:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> VERY BEST OF AMAZIA, THE
VERY BEST OF AMAZIA, THE
Bespreking door: William - Geplaatst op: 2012-04-05
BOXSET
Splendid Film heeft drie recente Koreaanse actiefilm gebundeld tegen een voordelige prijs, een gelegenheid voor geïnteresseerde kijkers om tegen zachte voorwaarden kennis te maken met het genre.

 
 
The Restless
Het verhaal van The Restless speelt zich af in Korea in de negende eeuw tijdens de zgn. Silla-tijd. De jonge Yi Gwak heeft in een klein dorp een paar demonen over de kling gejaagd en krijgt als beloning een maaltijd en wijn aangeboden. Doch de wijn is vergiftigd, want de dorpelingen willen ook graag de premie binnenrijven die is beloofd aan wie Yi Gwak te pakken krijgt en uitlevert aan z’n vijanden. De jonge strijder geraakt in coma en wordt wakker in de Voorhemel, een plek waar de zielen gedurende 49 dagen verblijven in afwachting van hun reïncarnatie. Maar Yi Gwak is niet echt dood en dus hoort hij niet in de Voorhemel thuis. Schijnbaar is hij binnengeglipt toen de poort openstond tijdens een afrekening tussen de engelen en hun belagers de demonen. Hij ontmoet er So-Hwa, z’n voormalige geliefde die hij destijds niet heeft kunnen redden uit de handen van een stel hardliners die haar huis in brand staken na verdenking van hekserij, maar de jonge vrouw heeft inmiddels het statuut van aartsengel gekregen, wat o.m. betekent dat ze zich haar aardse leven niet meer herinnert. So-Hwa doet een beroep op Yi Gwak om de strijd te beslechten tussen engelen en demonen over de heerschappij in de hemel en op aarde, want tegen de overmacht van het boze zijn alle bruikbare middelen inmiddels uitgeput. Op Yi’s schouders rust de zware taak om de zielenrust van zijn geliefde te vrijwaren en de vijandelijke demonen definitief uit te schakelen.
 
De volledige bespreking van The Restless kan u hier lezen.

 
 
An Empress And The Warriors
China, 370 jaar voor Christus. De koninkrijken Yan en Zhao zijn in een bloedige oorlog verwikkelden de toekomst ziet er verre van rooskleurig uit. Om de vrede in het land enigszins te herstellen probeert de dappere generaal Muyong Xuehu (Donnie Yen) troonopvolgster prinses Yen Feier (Kelly Chen) klaar te stomen voor een eventuele nakende strijd. Wanneer Yen inderdaad het doelwit wordt van geweld en aanslagen, duikt er een mysterieuze redder op. Een bloedige strijd barst vervolgens los...

De talentvolle filmische duizendpoot Siu-Tung Ching bouwde in de loop der jaren een succesvolle loopbaan uit als cineast, acteur, stuntman en actiechoreograaf. Hoewel de man verantwoordelijk is voor enkele tijdloze HK-klassiekers zoals Duel To The Death, A Chinese Ghost Story-trilogie, The Swordsman-trilogie, Naked Weapon en zelfs het Steven Seagal-vehikel Belly Of The Beast, oogstte hij het meeste lof met zijn actiechoreografie in Shaolin Soccer, Hero, House Of Flying Daggers en Curse Of The Golden Flower. Met An Empress And The Warriors probeert hij zijn talent en visie voor epische taferelen en tragische romantiek uit bovenvermelde titels samen te brengen met de superactie uit zijn regieklussen. Hoewel de film bij momenten spectaculair is met knappe gevechten, een feilloze choreografie, veel ambitie en prima acteerwerk, lijkt het alsof An Empress And The Warriors nooit echt uit de startblokken raakt. Daarenboven lijkt de regisseur geen geslaagde gulden middenweg te vinden tussen actie, romantiek en drama zoals Zhang Yimou dat wel kon in o.a. Hero.

De volledige bespreking van An Empress And The Warriors kan u hier lezen.


 
Divine Weapon
In het begin van de 15de eeuw neemt de macht van de Chinese Ming-dynastie hand over hand toe en zoals het vaak gaat probeert de keizer die macht te gebruiken om z’n territorium uit te breiden. Koning Sejong van de Joseon-dynastie op het noordoostelijke schiereiland (het huidige Noord- en Zuid-Korea) voelt zich bedreigd, te meer omdat de Chinezen de doorvoer van grondstoffen vanuit Chinese havens blokkeren waardoor de plaatselijke economie wordt beschadigd, maar ook omdat de keizer via z’n plaatselijke diplomaten hoge eisen stelt aan wat hij als een vijandige vazalstaat beschouwt: 2000 maagden en 1000 eunuchen voor z’n derde vrouw. De Hoge Raad wijst de eisen in naam van koning Sejong af want het land kan geen maagden leveren (de huwbare leeftijd ligt op 13 jaar) en bij het castreren van jongens sterft de helft als gevolg van infecties. De wijze mannen noemen de prijs voor vrede te hoog en de derde vrouw van de keizer een verwend wicht.
 
Maar in het Ming-paleis spelen andere elementen een rol: uit verslagen van spionnen heeft ht hof begrepen dat ze in de kleine buurstaat plannen smeden voor een nieuw wapen dat het militaire evenwicht zou verstoren. In 1430 vermoorden Ming-soldaten de bedenker van het wapen – de wapensmid van koning Sejong – en stelen z’n boeken met aantekeningen. Z’n dochter Hong-li (Han Eun-Jeong) slaagt er echter in om met de ruwe voorontwerpen te vluchten en zij wordt ondergebracht in het huis van koopman Sul-ju (Jeong Jae-yeong) die kort nadien van de adviseur van de koning de opdracht krijgt om voor de productie van het buskruit te zorgen. Tests met een prototype van de zgn. Singijeon zijn hoopgevend en dus wordt alles in het werk gesteld om een productielijn van het nieuwe wapen op te starten, want naar verluidt rukt een 100.000 man sterk Ming-leger op in de richting van de grens. Het wordt een race tegen de tijd en als blijkt dat een veel groter model van de Singijeon niet het gewenste resultaat oplevert (de pijlen komen als boemerangs terug)  beseft Sul-ju dat hij naar de ambassade van de vijand moet, want dat alleen de originele ontwerpen van Hong-li’s vader uitkomst kunnen bieden.
 
De volledige bespreking van Divine Weapon kan u hier lezen.
 
BEELD EN GELUID
Zie individuele dvd
 
EXTRA’S
Een boeiende Making-of An Empress and the Warriors en een aantal Andere Trailers.
 
CONCLUSIE                               
In The Very Best Of Amazia stellen drie Koreaanse regisseur u een film uit hun martial arts-catalogus voor. Liefhebbers van het genre hebben weer wat om naar uit te kijken. De technische kwaliteit van de uitgave is bijzonder goed; voor extra’s moet u vooral op de tweede dvd terecht.cover
Studio: Splendid

Regie: Zie individuele dvd
Met: Zie individuele dvd

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8.,5/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006, 2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
320 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
234568341212012


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Koreaans Dolby Digital 5.1
Mandarijn Dolby Digital 5.1 (dvd 1)
Duits Dolby Digital 5.1 (dvd 1 & 2)


Ondertitels:
Nederlands, Duits
Extra's:
• The Making of An Empress and the Warriors (25 min.)
• Andere Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij