:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FLASHPOINT - SEIZOEN 3
FLASHPOINT - SEIZOEN 3
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-03-05
SERIE
We hebben wederom goed nieuws voor de fans van de Canadese hitserie Flashpoint, want Entertainment One heeft ook het derde seizoen op de markt gegooid. Het concept van deze reeks is nog steeds hetzelfde, doch is het derde seizoen heel wat beter dan zijn voorganger. De SRU (Strategic Response Unit) moet als eliteteam alle denkbare gevaarlijke opdrachten aankunnen. Het korps dat geleid wordt door Gregory Parker (Enrico Colantino) stond in de vorige seizoenen al voor verschillende hete vuren: terroristen, ontslagen werknemers die op hol slaan of zelfs dolgedraaide tieners die hun schoolmaatjes omver willen knallen. In het derde seizoen met dertien afleveringen is dat opnieuw het geval. Het tweede seizoen was niet meteen een knaller. Niet alleen voor ondergetekende is dat zo, ook heel wat fans waren teleurgesteld. De spanning was verdwenen en allerlei soapelementen die niet echt in Flashpoint passen deden hun intrede. Gelukkig hebben de makers deze fout op tijd ingezien. Het is dan ook een verademing dat het derde seizoen bijna even spannend en indrukwekkend is als het eerste luik is.


Vanaf de eerste aflevering Unconditional Love is het meteen alle hens aan dek. Het team denkt dat het met een psychopaat te maken heeft, maar na een grondig onderzoek blijkt de jonge dader het Asperger-syndroom te hebben. Ondertussen heeft Ed (Hugh Dillon), die de rechterhand van baas Parker is, zijn handen vol met zijn eigen broer Roy (Colin Cunningham). Door een bevel van Ed in de wind te slaan, sterft namelijk zijn partner. Dat is echter nog maar het begin van de ellende, want een paar afleveringen later ontdekt Ed tot zijn grote ergernis dat Roy in een aantal smerige zaakjes betrokken is. Roy wil echter bewijzen dat hij een goede officier is. In de aflevering The Other Lane infiltreert Eds jongere broer in een bende die in wapens handelt, helaas loopt de operatie met een sisser af. Het is de zoveelste tegenslag in Eds leven, want ook de relatie met zijn vrouw zit ondertussen muurvast. Gelukkig gelooft Ed nog volop in zijn job en de SRU kan zo'n kerel goed gebruiken. Het lijkt wel alsof Toronto iedere seconde het team nodig heeft, want iedere dag is er wel één of andere gebeurtenis die de Canadese metropool in rep en roer zet. Een uit de gevangenis ontslagen moeder die haar eigen kinderen ontvoert, ecoterroristen die verschillende bommen in de stad tot ontploffing willen brengen, gevaarlijke gevangenen die ontsnappen,  een bankoverval of een klant die grote paniek zaait omdat hij ervan overtuigd is dat de restauranthouder een terrorist is.


Inderdaad, opnieuw meer dan ingrediënten genoeg voor een spannende actiereeks. Gelukkig maar, want ofschoon er opnieuw enkele soapelementen aan bod komen (zo vernemen we bijv. wie de echte vader van Chris is) ligt de nadruk deze keer op pure actie. Flashpoint is niet langer meer de feelgoodserie met het moraliserende vingertje. Terecht, want als je een serie over een eliteteam bekijkt, dan wil je spanning en actie zien. Desalniettemin zijn de acteerprestaties nog altijd slapjes, ofschoon deze jongen een boontje heeft voor de mooie ogen van Amy Jo Johnson die in een vorig leven nog de roze Power Ranger was. Nieuw in het derde seizoen is dat men voor het eerst volop Toronto als decor gebruikt. In de vorige afleveringen speelde alles zich ergens in Canada af, maar nu is Toronto het centrale punt van de reeks. Het is een beetje vergelijkbaar met wat de makers van Flikken met Gent deden. Een aanrader dus? Als je van een reeks niet meer verwacht dan spannende actiescènes, dan geef je deze Canadese flikkenreeks beslist een kans, ofschoon je het tweede seizoen maar beter in de winkelrekken laat staan.


BEELD EN GELUID
Jammer genoeg vallen we in herhaling, want de minpunten van dit seizoen zijn net dezelfde als die die we in de vorige seizoenen opsomden. Het kleurenpalet is nogal artificieel en bij momenten ronduit lelijk. Meer zelfs, het lijkt vaak op een kleurboek waarvan de tekeningen met de foute potloden zijn ingekleurd. De buitenopnames zijn overbelicht en pijnigen soms de ogen. Van andere storingen merk je evenwel niks. Ook het geluid is prima, ofschoon de soundtrack afschuwelijk is.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd-box.


CONCLUSIE
Eerlijk is eerlijk, we waren er niet gerust in toen we aan het derde seizoen van Flashpoint begonnen. Het tweede luik zit immers vol foute feelgoodelementen waardoor deze flikkenserie een doordeweekse soap van de ergste soort werd. Gelukkig hebben de makers zich volledig herpakt en is het derde seizoen even sterk en spannend als het eerste. Een tip voor de actiefans.


cover
Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Diverse regisseurs
Met: Amy Jo Johnson, Hugh Dillon, David Peatkau, Enrico Colantino, Sergio Di Zio, Michael Cram, Tattiawna Jones

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
756 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045233471


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij