:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DARK AND THE WICKED, THE
DARK AND THE WICKED, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-07-07
FILM 
Louise (Marin Ireland) en Michael (Michael Abbott Jr.) zijn broer en zus die elkaar wat uit het oog zijn verloren. Op een dag vinden ze elkaar terug op de familieboerderij in Texas waar ze samen opgroeiden. Alleen is de oorzaak van het wederzien niet zo prettig want hun stokoude vader ligt op sterven. De man ligt aan de zuurstof, heeft geen flauw besef meer van wie er aan zijn sterfbed staat. Hun moeder (Julie Oliver-Touchstone) bereidt de kinderen voor op het einde, maar de oude vrouw gedraagt zich zeer vreemd. Het enige wat ze doet is wortels snijden, en je kan het nu reeds raden, op een dag hakt ze haar vingers mee. Maar daar blijft het niet bij. Daags nadien vinden Louise en Michael hun moeder terug in de schuur aan een touw. De dochter ontdekt een dagboek waarin duidelijk wordt dat er zich vreemde voorvallen hebben voorgedaan, zelfs de geiten van de boerderij gedragen zich anders. Louise raakt steeds meer in de ban van benauwde trauma's, en de priester (Xander Berkeley) één van de weinige zielen in de buurt, weet te vertellen dat de duivel in het spel zit.
Regisseur Bryan Bertino is weliswaar geen bekende naam, maar zeker ook niet de eerste de beste. In het horrorcircuit is zijn debuut The Strangers een solide titel en je merkt ook wel dat hij met The Dark And The Wicked iets anders wil doen dan een doorsnee horrortitel maken, maar helaas loopt het te vaak mis om op een positief eindsaldo uit te komen. Dat komt grotendeels omdat de film wel vol met horroreffecten zit, maar ze hebben geen nut omdat er een verhaal ontbreekt. Je ziet de ene na de andere sterven omdat hij door de duivel is bezeten, en alleen de zieke vader blijft leven, alleen weet je niet waarom en kom je het ook nooit te weten.

Het is duidelijk dat Bryan Bertino zijn inspiratie zoekt in The Conjuring. Elevated horror, zoals men dat tegenwoordig zo dwaas weet te categoriseren. Horror die zijn suspense zoekt in minimale schrikeffecten, maar ze werken niet in The Dark And The Wicked. Op een afgehakte vinger of een geit die een poot mist na, moet je je hier aan geen bloed verwachten, maar wel aan het schrikeffect van een rinkelende telefoon. Dat kan wel effectief zijn, maar niet in deze horrorfilm en ook dat heeft een verklaring. Op Marin Ireland na die seriefanaten wel zullen kennen uit The Umbrella Academy (de vrouw die een lesbische relatie begon met Ellen Page) is er niemand die moeite doet om te acteren. Het zijn één voor één saaie personages waar je als kijker geen reet om geeft of ze de end credits halen of niet. The Dark And The Wicked duurt amper 94 minuten, maar het is bij momenten een lange en vooral veel te vervelende rit.
BEELD EN GELUID
De zwaktste schakel van deze release is de transfer. Het gaat om een dvd die genoegen neemt met een minimale standaard. De kleuren zijn lelijk en zijn ofwel te geel of te bruin en vaak loopt alles in elkaar. En daar komt nog het feit bij dat Bryan Bertino de duisternis als bijkomend schrikelement kiest, maar dat resulteert in deze transfer dat je op de ondertitels na niets ziet. De geluidsband is een 5.1 maar daar merk je maar bijzonder weinig van, want alles lijkt zich op één kanaal af te spelen.

EXTRA'S
Op deze release staat geen bonusmateriaal.

CONCLUSIE
The Dark And The Wicked is de zoveelste film over mensen die bezeten zijn door de duivel, alleen doet Bryan Bertino er niks mee en kiest hij voor iets wat op een poging moet lijken om aan te sluiten bij The Conjuring. Helaas voor hem, en voor hij of zij die het bekijkt, blijft het bij een poging.cover
Studio: Source 1 Media

Regie: Bryan Bertino
Met: Marin Ireland, Michael Abbott Jr., Julie Oliver-Touchstone , Lynn Andrews, Tom Nowicki , Michael Zagst , Xander Berkeley

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2020

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717662584473


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij