:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INSIGHT
INSIGHT
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-02-20
FILM
Het leven van een recensent kan soms bikkelhard zijn. Want jawel, soms moet hij naar een film kijken die ieder normaal mens na tien minuten uit zijn dvd-lader haalt. Helaas zit er zo'n stemmetje in het hoofd van de recensent dat hem toefluistert dat hij moreel verplicht is om de prent tot de laatste seconde uit te kijken. Insight van Richard Gabai is jammer genoeg ook zo'n onding. Er valt geen seconde filmpret te beleven; wel staat dit vehikel garant voor een lijdensweg van 90 lange minuten.


We zullen proberen om het idiote verhaal zo eenvoudig mogelijk te schetsen. Het scenario is zo verwarrend (en debiel) dat niemand op de set waarschijnlijk wist waarmee hij of zij bezig was. Kaitlyn (Natalie Zea) werkt als verpleegster op de spoedafdeling. Op een avond wordt in allerijl Alison Parks (Angeline-Rose Troy) binnengebracht. Als gevolg van messteken heeft het arme wicht over het hele lichaam verschrikkelijke wonden. De dokters proberen haar tevergeefs te reanimeren. Tijdens het defibrilleren is er plotseling een kortsluiting waardoor uitgerekend Kaitlyn een visioen (of is het nu echt?) krijgt. De dode vrouw prevelt de woorden: "Hij hield van mij." Kaitlyn beweert dat ze de moord met haar eigen ogen heeft zien gebeuren, maar politie-inspecteur Peter Rafferty (Sean Patrick Flanery) gelooft geen snars van die onzin. Kaitlyn besluit dan maar om zelf op zoek te gaan naar de moordenaar van Alison. In haar speurtocht komt zij onder andere de vreemde psychiater Graham Barrett (Adam Baldwin) tegen.


We besparen je de rest van deze flauwekul. Films waarin mensen plots met doden spreken kunnen wel aardige resultaten opleveren (Ghost en The Sixth Sense zijn er de mooiste voorbeelden van), maar daarvoor heb je op zijn minst een boeiend scenario nodig. Dat heeft Insight geenszins. Het gebrekkige verhaal is niet het enige minpunt, ook de ondermaatse acteerprestaties maken van Insight niet meteen een knaller. Adam Baldwin probeert op dezelfde wijze te acteren als zijn naamgenoot Alec, maar dat lukt hem nooit. Trouwens, de man is in de verste verte geen familie van de Hollywoodster. Ook het acteertalent van Natalie Zea is bedroevend en dan hebben we het nog niet eens over de onkunde van regisseur Richard Gabai. Deze nobele onbekende is zowel acteur als regisseur. De kans dat je de naam van de man ooit hebt horen vallen is bijzonder klein, behalve als je een filmfan bent die kickt op nonsens als Kickboxing Academy of Motocross Kids. Jawel, de filmtitels spreken voor zich.

BEELD EN GELUID
Kan de kwaliteit van een dvd nog slechter zijn dan die van Insight? De kleuren zijn afschuwelijk, alles lijkt in elkaar te vloeien en zowat alle scènes zijn onscherp. Gelukkig beeft het beeld niet, want anders zouden we beslist denken dat er een aftandse videotape in onze dvd-speler zit. Het geluid is matig, de afgrijselijke soundtrack krijg je er gratis bij.


EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd. Driewerf hoera!

CONCLUSIE
Een film moet de kijker plezieren of hem intellectuele meerwaarde geven. Insight is gewoon een oersaaie film waarin niks te beleven valt. De prent heeft geen verhaal, geen spanning, geen plot, geen talent en alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, oogt deze dvd als een versleten videotape. Kunnen we nu naar de volgende film kijken?


cover
Studio: Paradiso

Regie: Richard Gabai
Met: Sean Patrick Flanery, Natalie Zea, Adam Baldwin, Veronica Cartwright, Christopher Lloyd

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712806038478


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij