:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MOSQUITA Y MARI
MOSQUITA Y MARI
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-01-08
FILM
Ben je die romantische Hollywoodkomedies ook zo moe? Niet dat we er onze neus voor ophalen om eens lekker weg te dromen bij een popcornfilm, alleen zijn die verhaaltjes te voorspelbaar en vooral veel te ongeloofwaardig. Liefde is het mooiste wat er is, maar soms kan ze ook verschrikkelijk veel pijn doen. Zeker als niemand je begrijpt. Nog erger wordt het als je omgeving deze liefde verbiedt.


Yolanda (Fenessa Pineda) is een Mexicaanse tiener die op school de allerbeste resultaten haalt. Haar moeder is apetrots op de bolleboos, de goede punten zijn voor haar immers een waarborg dat haar dochter geen armoede zal kennen. De wereld van de vlijtige studente komt echter op zijn kop te staan als Mary (Venecia Troncoso) in Yolandas straat komt wonen. De meisjes zijn elkaars tegenpolen. Mary geeft geen moer om haar schoolresultaten en de arrogante latino kijkt zelfs neer op de ijverige Yolanda. Zij noemt haar smalend "Pinche Mosquita", wat "klein vliegje" betekent. Ondanks de tegenstellingen ontstaat er een merkwaardige vriendschap tussen de twee tieners. Yolanda geeft haar nieuwe vriendin bijlessen in geometrie. Op die manier ontdekt ze (de voor haar onbekende) hippe wereld van haar nieuwbakken maatje. Alles wat verboden is, probeert Yolanda uit. De schooldirecteur ziet evenwel dat Mary een slechte invloed heeft op Yolanda, want haar punten verminderen met de dag. Toch maakt Yolanda zich geen zorgen, want ze is voor het eerst in haar leven verliefd!


Deze debuutfilm van Aurora Guerrero werd in 2012 met succes op het Filmfestival van Sundance vertoond. Alhoewel er zonder twijfel heel wat sterkere gayfilms te vinden zijn, geraak je toch in de ban door dit modern tienersprookje. Er is wel niets nieuws onder de zon, want de nadruk ligt in Mosquita Y Mari op het feit hoe hard het is om begrepen te worden. Voor deze twee meisjes is dat nog moeilijker, ze zijn namelijk allebei tieners uit een Mexicaanse familie die op zoek is naar een beter bestaan in Los Angeles. Toch weet cineaste Aurora Guerrero hoe ze de clichés die vaak met deze problematiek gepaard gaan moet vermijden. Guerrero preekt ook niet, de liefde van de twee tieners spreekt voor zich. Liefde beoordeel je niet.

BEELD EN GELUID
Mosquita Y Mari is geen dure productie en dat zie je uiteraard aan de beeldkwaliteit. Nu ja, wie romantische films wil die technologisch perfect zijn, moet maar een Hollywoodfilm in huis halen (het snertverhaal krijg je er gratis bij). Het geluid is standaard en er is een leuke soundtrack met swingende latinodeuntjes aanwezig.


EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd.

CONCLUSIE
Mosquito Y Mari mag dan misschien wel een romantische prent zonder verrassingen zijn, toch is deze bitterzoete gayfilm ontzettend mooi en wie weet ideaal tegengif voor de traditionele Hollywoodrommel.


cover
Studio: Homescreen

Regie: Aurora Guerrero
Met: Fenessa Pineda, Venecia Troncoso, Joaquin Garrido, Laura Patalano, Dulce Maria Solis

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717249480747


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Spaans & Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen
 

Andere recente releases van deze maatschappij