:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FINAL PATIENT, THE
FINAL PATIENT, THE
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-03-18
FILM
Daniel Green is dokter op rust. Hij woont in een afgelegen boerderij samen met zijn vrouw. Doordat de oude dokter niet meer zo goed te been is, komt hij zo goed als nooit meer in het nabijgelegen dorp. Bovendien is zijn vrouw al jaren ziek en gebonden aan huis. Nochtans geniet dokter Green wel van wat gezelschap. Zo heeft hij maar al te graag dat de kinderen uit de buurt bij hem op de boerderij komen spelen. Zijn eigen zoon is op jonge leeftijd overleden en dat heeft hem een trauma bezorgt. Terwijl een aantal jongetjes spelen op dokter Greens erf loopt het echter mis. Eén van hen belandt onder een gekantelde oude tractor. In paniek verwittigen de kinderen de dokter die erin slaagt het jongetje te bevrijden. De hulpdiensten en de politie komen ter plaatse en al snel roept het ongeluk meer vragen op dan gedacht. Het verhaal van de kinderen – waarin dokter Green als een echte superheld wordt voorgesteld – komt immers niet overeen met het beeld dat de plaatselijke sheriff McKnee heeft van Green. Hij snapt niet hoe een oude man die al jaren slecht te been is, de snelheid en de kracht heeft kunnen vinden om de jongen te bevrijden.

 

Het voorval wordt uitvoerig besproken in de plaatselijke pub en dia trekt de aandacht van Billy Jenkins en Cameron Streckman. De twee jongens zijn pas afgestudeerd als dokter en op hun weg naar huis maken ze een tussenstop in het dorpje waar Billy zijn kindertijd heeft doorgebracht. Aangezien Billy zich dokter Green nog levendig herinnert, spreekt het verhaal dat de ronde doet hem wel aan en wil hij er maar wat graag meer over weten. Ze besluiten dokter Green een bezoekje te brengen en worden zelfs door hem uitgenodigd om te blijven eten. Tijdens het eten vertelt de oude dokter over een wonderbaarlijk medicijn dat hij jaren voordien heeft ontdekt. Het medicijn zou – als het op de juiste manier gebruikt wordt – de eeuwige jeugd garanderen. Camerons hebzucht wordt erdoor geprikkeld en hij wil koste wat het kost dokter Green het geheimontfrutselen. Hij weet echter niet dat het medicijn een hoge prijs heeftraag en hoewel dokter Green (en vooral zijn vrouw) dat maar al te goed weten, wordt Cameron in het ongewisse gelaten met alle gevolgen van dien.

 

Het opzet van The Final Patient klinkt niet slecht, maar jammer genoeg wordt het al snel duidelijk dat het daarbij zal blijven. Dat het duidelijk om een lowbudgetfilm gaat, stoort ons nog het minst van al. Het trage tempo waarmee de film van start gaat baarde ons al iets meer zorgen, des te meer toen we vaststelden dat halfweg nog steeds niets gebeurd was. Maar goed, mocht de trage opbouw geleid hebben tot een spannende ontknoping, dan hadden we dat nog door de vingers kunnen zien. Maar niets van dat alles! Vanaf het moment dat de twee nieuwbakken dokters bij Daniel Green aankomen voor het avondeten, gaat het van kwaad naar erger met deze prent, want dan verandert het slome verhaal in een ronduit bizar verhaal. De gebeurtenissen houden geen steek en je krijgt meer en meer het gevoel dat de hele plot eigenlijk met haken en ogen aaneenhangt. Voeg daar een ontknoping aan toe die echt van de pot gerukt is en je krijgt het perfecte recept voor ergernis.
BEELD EN GELUID
Zoals we al zeiden is The Final Patient een lowbudgetfilm en dat zien we ook duidelijk weerspiegeld in de beeld- en geluidskwaliteit. Wat ons het meest stoort met betrekking tot de beeldkwaliteit is de kleurenbalans die er bij momenten helemaal naast zit. In sommige scènes lijkt het gras bijna fluogroen en het lijkt ons weinig waarschijnlijk dat zulks ooit de bedoeling is geweest. Voor het geluid krijgen we een 5.1-geluidstrack, maar die stelt bitter weinig voor. Vergeleken met het beeld, is het geluid wel ietsje beter.

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
The Final Patient duurt zo’n 100 minuten. Jammer genoeg zijn dat niet meer dan 100 verspilde minuten van je leven die je nooit meer terugkrijgt.


coverStudio: Paradiso

Regie: Jerry Mainardi
Met: Matthew Borish, Guy Boyd, Jason Scott Campbell

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5414937032105


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij