:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MAGIC MIKE
MAGIC MIKE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-12-12
FILM
Eerlijk is eerlijk, van een film die over mannelijke strippers gaat komt het water mij niet echt in de mond. Niet dat ik er een probleem van maak om twee uur naar Channing Tatums blote kont te zitten staren, wel heb ik nooit het succes van iets als The Chippendales begrepen. Nu goed, The Full Monty gaat ook over stoere arbeiders die uit de kleren gaan en daarmee maakte Peter Cattaneo één van de leukste Britse films van de afgelopen decennia. Bovendien is Magic Mike geregisseerd door Steven Soderbergh, een cineast die soms verdomd sterke prenten aflevert. Jammer genoeg ligt de nadruk iets te veel op "soms", want deze regisseur is dringend aan herbronning toe. Er was geen kat die het virusdrama Contagion zag en zijn voorlaatste prent Haywire is eerlijkheidshalve een (matige) doorsneeactiefilm. Ondertussen is het zogezegde wonderkind bezig aan de opnames van Side Effects met Jude Law en opnieuw Channing Tatum. Laat ons hopen dat hij in deze nieuwe productie wat meer ziel in zijn werk stopt, want Magic Mike is weliswaar een leuke film, toch is daarmee alles gezegd. 

Mike Lane (Channing Tatum) is een man met veel dromen. Hij beseft als geen ander dat je als bouwvakker niet rijk zal worden. Daarom verdient hij 's avonds een stuiver bij als stripper in de Xquisite-club. Deze tent staat onder leiding van Dallas (Matthew McConaughey). Ook deze gespierde knul denkt dat er hem een gouden toekomst wacht, de ijdeltuit will immers een hele keten van dit soort stripclubs uitbouwen. Mike overhaalt de negentienjarige Adam (Alex Pettyfer) om ook als stripper in de club te werken, een job die meer dan welkom is, want de kerel is net door zijn voorman ontslagen. Toch lijkt Adam algauw een vreemde snuiter te zijn. Alhoewel hij een decadente levensstijl heeft, is het toch zijn zus Brooke (Cody Horn) die de touwtjes in handen heeft. Touwtjes die meer dan nodig zijn, want de onbezonnen Adam geniet volop van het uitgaansleven en raakt verslaafd aan allerlei drugs. Mike belooft Brooke dat hij voor Adam zal zorgen.

Het verhaaltje van Magic Mike is flinterdun. Nochtans is Reid Carolins scenario gebaseerd op de ervaringen van Channing Tatum die voor zijn filmcarrière zelf een stripper in Florida was. Oorspronkelijk wilde Tatum dit verhaal verfilmen met Nicolas Refn, maar die heeft sinds het megasucces van Drive blijkbaar andere plannen. Uiteindelijk kwam hij tijdens de opnames van Haywire bij Soderbergh met zijn project terecht. Echt slecht kun je deze film niet noemen, alleen is Magic Mike geen prent van een genie. Soderbergh geeft deze machofilm wel een persoonlijk tintje door zijn typische gele kleurfilters te gebruiken, doch is het eindresultaat eerder oppervlakkig. McConaughey beleeft de lol van zijn leven. Ofschoon hij in Soderberghs nieuwste een onuitstaanbare kwal is, bewijst de Texaan toch dat The Lincoln Lawyer en Killer Joe geen toevalstreffers zijn. Ook Tatum is uiterst genietbaar, deze acteur is trouwens sinds het succes van de komedie 21 Jump Street aardig op weg om een grote mijnheer in Hollywood te worden. De echte revelatie van de film is evenwel Cody Horn die je binnenkort met Jake Gyllenhaal in de bejubelde flikkenfilm End Of Watch kan bewonderen. Van Soderbergh zelf verwachten we alleen maar beterschap, want iedere cinefiel weet dat hij tot meer in staat is (ten minste dat hopen we nog).

BEELD EN GELUID
Van een film die zich voor een groot deel in een discotheek afspeelt verwacht je wel veel flitsende beelden, maar met Steve Soderbergh achter de camera is dat niet het geval. De gele kleurenfilters die van Traffic zo'n meesterwerk maakten zijn stilletjes aan het handelsmerk van de Amerikaan geworden, doch werkt in Magic Mike dit procedé niet. Technisch bekeken is deze Blu-ray wel goed, maar toch was het beter geweest indien Soderbergh deze prent met een meer realistisch kleurenpalet had gefilmd. Het geluid is van de bovenste plank, ofschoon de soundtrack te veel voorspelbare deuntjes bevat. Blote mannenkonten die bewegen op de tonen van It's Raining Men is niet bepaald iets waar deze jongen op zit te wachten.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze Blu-ray.

CONCLUSIE
Sommige filmfans geloven nog steevast in de genialiteit van Steve Soderbergh, maar Magic Mike is jammer genoeg wederom een matige prent geworden. De film is wel genietbaar (vooral door de uitstekende cast), maar een meesterwerk is hij niet.


coverStudio: A-Film

Regie: Steven Soderbergh
Met: Matthew McConaughey, Channing Tatum, Olivia Munn, Alex Pettyfer, Cody Horn, James Martin Kelly, Reid Carolin, Avery Camp, Kevin Nash

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777941195


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD Master 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij