:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TEXAS KILLING FIELDS
TEXAS KILLING FIELDS (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-04-22
FILM
Mike en Brian zijn al een tijdje partners in de afdeling moordzaken bij de lokale politie in Texas en dat blijkt lang geen saai bureaubaantje te zijn. De politie heeft immers al een tijd een vermoeden dat er een seriemoordenaar aan het werk is in de regio. Geregeld worden jonge vrouwen verminkt en vermoord teruggevonden in de Texas Killing Fields, een afgelegen moerassig gebied. Wanneer een prostituee vermoord wordt en in een naburig dorpje nog een vrouw verdwijnt, zijn Brian en Mike vastberaden de moordenaar te vatten en een halt toe te roepen aan de golf van moorden. Aangezien de Killing Fields strikt genomen niet tot hun jurisdictie behoren, moeten ze geregeld samenwerken met Pam, een collega uit een ander district. Deze samenwerking loopt echter wat stroef gezien Pam de ex is van Mike. Ondertussen hebben Brian en Mike de handen ook nog meer dan vol met tienermeisje Ann. Anns moeder ontvangt mannen thuis voor de kost en noch zij, noch Anns oudere broer hebben tijd of zin om zich met Ann bezig te houden. Daardoor hangt het meisje maar wat rond en belandt ze geregeld in de problemen. Gelukkig is Brian bereid haar onder zijn vleugels te nemen en wil hij proberen haar weer op het rechte pad te krijgen. Wanneer ook Ann in de handen van de seriemoordenaar terechtkomt, bijt het politieduo zich nog meer vast in de zaak. Ze willen alles in het werk stellen om Ann levend terug te vinden. Maar ondertussen geniet de moordenaar duidelijk van de aandacht die zijn werk krijgt en laat hij steevast hints achter voor Brian en Mike. Zo ontketent hij een waar kat-en-muis-spel waarbij hij steeds een stap voor lijkt te hebben op Brian en Mike.

Texas Killing Fields pakt uit met enkele grote namen op de cover namelijk die van Sam Worthington (Avatar), Jeffrey Dean Morgan (Watchmen) en Chloë Grace Moretz (Kick-Ass). Maar dat dit geen garantie is voor een goede film, blijkt jammer genoeg snel. Texas Killing Fields is een thriller geworden van dertien in een dozijn. De acteerprestaties zijn matig en zeker niet fantastisch. De verhaallijn is doorzichtig en af en toe zelfs vrij rommelig. Hoewel de film een normale duur heeft, slaagt hij er niet in de nodige diepgang te bereiken. Daardoor blijven heel wat aspecten onvoldoende uitgewerkt.

BEELD EN GELUID
In eerste instantie waren we ervan overtuigd dat de groezelige beelden vol ruis deel uitmaken van het opzet van de regisseur. De ruis zou immers perfect de akelige sfeer van het moerasgebied in Texas kunnen weergeven. Maar gaandeweg werd het pijnlijk duidelijk dat er meer aan de hand is met de beeldkwaliteit in Texas Killing Fields. Vooral de donkere scènes hebben enorm te lijden onder de overmatige ruis en voor een film die zich voornamelijk in het donker afspeelt, wordt dat uiteraard snel een probleem. In sommige scènes bemerkten we zelfs echte fouten in het beeld. Met de geluidskwaliteit is het beter gesteld. Hoewel het uiteindelijk meer een praatfilm is, zijn er toch een aantal scènes, we denken aan een paar regenbuien, waarin het surroundgeluid echt wel nadrukkelijk aanwezig is.

EXTRA'S
Voor de film begint, krijgen we drie trailers te zien namelijk die van Man on a Ledge, Warrior en Killer Elite. Na deze trailers begint ook meteen de film. Van een menu is op deze Blu-ray geen sprake.

CONCLUSIE
Bij het bekijken van Texas Killing Fields, verbaasde het ons dat deze film het tot een Blu-rayrelease gebracht heeft. Noch de verhaallijn, noch de beeld- en geluidskwaliteit, noch het bonusmateriaal is van zo’n niveau dat je de film op Blu-ray moet zien. Meer nog, Texas Killing Fields is een film die op geen enkele manier opvalt tussen het grote aanbod van thrillers. Ander en beter dus.


coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Ami Canaan Mann
Met: Sam Worthington, Jeffrey Dean Morgan, ChloŽ Grace Moretz

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
4/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045228699


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij