:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TROUBLE
TROUBLE (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2020-09-28
FILM
Trouble (Sean Anderson) is het troetelhondje van de steenrijke Sarah Vanderwhoozie (Betty White), en wordt zodanig verwend dat na het kakken zelfs zijn aars bijgeparfumeerd wordt. Op een dag echter is mevrouw Vanderwhoozie overleden, en staan de twee gretige erfgenamen, Claire (Marissa Winokur) en Norbert (Joel McHale) alvast klaar om de erfenis in ontvangst te nemen. Sarah heeft echter testamentair laten vastleggen dat haar erfgenamen eerst moeten bewijzen dat ze Trouble alle liefde kunnen geven die hij nodig heeft. En dat is een probleem, want Trouble is al - letterlijk - meegegeven met het groot huisvuil.




In de wildernis verliest Trouble al snel zijn halsband aan een bende dolle eekhoorns, van wie hij de nootjesvoorraad heeft vernield. De straathond Rousey (Pamela Adlon) probeert hem diets te maken dat hij vanaf nu ook een straathond is, en zich als dusdanig moet schikken. Tijdens een poging om een pizza te stelen trekt Trouble de aandacht van aspirant-singersongwriter Zoe Bell (Lucy Hale), die de kost verdient door heelder dagen met een pizzabrommertje rond te rijden. Ondanks de bezwaren van haar huisbaas (Manny Streetz) neemt Zoe het hondje in huis. Claire en Norbert hebben intussen een expert onder de arm genomen, Thurman Sanchez (Wilmer Valderrama), die zichzelf de Thurminator noemt, en tegen de juiste prijs dieren opspoort en vangt - elk dier. Nadat in een gevecht met de eekhoorns het appartement van Zoe tot een puinhoop wordt herleid, vliegt Trouble, die verantwoordelijk wordt gehouden, op straat, en lijkt het dat Rousey gelijk krijgt als ze stelt dat je geen mensen kan vertrouwen...




Het verhaal van Trouble krijgt qua originaliteit alvast een nul. Het rijkeluishondje dat op straat belandt, hebben we recent nog in The Queen's Corgi gezien, en als we wat verder teruggraven, stuiten we op Lady And The Tramp, The Aristocats (maar dan met katten in plaats van honden) e tutti quanti. Inhoudelijk is de film echter niet veel slechter dan die van de concurrenten van studio 3QU Media, voor wie Trouble na Charming en Gnome Alone de derde langspeelfilm is. Het verschil met de vorige twee films is dat deze bij een andere maatschappij is uitgebracht (niet Splendid dus), en wél een kans krijgt op Blu-ray. Trouble is een leuke avonturenfilm met schattige en sympathieke personages, die alleen in de laatste paar minuten wat ontspoort door onnodige toevoeging van kut-r&bmuziek en totaal overbodige cameo's van Jazon Mraz en Snoop Dogg. De voor de rest niet zo bekende cast - Lucy Hale heeft alvast nog geen potten gebroken zodat ze wereldberoemd is geworden - doet aardig zijn best, en alhoewel de film niet de primitieve charme van een Pixar heeft, is die aardig tijdverdrijf.




BEELD EN GELUID
We krijgen tenminste de mogelijkheid om de originele Engelse versie te bekijken met ondertitels, alhoewel de eindcredits zijn aangepast zodanig dat de Hollandse stemmencast ook vermeld wordt (de Vlaamse dan weer niet). De geluidstrack is dan ook een mooie, levendige bedoening, zoals het een vlotte avonturenfilm betaamt, met goed gevoel voor richting en surrounds die de juiste prioriteiten hebben. Vooral de aanval van de eekhoorns moet u een keer beluisterd hebben. Aan een kleurrijk computeranimatiebeeld kan er in principe niet veel verprutst worden. We hebben hier en daar wel een kleine hint van posterisatie gezien, onder meer in het afsluitend beeld vooraleer de credits beginnen te rollen. Een doublelayerschijf gebruiken in plaats van een singlelayerschijf had soelaas kunnen brengen. Daarnaast krijgt u mooie details, onder meer in het gebladerte van de bossen en in de details aan de villa van wijlen mevrouw Vanderwhoozie.




EXTRA'S
Enige extra is een bijdrage Stefania, Rico en Bizzey in de studio (7:51) met de Hollandse voice cast, die volgens de manier waarop ze zich blasé gedragen de film hoogstpersoonlijk hebben geanimeerd van de eerste tot de laatste cel. Dé vraag die zich opdringt bij het bekijken van deze featurette, is who the fuck are Stefania, Rico and Bizzey and what are they doing on this disc? Zoals elke Dutch FilmWorks-release start de schijf op met cross-promotionele trailers.

CONCLUSIE

Trouble heeft niet het budget van een Pixar of Dreamworks, maar is veilig en weinig aanstootgevend vertier voor klein en groot. De schijf van Dutch Filmworks beschikt over de nodige technische merites.



cover



Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Kevin Johnson
Met: Sean Anderson, Pamela Adlon, Lucy Hale, Marissa Winokur, Wilmer Valderrama, Joel McHale, Seth Rollins, Damon Wayans Jr., Olivia Holt, Carlos PenaVega, Harland Williams, Conrad Vernon, Dee Bradley Baker, Jim Cummings, Manny Streetz, Betty White

Film:
7,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Avontuur

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2019

Leeftijd:
6

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8719372008775


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Vlaams DTS-HD MA 5.1
Nederlands DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:

• Documentaire "Stefania, Rico en Bizzey in de studio"
• Cross-promotionele trailers


Andere recente releases van deze maatschappij