:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BACHELOR PARTY
BACHELOR PARTY
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-05-06
FILM
Soms hebben we best zin in een niemendalletje, want, laat ons eerlijk en wel wezen, iedere redacteur van deze site is er wel volop van overtuigd dat film de grootste kunstvorm is die bestaat (waarom zouden we er anders onze vrije tijd in steken?), soms kan film evenwel ook gewoon onschuldig entertainment zijn. Ik haalde Bachelor Party van onder het stof, een komedie die alsnog de geschiedenisboeken haalt omdat Tom Hanks daarin de hoofdrol speelt.

Niet iedereen is het ermee eens, maar toch beschouwt menig filmfan Tom Hanks als de beste acteur van de jaren 90. Nochtans was dat in de jaren 80 niet zo. Hij kreeg wel - onbegrijpelijk - een Oscar voor Big, maar de man die in zijn debuutfilm verliefd werd op een zeemeermin (Splash) was vooral bij aanvang van zijn carrière de koning van de onnozele komedies. Bachelor Party is er zo eentje.

Rick (Tom Hanks) is chauffeur van een schoolbus. Zijn leven is een aaneenschakeling van wilde fuiven, toch heeft zijn vriendin Debbie (Tawny Kitaen) hem kunnen overhalen om in het huwelijksbootje te stappen. Ricks makkers begrijpen niets van zijn domme beslissing. Zij vinden dat zij recht hebben op het ultieme vrijgezellenfeestje alvorens ze hun vriend voorgoed loslaten. Rick moet zijn toekomstige echtgenote evenwel beloven dat er geen vrouwen zullen worden uitgenodigd op het feestje. Een moeilijke opgave omdat Ricks vrienden blijkbaar alleen maar belang aan seks hechten in hun leven, ook is er de snode Cole (Robert Prescott), de ex-vriend van Debbie en nog steeds de lieveling van haar ouders. Hij doet er alles aan om aan te tonen dat hij de betere keuze is.

Eigenlijk kun je Bachelor Party gerust de voorganger van The Hangover noemen. De humor zit behoorlijk fout, tenzij je seks met een ezel een voorbeeld van goede smaak vindt. Een zatteklotenkomedie pur sang dus, zoals wij dat op onze site zo goed weten te omschrijven, want alles draait inderdaad om seks en drank. Ondanks het feit dat deze komedie het behoorlijk deed aan de kassa, blinkt de cast vooral uit in onkunde. Je kan moeilijk van je stoel donderen van wat Hanks hier presteert, desalniettemin is het duidelijk dat hij de enige uit het zooitje is die kan acteren. De rest van de cast verdween dan ook vliegensvlug in de vergetelheid. Adrian Zmed dook nog even in Grease 2 op en misschien ken je Michael Dudikoff nog uit de eightiesklassieker Soldier Boyz, maar verder reikte hun faam niet. Dat was ook het geval met een mooie verschijning als Tawny Kitaen. Zij werd boven Kelly McGillis verkozen die niet sexy genoeg was. Nu goed, McGillis mocht later wel aan de nek van Tom Cruise in Top Gun hangen, terwijl geen kat zich nog Tawny Kitaen herinnert.

Het was best leuk om deze komedie nog eens opnieuw te zien, al was het maar voor die gekke kleren. Maar maak je geen zorgen, de kans dat Bachelor Party nog eens wordt opgegraven schat ik eerder klein in....

BEELD EN GELUID
Bachelor Party is een vrij oude film die vrij gedateerd oogt. Af en toe duiken er wat witte vlekjes op, maar dat is eigenlijk het enige wat er technisch op te merken valt. Nu ja, echt verwonderlijk is dat niet, want deze komedie komt uit de Fox-stal. Het geluid valt mee, ook al sluit je maar beter je oren voor de afgrijselijke deuntjes die de revue passeren.

EXTRA'S
Vier documentaires (nou ja) die samen tien minuten duren kun je moeilijk volwaardig bonusmateriaal noemen. Bovendien zijn de filmpjes van de videotape geplukt zonder dat er ook maar iets aan de beeldkwaliteit is gewijzigd. Je ziet nauwelijks iets van wat er zich in deze uitgesponnen promotiefilmpjes afspeelt. Nu ja, behalve nietszeggende interviews en scènes uit de film valt er niets te ontdekken, hoor!

CONCLUSIE
Mits wat goede wil zou je Bachelor Party gerust The Hangover van de jaren 80 kunnen noemen. Zuipen en vrouwen versieren, meer gebeurt er niet in deze prent van Neal Israel. Het blijft moeilijk te geloven dat de hoofdrolspeler uit deze komedie ooit in Forrest Gump zou schitteren, maar hij deed het!cover
Studio: Fox

Regie: Neal Israel
Met: Tom Hanks, Tawny Kitaen, Adrian Zmed, Barbara Stuart, William Tepper

Film:
5,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1984

Leeftijd:
AL

Speelduur:
101 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626010906


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 4.0
Duits Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans
Extra's:
• Behind The Scenes (4 min.)
• An American Tradition (2 min.)
• While The Men Play (2 min.)
• Tom Hanks Interview (5 min.)

Andere recente releases van deze maatschappij