:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BED & BREAKFAST
BED & BREAKFAST
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-11-14
FILM
Jake is bezig met de restauratie van zijn landhuis in de wijnstreek van Californië. Voordien was het huis eigendom van een oude vrouw voor wie Jake werkte als klusjesman. Aangezien hij één van haar weinige vrienden was, stelde ze een testamentje op waarin ze alles aan Jake overmaakte. Jake hoopt de villa om te toveren in een Bed & Breakfast. De regio is alleszins populair genoeg om heel wat bezoekers te trekken. Bovendien kan Jake wel een verzetje gebruiken. Hij is gedumpt door de liefde van zijn leven, de actrice Amanda. Hoewel Jake mag gezien worden en hij met gemak een nieuwe vrouw aan de haak zou kunnen slagen, blijft hij liever alleen.


 
Samen met zijn huishoudster Maria en zijn beste vriend Pete probeert hij in een recordtijd de B&B klaar te krijgen, want de plaatselijke wijnfeesten staan voor de deur. Er dienen zich zelfs al spontaan gasten aan. Hoewel de werken nog lang niet klaar zijn, beslist Jake ze toch een kamer te geven. Zo krijgt hij meteen een ouder neurotisch echtpaar en een pasgehuwd, oversekst Japans koppeltje te gast. En Jake is van plan er het allerbeste van te maken.

 

Ondertussen krijgt de winkelverantwoordelijke Ana in Rio te horen dat haar vader overleden is. Haar vader heeft haar een eigendom in Californië nagelaten en een berg schulden. Alsof Ana nog niet genoeg problemen heeft: op haar werk wordt ze nauwlettend in de gaten gehouden door haar chef en hij kan helemaal niet overweg met Ana's broer en lief die Ana beiden geregeld van haar werk komen houden. Ana heeft het zelf al niet breed en daarenboven heeft haar broer zowat constant schulden bij haar. Met de financiële put die haar vader haar heeft nagelaten, heeft ze geen andere keuze dan zo snel mogelijk de Californische eigendom te verkopen. Enig probleempje zal zijn om de huidige bewoner uit het huis te zetten en dat is niemand minder dan Jake. In eerste instantie denkt Ana er met een mailtje vanaf te komen, maar al snel wordt het duidelijk dat ze ter plaatse zal moeten gaan om haar erfenis op te eisen. Zo gezegd, zo gedaan. Ana trekt samen met haar advocaat Victor naar het landhuis en samen checken ze in onder een valse naam. Jake is duidelijk onder de indruk van de knappe Ana en zonder het te willen toegeven, voelt ook Ana zich aangetrokken. Maar Ana's geheim blijft niet lang verborgen en vanaf dan barst de strijd voor het landhuis los. Noch Jake noch Ana kan of wil toegeven. Jammer genoeg staat er niet alleen het landhuis op het spel, maar ook hun nieuwe kans op de liefde.

 

Bed & Breakfast is een film van Marcio Garcio, een Braziliaanse acteur. Garcio speelde bijna uitsluitend in tv-series en hij is met Bed & Breakfast aan zijn eerste speelfilm toe. Jammer genoeg wordt al snel duidelijk dat hij nog heel wat te leren heeft. De verhaallijn stelt niet veel voor en de film is uiterst voorspelbaar. De situaties, de dialogen,... alles lijkt weggeplukt uit de eerste de beste soapserie. De cast slaagt er overigens niet in enige meerwaarde te bieden aan de film. De acteerprestaties van Dean Cain (die we allemaal kennen als Superman uit de Lois & Clark-reeks) laten te wensen over. In onze herinneringen aan Superman leek hij meer de hand weg te hebben van het acteren ofwel waren we 15 jaar geleden gewoon een pak minder kritisch. Juliana Paes, die de rol van Ana op zich neemt, doet het mogelijk nog slechter. Ook de randpersonages zijn echte karikaturen en geven geen meerwaarde aan de film.

 

BEELD EN GELUID

De film zou zich moeten afspelen in de wijnstreek van Californië, maar hier is op geen enkel moment iets van te merken. Geen mooie beelden van wijngaarden, wat we eigenlijk wel jammer vinden, aangezien dat aspect zo sterk benadrukt wordt in de film. De beelden die we wel te zien krijgen zijn foutloos en ogen best nog wel warm en aangenaam. Uiteraard zou het allemaal nog scherper en helderder kunnen, maar ons lijkt de beeldkwaliteit zeker niet het grootste probleem van deze film. Hetzelfde geldt voor de geluidskwaliteit. Er is een 5.1-audiotrack voorzien. Het surroundgeluid komt niet duidelijk tot zijn recht, maar de dialogen zijn wel duidelijk en helder.

 

EXTRA'S

Geen.

CONCLUSIE
Bed & Breakfast valt zonder enige twijfel in de categorie van de zwakkere B-films. De film heeft geen diepgang, de personages zijn oppervlakkig en originaliteit is duidelijk niet de sterkste kant van de bedenker van deze film. Ander en véél beter!


cover
Studio: Paradiso

Regie: Marcio Garcia
Met: Dean Cain, Juliana Paes, Bill Engvall, John Savage, Eric Roberts

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
-

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806038263


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij