:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TU£SDAY
TU£SDAY
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-01-05
FILM
Bij sommige films weet je gewoon van bij het begin dat het een foute boel is en dan vraag je je van de eerste minuut af waarom je nu weer net deze film uitgekozen hebt. Jammer genoeg was dit onze ervaring bij Tu£sday. De intro sloeg ons al meteen met verstomming. De felle kleuren en de uiterst povere animaties deden ons het ergste vrezen. Terecht, zo zou blijken....

De Britse politie staat voor een fikse uitdaging. Een bende, die de cowboys genoemd wordt heeft al een hele reeks bankovervallen achter z'n naam staan. De politie, en dan voornamelijk de hoofdinspecteur, wil maar wat graag de criminelen vatten vóór zijn pensioen. Wanneer we kennismaken met de bende in kwestie, wordt het al gauw duidelijk waar het vierkoppig team z'n bijnaam gehaald heeft. Gekleed in hun lange, bruine lederen jassen en hun rode bandanas om de nek, lijken ze zo van een ranch weggelopen.


Nadat hun meest recente overval ook weer probleemloos verliep, beginnen de jongens meteen met het plannen van hun volgende project. En ze zien het groots, want ze willen graag de Meidan-i-Noor bemachtigen. Als ze deze gigantische smaragd te pakken krijgen, kunnen ze al gerust beginnen dromen van hun pensioen op één of ander tropisch eiland. Maar de cowboys zijn niet de enigen die op het brokje edelsteen uit zijn. Ook William, een iets oudere zakenman, wil zijn kans wagen om zo uiteindelijk van zijn vrouw te kunnen scheiden die al geruime tijd een affaire heeft met zijn baas.


En dan zijn er nog Angie en Samantha. Zij werken in de bank waar de smaragd bewaard wordt. Ze denken dat ze door hun inside-informatie een stevige kans maken de buit te bemachtigen. Doordat de Meidan-i-Noor maar één dag in dezelfde bank zal liggen, moeten alle kapers op de kust op ongeveer hetzelfde moment hun kans wagen, namelijk op dinsdag 23 juli. Terwijl de cowboys de bank binnenstormen is William al begonnen aan zijn overval. Maar door zijn gebrek aan ervaring schiet hij de bewaker van de bank, George, in zijn voet. De cowboys nemen de zaak over, maar dan daagt de politie op. Uiteraard zijn Jerry en Thomas, de twee agenten belast met de zaak, blij met hun succes, maar al snel blijkt dat ze voor serieuze problemen staan. Zij moeten immers wijs worden uit de hoop van mensen en aanwijzingen die op het eerste gezicht helemaal niets met elkaar te maken hebben.


Met Tu£sday probeert acteur Sacha Bennett het voor het eerst als regisseur. Hoewel hij een aantal bekende Britse acteurs wist te strikken voor zijn eerste langspeelfilm, is Tu£sday niet echt een succes te noemen. In de film probeert Bennett verschillende verhaallijnen - van de verschillende mensen die de Meidan-i-Noor willen stelen - te combineren. Via een hele reeks flashbacks komen we zo geleidelijk aan meer te weten over de motieven van de verschillende partijen en over de omstandigheden die tot de uiteindelijke, verwarrende situatie in de bank geleid hebben. Het grote probleem van dit concept is dat door de vele fragmenten er geen echte opbouw zit in de film en het verhaal niet in het minst spannend te noemen is. Bovendien zijn er in de flashbacks ook heel wat herhalingen, wat ons echt overbodig lijkt in een film die amper 80 minuten duurt.

BEELD EN GELUID
Qua beeldkwaliteit is Tu£sday zo slecht nog niet. Er zitten geen fouten in het beeld en de ruis blijft beperkt. Uiteraard kunnen de contrasten en de helderheid van de kleuren van deze dvd niet tippen aan recente Blu-ray-producties, maar dat kan natuurlijk ook niet. Het geluid is ook degelijk, maar het 5.1-surroundgeluid draagt eigenlijk helemaal niet bij aan de film en valt ook op geen enkel moment op.


EXTRA'S

Geen.

CONCLUSIE
Tu£sday is niet meer dan een matige tv-film voor als je eens niks anders te doen hebt op een zondagnamiddag.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Sacha Bennett
Met: Philip Glenister, Kevin McNally, Ashley Walters, John Simm

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
79 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806038300


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij