:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FOR A GOOD TIME, CALL...
FOR A GOOD TIME, CALL...
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-04-25

FILM
We weten ondertussen dat smaken kunnen verschillen, maar dat betekent geenszins dat we ons af en toe niet eens mogen verbazen over wat sommige mensen leuk vinden. De ene ligt plat bij de grollen van André Van Duin, terwijl de andere zich liever amuseert met een zenuwachtige neuroot als Woody Allen. Maar wat doen we met een vehikel zoals For A Good Time, Call...? Het probleem van deze "komedie" is niet dat de humor te gortig is. Neen, het is gewoon dat je in deze prent alleen flauwe dwaasheden vindt. Denk maar niet dat we overdrijven, want eens je het verhaaltje hebt gelezen zul je meteen merken waarom For A Good Time, Call... zowat de ergste film is die we de laatste maanden hebben gezien (en jawel, wij zien echt zeer veel rommel!)
 


 

Lauren (Lauren Miller) wordt door haar vriendje wandelen gestuurd. De jongeman is helemaal uitgekeken op zijn relatie  en trekt weg naar het zonnige Italië. Laurens wereldje stort in elkaar. Niet alleen is zij er het hart van in dat ze nu geen liefje meer heeft, ook is het voor haar onmogelijk om zelfstandig een woning te huren. Haar vriend Jesse (Justin Long) weet echter raad met dit probleem. Hij brengt haar onder in een appartementje in Gramercy Park, doch "vergeet" erbij te vertellen dat Katie (Ari Graynor) daar al woont. Een leugentje om bestwil zo blijkt, want de twee vrouwen zijn niet bepaald hartsvriendinnen. Zo'n tien jaar geleden goot Katie immers een potje urine (!) uit over Laurens hoofd (huh neen, wij verzinnen deze onzin niet zelf!). De twee vrouwen zijn elkaars tegenpolen en het lijkt erop dat ze elkaar nooit een blik zullen gunnen. Maar kijk, in Hollywood is alles mogelijk. Op een avond hoort Lauren allerlei vreemde geluiden in Katies kamer. Vrij vlug ontdekt ze dat haar kamergenote haar kost verdient met telefoonseks. Het toeval wil dat Lauren een rijke fantasie op dat vlak heeft. In een mum van tijd rollen de centen dan ook binnen. Meer zelfs, nadat Lauren is ontslagen, richt ze met haar vroegere vijand de meest succesvolle telefoonsekslijn van New York op.
 


Tot zover het debiele scenario. Het is duidelijk dat regisseur Jamie Travis (die voorheen alleen enkele kortfilms draaide) dolgraag een graantje wil meepikken van de populaire "foute humor" van successen als Bridesmaids en Superbad. Op zich is daar niks mis mee en mocht Travis over het nodige talent beschikken dan kon hij misschien met zo'n onderwerp een giller maken. Helaas, is er geen enkele grap die de lachspieren laat bewegen. Integendeel, je wordt 90 minuten murw geslagen met onnozele vuilbekkerij. De korte scène met Seth Rogen als masturberende piloot (tja!) is best vermakelijk, maar jammer genoeg is hij de enige uit dit zooitje ongeregeld die degelijk kan acteren. Zowel Ari Graynor als Lauren Miller (die zelf meehielp het scenario schrijven) kunnen voor geen meter acteren. Ook de acteerprestaties van Justin Long zijn van het ergste soort (incl. een nichterige spring-in-'t-veld met alle denkbare clichés). De film duurt amper 80 minuten en zelfs met zo'n korte lengte blijft het een ellenlange filmrit. Deze "komedie" is nooit grappig, alleen vervelend. Nu goed, het publiek besliste er ook zo over, want de film brak niet echt potten in de bioscoop. Wie toch nood heeft om zichzelf te pijnigen met het bekijken van dit soort rotzooi kan vanaf nu deze dvd in de winkelrekken vinden. Bij ons belandt hij ver onderaan de filmstapel en we willen er zelfs zeer veel geld op verwedden dat hij daar wel eens heel lang zou kunnen blijven liggen.
 


BEELD EN GELUID
Het beeld is meer dan behoorlijk en dat is eigenlijk het enige positieve wat je over deze release kan zeggen. De kleuren zijn levensecht zonder dat je ook maar enige storing merkt. Ook het geluid is technisch in orde. We schrijven heel bewust "technisch", want het enige wat je op de geluidsband hoort zijn hijgende vrouwen die klaarkomen. De soundtrack is gelukkig iets beter met enkele leuke deuntjes van indiebands zoals Operator Please, Generationals, The Dig en Los Campesinos!

EXTRA'S
Er staan op een aantal Universal-trailers na gelukkig geen extra's op dit gedrocht.

CONCLUSIE
Het moet kunnen dat je een film bekijkt met het verstand op nul. Zoiets heet nu eenmaal entertainment en het is één van de belangrijkste redenen waarom men ooit films is begonnen te maken. For A Good Time, Call.... is evenwel gedraaid door een bende non-talenten. Voeg daar een belachelijk scenario aan toe en voor je het weet heb je een misbaksel van jewelste. Absoluut te mijden rommel!
cover
Studio: Universal

Regie: Jamie Travis
Met: Lauren Miller, James Wolk, Ari Graynor, Justin Long, Lawrence Mandley, Josh Ruben

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582922981


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:

Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Catalaans Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Catalaans, Portugees, Fins, Deens, Zweeds, Noors, Engels (cc)
Extra's:
• GeenAndere recente releases van deze maatschappij