:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BIG BANG THEORY, THE - SEIZOEN 6
BIG BANG THEORY, THE - SEIZOEN 6
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-01-02
SERIE
The Big Bang Theory is ondertussen al aan zijn zesde seizoen toe en waar de focus in de eerste seizoenen vooral op het nogal absurde gedrag van de hoofdpersonages en hun ongemakkelijke relatie met “het mooie meisje van de overkant” lag, gaat het ondertussen vooral over de onderlinge relaties en wordt hun “geeky” gedrag meer naar de achtergrond gedrukt.

Op het einde van vorig seizoen ging Howard naar het ISS om aldaar het sanitair te onderhouden dat hij zelf uitgevonden had. Gauw blijkt echter dat hij niet als stoere astronaut omschreven kan worden en als hij vervolgens door de rest van de bemanning gepest wordt, kan hij niet snel genoeg terugkeren naar zijn vrouwtje Bernadette.

Ondertussen ondervindt Raj dat het zonder Howard toch heel wat minder leuk is om rond te hangen bij zijn vrienden, en na een ontsnapping uit de woonst van Howards moeder besluit hij dan ook om meer om te gaan met Stuart, de depressieve eigenaar van de lokale stripwinkel. Als hij op Valentijn echter in de stripwinkel de jonge Lucy ontmoet, lijkt ook hij de liefde eindelijk te hebben gevonden. Lucy heeft echter ook haar eigen problemen die niet van de poes zijn...

Sheldon en Amy hebben nog steeds hun eigen rare relatie die dan wel volledig beschreven mag staan in hun onderling contract, dat wil niet zeggen dat het makkelijker gaat. Amy wil immers wat meer affectie van Sheldon en die is daar niet echt van gediend. Erger nog, als Sheldon een assistente inhuurt om hem te helpen bij zijn werk, wordt Amy zelfs jaloers! Dat is echter niet nodig want Alex, de assistente, heeft immers meer oog voor Leonard, wat op zijn beurt dan weer voor problemen zorgt met Penny.

Zoals hierboven reeds vermeld, wordt er in dit seizoen nogal veel gefocust op de amoureuze capriolen van de jongens en worden hun typische nerdsituaties iets minder uitgebuit. Die zijn nog wel aanwezig, maar worden meer op de achtergrond geplaatst. En de afleveringen waarin dat niet het geval is (een Dungeons & Dragons-spel, een trip naar Comic Con verkleed als personages uit Star Trek, …) vallen dan weer een beetje tegen qua komisch effect.

Zoals bij elke sit-com is er evolutie nodig om de zaak interessant te houden en waar seizoen 5 nogal erg op een “Sheldon-show” leek, is er nu meer evenwicht, waardoor de grappige eigenschappen van de andere personages ten volle kunnen worden uitgespeeld. Dat gezegd zijnde is het gevolg wel dat The Big Bang Theory meer op de gemiddelde sitcom begint te lijken en dus wat van zijn eigenheid verliest. Al bij al heeft seizoen 6 zijn goede momenten, maar slaagt de serie er op geen enkel moment meer in om echt uit te blinken. Vooral het begin van het seizoen met Howard in het ISS is daar een goed voorbeeld van: veel potentieel en enkele goede momenten, maar de sequenties beginnen al heel snel te vervelen en je kan bijna niet wachten tot Wolowitz weer op aarde is. Hopelijk krijgen de makers voor seizoen 7 weer wat meer inspiratie krijgen, want anders is het twijfelachtig of deze serie nog een lang leven beschoren is.

BEELD EN GELUID
The Big Bang Theory wordt alleen op dvd uitgebracht en daar onderscheiden we ons nog maar eens van andere landen (zoals de VS) waar men ook kan kiezen voor een Blu-ray-uitgave. Van wat we horen omtrent die laatste is de beeldkwaliteit zeker goed,, wat we niet kunnen zeggen van deze dvd-release. Het beeld is niet echt slecht en al te opvallende compressiefouten hebben we niet opgemerkt, maar het lijkt wel alsof je naar standarddefinitiontelevisie op een 63″ plasma kijkt. Er is een nogal zware korrel aanwezig en het niveau van detail is dan ook navenant. Als je dit bekijkt voor wat het is – nl; een “goedkope” sitcom – zal je je je daaraan wellicht niet zo storen, maar voor wie graag kwaliteit wil zien, is er toch een grote marge voor verbetering. Voor het geluid is een Dolby Digital 5.1-track voorzien die op zich wel zijn best doet, maar aangezien het in dit type van series vooral om dialogen gaat, is er nogal weinig actie aan de achterkant. De gesprekken komen zeer duidelijk over, maar daarmee is ook alles gezegd.

EXTRA'S
In seizoen zes wordt er nogal wat gefocust op het feit dat Howard naar het ISS gaat en dat komt dan natuurlijk ook terug in de extra’s. Zo is er Houston We Have A Sit-com, waarin de cast een chatsessie via Skype heeft met astronaut Joe Acaba, en een blik achter de schermen van het ruimteavontuur in The Final Comedy Frontier, waarin ook astronauten Buzz Aldrin en Mike Massimino te zien zijn. Voorts is er nog The Big Bang Theory at PaleyFest 2013, een 28 minuten durende Q&A-sessie van de cast met fans en Electromagnetism, waarin de cast in vier videos het over de verschillende relaties in de serie heeft. Tot slot is er ook nog een gag reel.

CONCLUSIE
Seizoen zes kan leunen op een immer schitterende Sheldon en heeft enkele leuke momenten, maar er zitten in deze jaargang geen échte topgrappen en de serie begint stilaan zijn “unique selling point” te verliezen, waardoor het gevaar dreigt dat The Big Bang Theory de zoveelste sitcom wordt.cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Kunal Nayyar, Mayim Bialik, Melissa Rauch, Simon Helberg

Film:
6/10

Extra's:
5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
AL

Speelduur:
507 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5051888154632


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Engels, Fins, Frans, Noors, Spaans, Zweeds
Extra's:
• The Big Bang Theory: The Final Comedy Frontier
• The Big Bang Theory at PaleyFest 2013
• Houston We Have a Sit-com
• Electromagnetism
• Gag Reel


Andere recente releases van deze maatschappij