:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INTO THE NIGHT
INTO THE NIGHT
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2015-07-23
FILM
Ik zou flauw kunnen doen en schrijven dat ik het over Into The Night wil hebben omdat David Bowie er een kleine (grappige) rol in vertolkt, maar de echte reden is blond, sexy en één van de mooiste vrouwen ter wereld. Neen, ik heb het voor één keer niet over Sharon Stone, wel over die andere diva uit de jaren '80: Michelle Pfeiffer. Als je de geflopte sequel van Grease niet meerekent, dan is deze komedie haar tweede grote rol (Scarface was natuurlijk de eerste) uit haar carrière. Ook al heeft deze film een cast (vooral wat de bijrollen betreft) om van achterover te vallen, kan je gerust stellen dat Into The Night gemaakt was voor de knappe actrice. Een sul die bedrogen wordt door zijn vrouw en als een blinde mol in de val loopt van een knappe dame. De onbeholpen kerel is Ed Okin (Jeff Goldblum). Hij is het gezeur van zijn vrouw zo beu dat hij er ’s nachts niet meer van kan slapen. Nadat hij tijdens de vergadering is ingedommeld, raadt zijn collega Herb (Dan Akroyd) hem aan om naar huis te gaan om wat te slapen. Eens thuisgekomen ontdekt hij dat zijn vrouw liever het bed met een ander deelt. Compleet van de kaart gaat hij naar het centrum van Los Angeles. Hij weet niet wat er gebeurt als een prachtvrouw (Pfeiffer) in zijn auto springt. De mooie vrouw ziet er niet alleen als Lady Diana uit, ze heet ook zo. Ed is natuurlijk snugger genoeg om te beseffen dat dat geen toeval kan zijn. Diana is geen doetje en is op de vlucht is voor vier Iraniërs. Ed ontdekt dat Diana emeraldstenen naar de VS heeft gesmokkeld die eigendom zijn van de Shah van Iran. De twee worden niet alleen nagezeten door vier dolkomische (maar uiterst gevaarlijke) Iraniërs, er is ook een Britse huurmoordenaar (David Bowie) in het spel betrokken.

Als je An American Werewolf In London niet meerekent, kan je John Landis gerust kronen tot één van de meesters van de jaren '80-komedie, Into the Night moet je dan ook zo bekijken. Wie vandaag zo’n film zou maken, valt zonder meer door de mand om nadien door de critici aan het kruis te worden genageld, maar in 1985 kon zoiets wel en het werkte! Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die vinden dat het resultaat eerder sullig is, zo zien bijv. de zware jongens er helemaal niet gevaarlijk uit, eerder ridicuul, maar ook dat is een typisch element van de jaren '80-cinema. Net als de achtervolgingen die nooit echt spannend zijn, maar eerder op een ode aan de slapstick van de Keystone Cops lijken. Into The Night was ook een ideale manier voor Michelle Pfeiffer om te tonen dat ze meer kon dan alleen maar als het liefje van Scarface coke snuiven. Ze deed dat, en zonder het wellicht helemaal te beseffen werd ze daarmee één van de populairste sekssymbolen van de jaren 80. Ten slotte heb je ook nog de talrijke cameo’s die de film extra flair geven. De lijst is te lang om op te noemen, maar kijk vooral uit naar die van de cultregisseurs Roger Vadim en Jack Arnold, David Cronenberg, Jonathan Demme, Muppet-vader Jim Henson en rock ’n roll-legende Carl Perkins.

BEELD EN GELUID
Het is altijd een beetje bang afwachten als je een oudere film op dvd koopt, vooral (vraag mij niet waarom) als het om films uit de jaren '80 gaat. Een film met Michelle Pfeiffer verdient het allerbeste en dat kan je gelukkig zeggen van dit schijfje. Natuurlijk kan alles beter, toch was ik verbaasd hoe scherp de beelden en hoe mooi de kleuren (vooral dat sexy lederen jasje van Michelle!) zijn. Ook met het geluid loopt alles lekker. De dialogen zijn goed verstaanbaar en er is een heerlijke soundtrack waarop je nummers van de onlangs overleden B.B. King terugvindt, alsook soulnummers van Thelma Houston, Patti La Belle en The Four Tops die perfect bij de sfeer van deze film passen.

EXTRA'S
Het is jammer, maar dit soort releases werd vaak uitgebracht zonder één seconde bonusmateriaal. Voor Into The Night is dat niet anders.

CONCLUSIE
Into The Night is heerlijke '80s-cinema, met een al even heerlijke Michelle Pfeiffer. Misschien een tikkeltje gedateerd, maar dat is nog geen reden om hem onderaan de stapel te verbannen!cover
Studio: Universal

Regie: John Landis
Met: Jeff Goldblum, Michelle Pfeiffer, Carmen Argenziano, Dan Akroyd, David Bowie

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1985

Leeftijd:
16

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025513958


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 2.0
Frans Dolby Digital Mono 2.0
Duits Dolby Digital Mono 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Hongaars, Pools, Tsjechisch
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij