:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SNITCH
SNITCH
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2013-08-23

FILM
Dwayne Johnson in een serieuze film die kritiek geeft op het Amerikaans rechtsysteem? De wonderen zijn de wereld nog niet uit. The Rock speelt in Snitch John Matthews, de eigenaar van een constructiebedrijf, wiens zoon Jason opgepakt wordt voor het dealen van drugs en 10 jaar de gevangenis indraait. In werkelijkheid is het een vriend van Jason die als drugdealer werd opgepakt, maar de Amerikaanse wetgeving geeft dealers blijkbaar de mogelijkheid om anderen te verraden om zo zelf strafvermindering te krijgen en dat is dus wat die vriend gedaan heeft: hij heeft hem een pakketje opgestuurd met daarin zo’n grote hoeveelheid pillen dat Jason op zijn beurt de DEA op zijn nek krijgt en gevraagd wordt om iemand anders te impliceren. Probleem: de enige druggebruiker die Jason kent is nu net de vriend die hem opgezet heeft en hij ziet het niet zitten om een willekeurig ander iemand erbij te lappen. Geïmponeerd door het rechtvaardigheidsgevoel van zijn zoon, springt John dan maar zelf in de bres en hij gaat op zoek naar dealers die hij kan aanbrengen bij procureur Joanne Keeghan (Sarandon) om zo strafvermindering te krijgen voor zoonlief. Na een nogal onnozele poging die mislukt, besluit Matthews undercover te gaan en via een van zijn werknemers, nl. Daniel James, slaagt hij erin om een introductie vast te krijgen die hem naar de top van een kartel leidt. Een introductie is echter niet genoeg en om Jason vrij te krijgen moet John verder gaan dan hij ooit voor mogelijk hield, met alle gevaren van dien voor hemzelf en zijn familie.
 


Snitch is zogezegd gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar we stellen ons wel serieus de vraag in hoeverre dat het geval is. Dat de wetgeving in Amerika nogal strikt is op gebied van drugs is alom bekend, maar dat iemand 10 jaar de gevangenis in kan draaien voor het ontvangen van een pakketje pillen, lijkt ons nogal bij de haren getrokken. Tenzij hij zowat de slechtste advocaat op aarde heeft, misschien. Het begin van Snitch komt dan ook redelijk ongeloofwaardig over, er zijn nogal wat hiaten hier en daar en het is dus heel moeilijk om mee te gaan in het verhaal. Halfweg gaan we dan iets meer in de richting van een actiefilm, maar zoals gezegd probeert men hier een serieuze film neer te zetten die kritiek geeft op het rechtssysteem (straffen voor drugsdealers zijn blijkbaar zwaarder dan voor pedofielen!), dus dat wordt redelijk in toom gehouden. Het gevolg is dat Snitch een beetje vis noch vlees is. Het verhaal bevat evenveel gaten als een bol kaas en actiefans worden ook al niet op hun wenken bediend, wat zeker niet de bedoeling was.
 


BEELD EN GELUID
Qua beeld valt vanaf het begin op dat Snitch echt wel mooi gefilm is. De kwaliteit is zeer hoog en het valt bijna niet op dat dit geen Blu-ray maar een dvd is. Huidtinten zijn natuurlijk, sommige van de sfeerbeelden lijken wel scherpe foto’s en het algemeen niveau van detail is zeker niet om over te klagen. Het geluid is eveneens goed, ook al ligt de focus duidelijk vooraan en op de dialogen. De paar actiescènes worden mooi vanuit alle richtingen gesupporterd en het niveau van detail in het geluid is zeer goed.

EXTRA'S
Dit is een dvd-uitgave en zoals wel meer tegenwoordig wil dat zeggen dat het aantal extra’s eerder beperkt is. We moeten het doen met enkele verwijderde scènes.
 

 

CONCLUSIE
De acteerprestaties zijn op zich niet slecht en het valt op dat Johnson probeert (en tot op zekere hoogte daar ook in slaagt) om een serieuzere rol neer te zetten, maar het ongeloofwaardige verhaal zorgt ervoor dat alle goede intenties in het water vallen.




cover




Studio: Warner

Regie: Ric Roman Waugh
Met: Dwayne Johnson, Jon Bernthal, Susan Sarandon, Barry Pepper, Michael Kenneth Williams

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
12

Speelduur:
125 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5051888154014


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Verwijderde scènes

Andere recente releases van deze maatschappij