:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PEEPLES
PEEPLES
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-11-24
FILM
Peeples is een prachtvoorbeeld van een foute film. Niet omdat het om een zwarte film gaat waarin de enige blanke een racistische oude tang is, wel omdat deze komedie alle filmwetten (mochten die al bestaan) met voeten treedt. Maar goed, laten we misschien met het sullige verhaal beginnen.
 
 
Wade Walker (Craig Robinson) is een gezellige dikkerd die zijn brood verdient door op school de kleuters leuke liedjes aan te leren waardoor ze niet langer in hun broek plassen. Eigenlijk is dat een job die op Wades lijf is geschreven, want voor hem betekent het leven niet meer dan wat amusement. Ook in de liefde gaat het hem voor de wind, want hij is al een hele tijd gelukkig met zijn vriendin Grace Peeples (Kerry Washington). Als hij met haar wil trouwen, wordt het wel moeilijk. Grace is namelijk de dochter van de vooraanstaande rechter Virgil Peeples (David Alan Grier) en het noodlot wil dat deze conservatie man neerkijkt op Wade. Hij vindt zijn aanstaande schoonzoon een nietsnut en dat beeld wordt door Wades blunders alleen maar versterkt.
 
Het kleinste kind kan zien dat dit scenario niet meer is dan een flauw doorslagje van Meet The Parents. Regisseur Tina Gordon Chism gooide er naast een paar platgetreden clichés ook nog wat afgelikte personages in (een aan de drank verslaafde schoonmoeder, een lesbische schoonzus of een dokter die flauw valt als hij bloed ziet) en klaar is kees! Sommige grappen werken wel, maar dat volstaat niet om de kijker anderhalf uur te boeien. Bovendien zijn de acteerprestaties ook niet echt om fier op te zijn. Wade Walker is wel geregeld grappig en ook David Alan Grier slaagt er soms in om onze lachspieren te laten bewegen, toch is het allemaal vrij ondermaats (om niet te zeggen ronduit onnozel). Sommige goedgelovige zielen zagen in Peeples wel overeenkomsten met de schitterende Sidney Poitier-films uit de jaren 60, maar dat is vergezocht en vooral verre van waar!

 
Als je echt niet weet wat je met je tijd moet doen, kan je Peeples misschien een kans gunnen (want sommige mopjes blijven sowieso grappig!), maar wie ook maar een beetje selectief is in zijn keuze laat deze komedie toch maar beter links liggen.

BEELD EN GELUID
We zijn het ondertussen gewend dat de releases van E1 Entertainment een meer dan behoorlijke transfer hebben en dat is wat deze komedie betreft niet anders. De kleuren zijn zeer natuurlijk, alles is haarscherp omlijnd en er is niet de minste storing. Het geluid scoort eveneens hoog, ofschoon we ons niet uitspreken over de afgrijselijke songs die je op de soundtrack terugvindt. Technisch een hoogvlieger dus, maar daarmee is dan ook alles gezegd.

EXTRA'S
Er staat geen bonusmateriaal op deze disk.


CONCLUSIE
Het afgrijselijke hoesje laat het slechtste vermoeden en eens het schijfje in de lader ligt, weet je meteen dat deze vooroordelen kloppen. Sommige mopjes werken wel, maar in feite is Peeples even verschrikkelijk als de recente Eddie Murphy-films. Beter mijden dus!cover
Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Tina Gordon Chism
Met: Kerry Washington, Craig Robinson, Ana Gasteyer

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
6

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045239749


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij