:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AND THEN CAME LOLA
AND THEN CAME LOLA
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2010-06-21
FILM
Fotografe Lola (Ashleigh Sumner) heeft een nieuwe relatie met een vriendin, Casey (Jill Bennett). Casey vraagt haar om een dringende trip langs de fotowinkel te maken. Intussen zit ze zelf op café met een andere vrouw te smossen, een cliënte (Cathy DeBuono)  die probeert Casey te versieren. Lola heeft echter een reeks setbacks zoals een dikke vette wielklem op haar wagen.

"Losjes gebaseerd op Lola Rennt", staat er op de cover? Hallo? Zowat álles aan deze film is gekopieerd van de briljante arthouseklassieker Lola Rennt: het concept van hetzelfde verhaal in drie verschillende alternatieve werkelijkheden te tonen, de muziek, de flashforwards met polaroïdfotografieën, de tekenfilmsequentie, de manier van fotografie, zelfs de naam van het hoofdpersonage is schromeloos gepikt. Tussendoor krijgen we enkele interviewsequenties die uit de gaapfilm The Baby Formula zijn gelicht. Maar al wat Lola Rennt zo goed maakte, een briljant scenario, een tempo waar de adrenaline van afgutst en een bijzonder goed in elkaar passend oog voor details, ontbreekt in deze lesbische nepfilm. De levensbelangrijke hoogdringendheid die het origineel meesleepten, ontbreekt compleet en wordt vervangen door de besognes van een handjevol lesbiënnes dat alleen maar kan denken aan het feit wie er wie met wie bedriegt, en de pompende technosoundtrack is vervangen door Amerikaanse FM-rockmuziek die de top-50 nooit zal halen. Dit is geen parodie of remake meer, dit is gewoon zonder enige vorm van gêne teren op de schitterende ideeën van een ander. Voor zo'n schandelijk gebrek aan originaliteit is alleen een vette dikke nul op zijn plaats, bij gebrek aan negatieve scores. Plagiaat in het kwadraat! 

BEELD EN GELUID
Beeld en geluid van deze film zijn oké. D'r is genoeg scherpte en detail aanwezig, alhoewel d'r op de achtergrond wat aliasing optreedt. De kleuren zien er piekfijn uit, vooral in de tekenfilmsequentie. Het geluid is dynamisch genoeg, en de dialogen zijn goed verstaanbaar.
 
EXTRA'S
Ellen Seidler, Megan Siler en actrice Ashleigh Sumner verzorgen een (niet-ondertitelde) audiocommentaartrack en deze koffieklets is nagenoeg even vervelend om te beluisteren als de film zelf te bekijken is. Een verkort filmpje met het gegeven in kleipoppetjes is te zien als Claymation (1 min.) Dan volgt er een relatief goeie behind the scenes-documentaire (20 min.) die wel wat inzicht over de film geeft, maar ook weer geen ondertiteling heeft. Afgesloten wordt met een reeks cross-promotionele trailers die ergerlijk genoeg ook bij het opstarten van de disk ongevraagd afspelen.

CONCLUSIE
Mocht ik Tom Tykwer zijn, ik zou ernstig overwegen om een proces aan te spannen tegen de makers van deze mockbuster, en waarschijnlijk een dikke kans maken om het proces te winnen ook nog.cover
Studio: Homescreen

Regie: Ellen Seidler, Megan Siler
Met: Ashleigh Sumner, Jill Bennet, Cathy DeBueno

Film:
0/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
12

Speelduur:
72 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717249477396


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:

• Audiocommentaartrack
• Claymation
• Documentaire "Behind the scenes"
• Cross-promotionele trailers


Andere recente releases van deze maatschappij