:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> VAMPS
VAMPS
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-02-22
FILM
Naar verluidt komt het verstand met de jaren, maar dat geldt blijkbaar niet voor ondergetekende. Het was immers een zeer domme beslissing om een vehikel als Vamps een kans te gunnen. Een film die zichzelf aanprijst als "Sex And The City meets Twilight" en waarin bovendien blonde del Alicia Silverstone de hoofdrol speelt, zegt meer dan genoeg om hem in de winkelrekken te laten liggen. Toch had ik een heel klein beetje hoop dat dit niemendalletje een plezant doorslagje van Buffy, The Vampire Slayer of zelfs Charmed zou zijn. Helaas, Vamps is een vampierenkomedie die heel wat grimassen op het gelaat tovert, maar geen lach.


Goody (Alicia Silverstone) is sinds 1841 een vampier. De New Yorkers zijn weliswaar niet bang van de bloedzuigster, het blondje drinkt namelijk geen mensenbloed. De doden hebben ook hun gevoelens en waarom zou je mensen doden als je ook dierenbloed kan drinken? In de jaren 90 redt ze Stacey (Krysten Ritter) van de dood door haar in een vampier om te toveren. De twee worden in de loop van de jaren echte hartsvriendinnen. Zij denken alleen maar aan winkelen en fuifjes bezoeken (gothfeestjes natuurlijk!). Hun ongecompliceerd leventje komt echter in gevaar als Stacey op mannenjacht gaat. Ze wordt verliefd op de zoon van een politie-inspecteur en het toeval wil dat deze speurneus Van Helsing heet.


Moderne vampierensprookjes moeten kunnen, maar regisseuse Amy Heckerling (bekend van de leuke tienerkomedie Clueless, maar ook van het afgrijselijke Look Who's Talking) denkt dat het volstaat om haar film vol te proppen met debiele grapjes. Zo moet je verbaasd opkijken als er plots een lispelende vampier op het toneel verschijnt. Nog erger is de potsierlijke Malcolm McDowell als Vlad Tepish (de echte naam van Dracula) die de jacht op mensenbloed opgeeft en zich voortaan bezighoudt met (!) breien. Neen, wij verzinnen deze onzin niet, deze nonsens vloeit voort uit de pen van Heckerling. Silverstone kan na al die jaren nog altijd niet acteren en het is gewoonweg lachwekkend om deze 38-jarige als tiener te casten. Blijkbaar kon Heckerling ook Sigourney Weaver overhalen om zich als wulpse vampier voor eeuwig belachelijk te maken Wie wil er nu aan deze troep geld of tijd spenderen? Deze vraag geldt uiteraard niet voor goedgelovige recensenten!


BEELD EN GELUID
Wat is er toch aan de hand met het beeld van deze dvd? Eventjes dachten we dat de kabeltjes niet goed waren aangesloten. Maar neen hoor, tonnen filmgrain, een vies en korrelig beeld en op de koop toe zijn alle scènes overbelicht waardoor ze hopeloos gedateerd lijken. Het geluid is matig. Ofschoon er op de kamer van Goody posters van Joy Division en The Cure hangen, is de soundtrack er eentje met glampopnummers van David Bowie en zelfs van Das Pop.

EXTRA'S
Gelukkig staan er geen extra's op deze dvd, dus kunnen we vlug een andere film in de lader steken. Vooroordelen zeg je? Nu ja, heeft er echt iemand behoefte aan Alicia Silverstones uitleg waarom ze alleen in rommel speelt?


CONCLUSIE
Het hoesje van Vamps laat vermoeden dat het om een verschrikking gaat en dat is het ook! Een vampierenkomedie waar je geen seconde om lacht. Barslecht.


cover
Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Amy Heckerling
Met: Alicia Silverstone, Krysten Ritter, Larry Wilmore, Bettina Bresnan, Todd Barry

Film:
2/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045228583


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen
 

Andere recente releases van deze maatschappij