:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SURVIVE THE NIGHT
SURVIVE THE NIGHT (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2020-09-24
FILM 
Of de ondertussen 65-jarige Bruce Willis het graag zal horen is iets anders, maar op Glass na waren al zijn vorige films van de laatste jaren alleen maar goed voor een straight to video-on-demand. De ster van Die Hard en andere '80’s-classics heeft waarschijnlijk de laatste jaren ook maar weinig keuze, en het zou ons verbazen mocht hij deze rol in Survive In The Night in zijn hoogdagen hebben aangenomen. Maar de tijden veranderen, ook als je Bruce Willis heet...
Het zelfrespect is waarschijnlijk nog iets te hoog om zoals De Niro om vrede te nemen met Dirty Grandpa-rolletjes en dus houdt de gewezen actieheld zich koest met het vertolken van personages die in een verleden uitblonken in bicepsporno. In deze goedkoop gemaakte thriller speelt Willis de rol van Frank Clark. Een flik op pensioen die in zijn carrière een paar medailles kreeg voor heldendaden, maar tegenwoordig voor een bestaan in een schommelstoel kiest. Zijn oude dag wordt grondig verstoord door de komst van de broertjes Matty (Tyler Jon Olsen) en Jamie (Shea Buckner). Op één nacht hebben de twee het wel bont gemaakt. Na een roof op een misdaadbende, plegen ze ook nog eens een overval in een benzinestation waarbij een hoogzwangere vrouw zonder pardon door de kop wordt geschoten. Daarbij wordt één van de twee boeven in het been met een geweerschot geraakt. Het plannetje om naar Mexico te vluchten kan alleen maar doorgaan als de wonde dichtgenaaid wordt. De twee sluipen het huis van dokter Rich (Chad Michael Murray) binnen die onder de dwang van een vuurwapen en de nodige bedreigingen de gewonde misdadiger moet opereren. Het loopt meteen fout af wanneer Richs moeder (en de echtgenote van Bruce Willis) in de maag geschoten wordt. Stof genoeg voor 90 minuten ouderwets actiegeweld.
Wie op zoek is naar een originele film en geen zin heeft in clichés moet alvast niet aan deze kluif beginnen, want dit is het soort film waar de videotheken vroeger vol van stonden. Actiefilms waarvan je het plot van ver hoort aankomen of het soort film waar je tijdens het afspelen ervan naar hartenlust op je smartphone kan zitten tokkelen zonder ook maar iets van het spektakel gemist te hebben.

Het hoeft niemand te verbazen dat de naam van Bruce Willis dik uitgesmeerd wordt om de film wat te promoten, maar hij is geenszins de ster van de film. Hij is natuurlijk wel de spierbundel waar iedereen maar beter voor wijkt, maar Willis ziet er in deze thriller niet alleen stokoud uit, maar het is vooral de disinteresse voor deze rol die van zijn gezicht druipt die al het charisma wegneemt. Gelukkig krijgt de kijker wel twee boeven te zien die voor niets of niemand terug deinzen en dat komt de spanning alleen maar ten goede. De iewat ongeïnspireerde regie van Matt Eskandari lijkt Willis in ieder geval goed te bevallen, want de twee zijn momenteel bezig aan het draaien van een nieuwe film (Hard Kill) die volgende zomer uitkomt. Chad Michael Murray die de rol van de reddende dokter speelt is saai en Lydia Hull die zijn echtgenote vertolkt en waar we tot nu toe nog nooit iets van hadden gehoord, raden we de nodige acteerlessen aan.

Veel zaken dus die we eerder hebben gezien, en toch geven we een zes op tien op deze film en wel omdat Survive The Night al bij al bevredigend entertainment biedt. Iedereen die aan deze film meewerkt, beseft zonder meer dat ze de recepten gebruiken van een doordeweekse thriller, maar er zit genoeg energie en spanning in deze film verwerkt (vooral in het eerste uur) om liefhebbers van het genre die niet veeleisend te zijn als we het over vernieuwingen hebben, toch anderhalf uur popcornfun te bezorgen.
BEELD EN GELUID
Hoewel een zeer kleine titel (maar waarschijnlijk te danken aan de naam Bruce Willis), is Survive the Night bij ons op blu-ray verschenen. Deze film die uit de Lionsgate Films-stal komt is digitaal opgenomen, en het grootste probleem is dat heel wat scenes gefilmd zijn in slecht verlichte en donkere omgevingen waardoor alles wat wazig wordt. Waar we het meest probleem mee hadden is dat het kleurenpalet te vaak beheerst wordt door lelijke gele en groene tinten. Opmerkelijk is de pittige geluidsband die bij momenten (en dan hebben we het natuurlijk over de schrik- en actiescenes) bijzonder straf uit de hoek komt.

EXTRA'S
Er staan geen extra filmpjes op deze release. 

CONCLUSIE
Survive The Night is geen uitblinker als het op originaliteit aankomt en voor Bruce Willis die in slaapmodus acteert moet u het ook niet doen, maar toch is dit een degelijke (desalniettemin) doordeweekse thriller.


coverStudio: Source 1 Media

Regie: Matt Eskandari
Met: Bruce Willis, Chad Michael Murray, Lydia Hull, Tyler Jon Olson, Shea Buckner

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2020

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717662582936


Beeldformaat:
2.00:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij