:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SECRET LIFE OF PETS 2, THE
SECRET LIFE OF PETS 2, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2019-11-22
FILM
Eerder dan de eerste The Secret Life Of Pets is de opvolger een raamvertellling waarin drie niet-gerelateerde verhalen verteld worden. Katie (Ellie Kemper), de eigenares van Max (Patton Oswalt) en Duke (Eric Stonestreet), heeft een man (Pete Holmes) aan de haak geslagen, en is sinds kort gezegend met kind (Henry Lynch). De vakantie lonkt, en de familie is van plan om die op de boerenbuiten door te brengen, bij één of andere nonkel Boer. De honden moeten echter de publieke afkeuring ondergaan van Rooster (Harrison Ford), het alfamannetje van het erf, dat neerkijkt op de twee stoeme stadskiekens.
Tijdens zijn afwezigheid heeft Max een knijpspeeltje toevertrouwd aan buurvrouw Gidget (Jenny Slate). Die laat het speeltje, Busy Bee, pardoes van het balkon vallen, en het belandt in de kamer van een oud vrouwtje dat er ongeveer 7.159 katten op nahoudt. Gidget moet daarom de hulp inroepen van kattin Chloë (Lake Bell), om haar te leren zich zodanig te gedragen als een kat, zodat ze zonder op te vallen in het appartement kan binnendringen.

Konijn Snowball (Kevin Hart) denkt dan weer dat hij een superheld is. Voor één keer is er bovendien eens iemand die zijn hulp écht nodig heeft: op een kermis wordt een sneeuwtijger vastgehouden die van de kwaadaardige eigenaar kunstjes moet doen, zoals van een springplank in een dreumesbadje springen. Als hij dat niet doet, dan - zo heeft de eigenaar beloofd - wordt hij getransformeerd tot vloerkleedje.
Na de eerste film is de nieuwigheid van de franchise al versleten. Voorspelbaarheid is troef in deze sequel, en het lijkt alsof de film een collage is van drie afleveringen van de één of andere televisiespinoff die nooit van de grond is gekomen, een kenmerk dat deze film alvast deelt met de afschuwelijke prent Atlantis II die ons na al die jaren nog nachtmerries bezorgt. In tegenstelling tot laatstgenoemde is er voor deze film echter niet beknibbeld op de technische know-how waarmee de film in elkaar is gebokst, wat in het voordeel van Pets 2 pleit. Desondanks variëren de karakters van statisch en ondiep tot ronduit irritant - na twee films heb ik het wel gehad met de vuilbekkende Snowball, en ben ik naarstig op zoek naar een bak pruimen om met behulp van het konijntje één van mijn grootmoeders klassiekers in de keuken te recreëren. Waar de komst van een kind in het gezin van Katie anders dé gedroomde opportuniteit was om het scenario een maatje hoger te tillen, wordt met dit gegeven feitelijk weinig tot niets aangevangen. The Secret Life Of Pets 2 is amusant, maar blijkt toch vooral een resem gemiste opportuniteiten in zijn DNA gebakken te hebben.
BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is van referentieklasse, zoals je bij een recente computeranimatiefilm mag verwachten. De vele beestjes die de film bevolken, vormen het gedroomde alibi om verschillende leuke dingen te doen met het renderen van pelzen en veren. De film is zeer bont en kleurrijk, en er is voldoende aandacht voor diepte en textuur. Verder wordt u getrakteerd op een échte, onvervalste Engelse Dolby TrueHD 7.1 Atmos, niet zo'n neptrack zoals tegenwoordig bij Warner schering en inslag is, met veel punch en ruimtelijke immersie, en een leuke soundtrack van Alexandre Desplat. De dialogen hebben veel gevoel voor richting, en er is onder meer op de boerderlijk ruimte gelaten voor loeiende koeien en chargerende kalkoenen.

EXTRA'S

Qua hoeveelheid bonusmateriaal mogen we zeker niet klagen, maar veel van het toegevoegde materiaal is warme rek om uw koters mee stil te houden. Eerst zijn er twee Mini-Movies; in de eerste Super Gidget (3:49), denkt Gidget dat ze een superheldin is, en in de tweede, betere, Minion Scouts (4:04), hopen de Minions uit die andere franchise door bij de scouts te gaan badges te verdienen met onder meer vuur te maken en een tent op te zetten. Uiteraard loopt dat dramatisch af, niet alleen voor de Minions zelf, maar voor iedereen in een straal van tien kilometer. De beide mini-movies worden nog eens ondersteund door een Making Of-documentaire (4:59). Vier nog niet helemaal zich in finaal stadium bevindende verwijderde scènes (2:19) worden gepresenteerd as is. Daarna volgt A Tapestry of a Tail - The Making Of (7:00), een korte making of-documentaire waarin het hoe en waarom van deze sequel op een moordtempo erdoor wordt gejaagd. In drie mini-documentaires "How to Draw" (7:40) leer je respectievelijk Max, Snowball en Chloe tekenen met illustrator Eric Favela. Diezelfde man zien we terug in Frame by Frame - How to Make a Flip Book (4:25), waarin hij de kijkers toont hoe je een animatieboekje maakt. In de Character Pods (16:40) praten tien stemacteurs kort over hun personage. We zien achtereenvolgens Patton Oswalt (Max), Kevin Hart (Snowball), Eric Stonestreet (Duke), Jenny Slate (Gidget), Tiffany Haddish (Daisy), Lake Bell (Chloe), Nick Kroll (Sergei), Dana Carvey (Pops), Bobby Moynihan (Mel) en Harrison Ford (Rooster) de revue passeren. In My Buddy and Me (3:28) vertellen cast en crew over hun eerste huisdier.
Wie dan nog niet genoeg heeft gekregen van het vuilbekkende konijn Snowball krijt in de interactive motion comic "The Further Adventures of Captain Snowball" (6:32) de mogelijkheid om in een interactieve strip met voice-over via de afstandsbediening te kiezen wat voor ellende hem nu weer zal overkomen. Pets with Jobs - A Documentary (7:10) is een korte bijdrage over dieren die in het echte leven assistentie verlenen. Wie van plan is om zijn of haar huisdieren een feestje te geven, kan in de zesdelige bijdrage A Party Fit for a Pet (7:19) wellicht inspiratie vinden. Kan het nog gekker? Ja hoor! In Relax the Cat: The Secret Life of Pet Massage (4:21) helpen stemacteurs Dana Carvey, Bobby Moynihan, Lake Bell samen met een massagetherapeute voor dieren (I kid you not!) Amber Lockspeiser u opdat u uw huisdier de perfect massage zou kunnen geven! Lolbroek Kevin Hart probeert vervolgens in Pops' Puppy Training School with Kevin Hart (2:28) een puppy te trainen om te doen wat hij wil, en Production Pets (5:56) bevat een resem foto's van dieren van de filmmakers. In Pat's Yule Log (2:13) lopen enkele van de dieren uit de film op de maat van mambomuziek over het scherm zonder klaarblijkelijk doel, en er zijn nog twee lyric videos terug te vinden in karaoke-stijl, van het ergerlijke rapnummer Panda (0:45) en It's Gonna Be a Lovely Day (Secret Life of Pets 2) (3:55). Bill Withers zou zich omdraaien in zijn graf, ware het niet dat de man nog leeft.

CONCLUSIE

The Secret Life Of Pets 2 is zeker geen artistieke hoogvlieger, maar wel technisch voldragen zoals het een computeranimatiefilm betaamt. Het bonusmateriaal is inhoudelijk zeer schraal, op de Minions-short na (die dan nog uit een andere franchise komt).coverStudio: Universal

Regie: Chris Renaud & Jonathan Del Val
Met: Patton Oswalt, Eric Stonestreet, Kevin Hart, Harrison Ford, Jenny Slate, Tiffany Haddish, Lake Bell, Dana Carvey, Bobby Moynihan, Hannibal Buress, Chris Renaud, Ellie Kemper, Pete Holmes, Henry Lynch, Nick Kroll

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
10/10

Beeld:
10/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2019

Leeftijd:
6

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083185169


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD Atmos 7.1.4
Frans Dolby TrueHD Atmos 7.1.4
Frans audio-descriptief Dolby Surround 2.0
Vlaams Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital Plus 7.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC
Extra's:
• 2 Mini-Movies:
- Super Gidget
- Minion Scouts
• Documentaire "The Making of the Mini-Movies"
• 4 verwijderde scènes
• Documentaire "A Tapestry of a Tail - The Making Of"
• 3 documentaires "How to Draw"
• Documentaire "Frame by Frame - How to Make a Flip Book"
• 10 documentaires "Character Pods"
• Documentaire "My Buddy and Me"
• Interactive motion comic "The Further Adventures of Captain Snowball"
• Documentaire "Pets with Jobs - A Documentary"
• 6 documentaires "A Party Fit for a Pet"
• Documentaire "Relax the Cat: The Secret Life of Pet Massage"
• Documentaire "Pops' Puppy Training School with Kevin Hart"
• Documentaire "Production Pets"
• Documentaire "Pat's Yule Log"
• 2 Lyric Videos
- Panda
- It's Gonna Be a Lovely Day (Secret Life of Pets 2)

Andere recente releases van deze maatschappij