:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AEROBICIDE
AEROBICIDE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-07-13
FILM
"Just teach the class and stop showing off your tits and your tight little ass!" (Marcia Karr als Rhonda Johnson)

We hebben geen flauw idee of aerobics in 1987 nog populair was. In ieder geval was het in 1982 dat Jane Fonda via een veel gekochte vinylplaat iedereen aerobics aanleerde en wie geen Engels begreep, kon dat een jaar later doen via Ingrid Berghmans. Aerobics in de film was een weinig geziene combinatie. Er was in 1985 wel Perfect, maar het enige positieve van deze film was Jamie Lee Curtis. Natuurlijk is het wel het soort sport waarbij je vrouwen in een sexy outfit kan steken (en dan hebben we het nog niet eens over die heupbewegingen, je weet wel), en het is waarschijnlijk dat aspect die David A. Prior inspireerde om een slasher te maken in de aerobiczaal.

Voor de meeste mensen zal David A. Prior een compleet onbekende zijn, maar wie zich graag verdiept in films die alleen maar scoorden in de videotheken zal beslist wel een film van deze man hebben gezien, die trouwens één van de mede-oprichters van Action International Pictures was, een label dat zo’n 40 titels uitbracht en waarvan de Zuid-Afrikaanse space-opera (u leest dat goed!) Space Mutiny de grootste bekendheid geniet. Prior zelf was de man van actiefilms en horrortitels. Hij werkte met sterren als David Carradine, Jan-Michael Vincent, Traci Lords, Michael Ironside, Lesley-Ann Down en Pamela Anderson. Kortom u weet wat je mag verwachten van deze ondertussen al overleden filmmaker. Trash dus. Soms plezant, maar dat is een woord die je niet kan gebruiken als je het over Aerobicide hebt.

Pure onkunde. Een ander woord hebben we niet voor deze rotzooi. We hebben het niet opgeteld, maar zo wat één derde van de film toont alleen maar een bende jonge dames die aerobic dansen op eentonige muziek die alsmaar herhaald wordt. Je krijgt het discodeuntje zelfs te horen wanneer een agent een lijk in een bodybag opbergt. De camera weet ook altijd zijn standpunt uit te kiezen als de meisjes worden gefilmd, maar zelfs dat kan de verveling niet doen liggen. Bij momenten heb je het gevoel dat je naar een vervelende videoclip aan het kijken bent. Maar mocht u ooit mooie vrouwen aan aerobics willen zien doen op de tonen van een vrolijk muziekje, dan raden we je de veel kortere (en betere) clip aan van Olivia Newton-Johns Physical aan. Af en toe wordt er wat gemept, maar het is knokniveau van Terrence Hill en Bud Spencer (lees: veel lawaai, maar geen spatje bloed). Er moet natuurlijk ook gemoord worden (in de VS verscheen de film trouwens onder de titel Killer Workout), want iedereen die naar de fitnessclub van Rhonda (Marcia Karr) in Los Angeles komt, wordt er vermoord door een mysterieuze moordenaar die zijn slachtoffers met een veiligheidsspeld (!) om het leven brengt. Rechercheur Morgan (David James Campbell) probeert te achterhalen wie de moordenaar is.

Mochten we het ons nog herinneren zouden we je het niet verklappen, maar een dag na het bekijken van Aerobicide weten we niet eens meer wie de seriemoordenaar is. Zo interessant is het dus! Er zijn wel van die "it’s so bad that it’s good"-momenten maar die zijn op één hand te tellen. Zo loopt iemand te manken van de pijn nadat hij een hark in zijn been krijgt, maar eens die achterna gezeten wordt door de politie zie je niks meer van de wonde en transformeert hij in een Olympisch kampioen hardlopen. Voor de pret van de acteerkunst dient u het ook al niet te doen. Hoofdrolspeelster Marcia Karr zullen pulpfreaks misschien wel kennen uit Maniac Cop, The Night Stalker, Real Genius, Savage Streets of Hardbodies, maar voor de rest moet u het doen met een bende nobodies die louter werden gekozen voor hun looks of spieren. Aerobicide is dan wel een leuke vondst als titel, maar als film (of zelfs als slasher waarbij het al eens minder mag) trekt dit nergens op.

BEELD EN GELUID
Wie zin heeft om een paar euro’s in de vuilbak te gooien, moet beslist deze Blu-ray in huis halen. Nou ja, als je het zo al kan noemen. Het enige wat het Blu-ray maakt aan deze release is het blauwe doosje, maar voor de rest is dit erger dan een op en top versleten VHS-band. Soms lijkt het erop alsof je naar een film op antenne aan het kijken bent waarbij plots het beeld begint te verschuiven of dat je een heleboel storingen naar je toe geworpen krijgt. Het beeld is zo onzuiver dat je bij momenten niet eens ziet wat er zich op je televisiescherm afspeelt. De kleuren zijn lelijk en versleten. Als er zich iets in het duister afspeelt, kan je maar beter een kop koffie gaan halen of een plaspauze inlassen want je ziet toch niets. Over het geluid valt ook het één en ander te klagen. Je hebt de keuze tussen een Engelse en een Duitse Dolby Surround 2.0 (maar geen ondertitels) en behalve het feit dat je een afgrijselijke poprocksoundtrack moet doorstaan, hoor je de hele film lang een gezoem dat vaak de dialogen overstijgt. Een wanproduct dus...

EXTRA'S
Als er een god bestaat dan heeft die misschien wel medelijden met ons want het enige qua extra’s is een trailer (die er nog slechter uitziet dan de film zelf) en wat foto’s van prullaria die gepaard gingen met de release van dit gedrocht.

CONCLUSIE
Aerobicide moet zo wat één van de slechtste slashers uit de '80's zijn. Een strontvervelend rotverhaal zonder één seconde spanning en het feit dat je op deze transfer het vaak moet stellen met een zo goed als zwart beeld maakt dit nog erger. Absoluut te mijden rotrommel.coverStudio: Digidreams

Regie: David A. Prior
Met: Marcia Karr, David James Campbell, Fritz Matthews, Ted Prior, Teresa Van der Woude, Richard Bravo

Film:
2/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
3/10

Beeld:
3/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Duitsland

Jaar:
1987

Leeftijd:
18

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
4032614509637


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Trailer
• Foto- en artworkgalerij


Andere recente releases van deze maatschappij