onder bloemblaadjes. Het levert niet alleen een bloemrijk plaatje op, het is ook een verwijzing naar een sekte uit de jaren 70.
 
2.12. Trapdoor
Het onderzoek naar drie moorden brengt Crews en Reese op het spoor van een Russisch maffialid. Crews is er stellig van overtuigd dat de man iets met zijn eigen zaak te maken heeft.
 
Disk 4
2.13. Re-entry
Een gepensioneerd astronaut van de NASA wordt tijdens een vlucht neergeschoten. Op de lange lijst van verdachten prijken ook zijn zoon en zijn zakenpartner.
 
2.14. Mirror Ball
Crews en Reese zoeken de moordenaar van een metalzanger, maar het spoor loopt dood wanneer de hoofdverdachte een geldig alibi kan voorleggen.
 
2.15. I Heart Mom
Een man wordt dood aangetroffen in een huis zonder dak. Crews en Reese ontdekken dat het slachtoffer betrokken was bij een groots opgezette bouwfraude.
 
2.16. Hit Me Baby
Crews en Starck onderzoeken de moord op een financieel adviseur met een zwak voor vrouwen en duiven.
 
Disk 5
2.17. Shelf Life
Een soldaat die in Los Angeles op verlof is, wordt doodgestoken. Extreme zakenbelangen en publieke machtspelletjes lijken een rol te hebben gespeeld.
 
2.18. 3 Women
Reese werkt nog altijd bij de FBI en Crews krijgt een nieuwe partner, rechercheur Jane Seever. Ze onderzoeken de moord op een rechtbankjournaliste.
 
2.19. 5 Quarts
Een lijkschouwer wordt vermoord aangetroffen en Crews en Seever moeten de zaak zo snel mogelijk oplossen om te vermijden dat talloze andere zaken gecompromitterd worden.  
 
2.20. Inititative 38
De strijd voor het verbieden van vuurwapens wordt dodelijke ernst wanneer een lokale politica in haar eigen huis wordt neergeschoten.
 
2.21. One
Tijdens deze slotaflevering worden de eindjes aan elkaar geknoopt...
 
BEELD EN GELUID
We kunnen herhalen wat we vaststelden bij seizoen 1: zowel de beeld- en geluidskwaliteit zijn van een goed niveau. Het beeld is scherp met een goed contrastniveau. Grain en edge enhancement komen bijna niet voor. De Dolby 5.1.-track heeft voldoende potentie voor een serie als Life, u hoort ons dan ook niet klagen.
 
EXTRA'S
We waren niet enthousiast over de extra's die we bij seizoen 1 toegestopt kregen. Jammer genoeg zijn we dat nu nog minder. Er zijn deleted scenes bij afleveringen 2.1. Find Your Happy Place, 2.2. Everything... All The Time, 2.5. Crushed, 2.9. Badge Bunny, 2.12 Trapdoor en 2.15. I Heart Mom. Er zijn deze keer redelijk interessante commentaren te beluisteren. Bij The Business Of Miracles door Rand Ravich, Far Shariat, Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin en Donal Logue. Bij episode Did You Feel That? door Rand Ravich, Far Shariat, Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin en Donal Logue en ten slotte bij One door Rand Ravich en Far Shariat. De gag reel van nauwelijks 4 minuten stelt bitter weinig voor.
 
CONCLUSIE
Ook al vonden we seizoen 1 beter, toch is het jammer dat NBC besloot om Life na 32 afleveringen op te doeken. Wat ons betreft bezat Life nog genoeg potentieel om uit te groeien tot een blijvertje aan de subtop in tv-serieland.

Agent Bodner: They put you away for killing that guy you had that bar with. You did twelve years hard time, and you got fifty million dollars. Now you're eating burgers in the back of a minivan on the run from half the cops in LA. You've made some interesting career choices.
Charlie Crews: I am where I am.cover
Studio: Universal

Regie: Daniel Sackheim, David Straiton, John Dahl, Elodie Keene, Adam Arkin, Peter Markle, Holly Dale, Tucker Gates, Jay Torres, Paul McCrane, John Behring, Fred Keller, Scott P. Murphy
Met: Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Brooke Langton, Donal Logue, Gabrielle Union

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
12

Speelduur:
870 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582708165


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentaar
• Bloopers
• Deleted scenes

Andere recente releases van deze maatschappij