:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOODWINKED TOO
HOODWINKED TOO (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2011-11-21
FILM
In het Grote Sprookjesbos, lieve kindertjes, zit het er wederom bovenarms op. De Boze Wolf (Patrick Warburton) en de aan cafeïne verslingerde eekhoorn Twitchy (Cory Edwards) verprutsen een reddingsmissie waarbij ze trachten de dikkertjes Hansje (Bill Hader) en Grietje (Amy Poehler) uit de handen van de heks Veruschka (Joan Cusack) te halen. Tot overmaat van ramp wordt ook Granny Puckett (Glenn Close) in het midden van de actie ontvoerd. De Wolf roept de hulp in van Red (Hayden Panettiere), die net op retraite is bij de monastieke orde van de Sisters of the Hood, om aan haar vechtkunst te werken. Veruschka is uit op het eeuwenlang bewaarde geheime recept voor een chocoladetruffel die de consument ervan superkrachten verschaft en ze dreigt ermee om Hansje en Grietje op te peuzelen als Granny het geheime ingrediënt niet bekend maakt.

Kanbar, een dochteronderneming van The Weinstein Company, verraste in 2005 met de onconventionele film Hoodwinked, waarin een loopje werd genomen met een handvol sprookjesfiguren die allen een persoonlijk gekleurde bijdrage leveren aan een politieonderzoek. De unique selling position van de eerste film is in deze sequel echter verdwenen en het is een beetje moeilijk in te schatten op welk publiek er dan wel met Hoodwinked, Too wordt gemikt. Tot overmaat van ramp werd de film enkel in onze bioscopen vertoond in een schabouwelijk gedubde versie - who the fuck verzint het om Red "Superkapje" te noemen? Kinderen die niet in staat zijn om ondertitels te lezen zijn met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook niet in staat om de double entente te interpreteren en zullen van deze hyperkinetische film dan ook niets begrijpen. De helft van de grappen die niét gaat over pijnlijke klappen waarbij de geslachtsdelen ernstige schade oplopen, zijn overigens running jokes die enkel kunnen begrepen worden als men het eerste deel ook heeft gezien, zoals het voortdurend opvoeren van Japeth de Jodelende Geit (Benjy Gaither) die voornamelijk als collateral damage fungeert bij al wat ontploft of neerstort. En ook daar wringt het schoentje, want allicht hebben kleine kinderen het vorige deel niet gezien. Toch blijven er na die schifting nog enkele zeer leuke grappen over (zoals de zoektocht naar waar de afkorting D.C.T. nu eigenlijk voor staat). Ouders die hun kroost deze zomer naar de bioscoop sleepten, zullen allicht massaal voor De Smurfen en dus de gemakkelijkheidsoplossing gekozen hebben, alhoewel Gosnells interpretatie van het culturele erfgoed van de betreurde Peyo me eerder de neiging geeft om met een botte grasmachine over de blauwe monstertjes te rijden. Uiteindelijk is de slapstick van Patrick Warburton en Cory Edwards toch dat wat op het einde van de rit voor de mooiste demarrages heeft gezorgd. Anne Hathaway paste overigens voor deze film en werd vervangen door Hayden Panettiere (yup, de blonde stoot uit Heroes).

BEELD EN GELUID
Drie versies van één film op één schijfje rammen, in dit geval een 2D-versie, een 3D-versie voor anaglyfische brilletjes én een Real 3D-versie, is van het goede te veel. Er is iets te veel edge enhancement te zien en de kleuren mochten af en toe wat minder onder een grijze waas verdwijnen. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track is er één van ongenuanceerd geweld, wat enerzijds aansluit bij het ADHD-karakter van de film, maar anderzijds met de beste wil van de wereld niet subtiel kan worden genoemd.
 
EXTRA'S
Ook dit is weer een quickie van E1 Entertainment waarbij enkel wat crosspromotionele trailers op de schijf geworpen zijn. Ware het niet dat u manueel moet kiezen tussen een 2D en een 3D-versie (zelfs bij Alpha And Omega was die keuze geautomatiseerd) en een audiospoor, er zou waarschijnlijk niet eens een menu aanwezig geweest zijn.
 
CONCLUSIE
Ik zou de film echt alleen maar aanraden voor wie de originele Hoodwinked wist te appreciëren: de cast maakt er een mooie encore van, maar nieuw publiek zal de franchise na deze film niet bijwinnen. De technische merites van deze schijf zijn goed, maar niet overweldigend.coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Mike Disa
Met: Hayden Panettiere, Glenn Close, Patrick Warburton, Joan Cusack, David Ogden Stiers, Bill Hader, Amy Poehler, Cory Edwards, Martin Short, Andy Dick

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
6

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045228514


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Vlaams DTS-HD MA 5.1
Nederlands DTS-HD MA 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij