:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MAXIMUM FORCE
MAXIMUM FORCE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-05-18
FILM
Iedere film is een kind van zijn tijd, zei ooit een wijs man (ook al weten we niet meer wie dat is), en typisch voor de jaren '90 is het genre van de domme actiefilm, een voortvloeisel uit de jaren '80, maar kon je om dat soort films uit de eighties best nog lachen dan is dat met de '90's-gedrochten toch een heel pak minder. Bekijk gewoon alle films van Steven Seagal na elkaar (wat we niemand aanraden) en je weet meteen wat we ermee bedoelen. Soms lijkt het wel of men tijdens de vele explosies vergeten is om er wat humor bij te gooien, met een strontvervelend resultaat tot gevolg. Maximum Force van Joseph Merhi is dan ook het perfecte voorbeeld van hoe het niet moet.

Wie, horen we je zeggen? Wel deze uit Syrië afkomstige man die ooit een keten van pizzeria’s in Las Vegas bezat. heeft meer dan 120 (!) films geproduceerd en was zo overtuigd van zijn eigen kunnen dat hij er zelf meer dan 20 van regisseerde. Qua stijl was de man wel tamelijk beperkt, want het waren één voor één actiefilms waarvan er zo goed als geen enkele de cinema zag, maar rechtstreeks op dvd werd gedropt werd, wat in de jaren '90 best wel een winstgevend zaakje was. Nu niet meer dus, en volgens de laatste berichten houdt de man zich tegenwoordig bezig in de vastgoedsector. Een biografie die veel zegt, want Merhi deed het louter voor de centen, met als resultaat films waarin elke vorm van liefde ontbreekt. Producten dus. Films met goedkoop geweld, mooie vrouwen en acteurs die weliswaar een bekende naam hebben, maar nergens nog aan de bak komen, zoals in dit geval John Saxon en godbetert Mickey Rooney.

In dit vehikel wil Fuller (John Saxon) een superteam van drie topagenten (Sam Jones, Sherrie Rose en Jason Lively) samenstellen om zo de meedogenloze misdaadbaas Max Tanabe (Richard Lynch onder een verschrikkelijke dikke laag make-up) te arresteren. Blikvanger is natuurlijk Sam Jones die we kennen als Flash Gordon, maar meer dan een bekende kop is hij niet. Meer zelfs, niemand doet hier echt moeite om te acteren. Men loopt gewoon wat tussen de explosies door, af en toe is er een klungelige achtervolging of is er wat gevechtsport te zien, maar meer dan een saai boeltje wordt het nooit. Maximum Force is gewoon een film die alles mist en waaraan je geen seconde plezier beleeft. Skippen!

BEELD EN GELUID
Deze flutfilm kwam uit op het alom gevreesde RCV, en het label zorgt er ook deze keer voor dat ze hun naam van kutlabel dubbel en dik verdienen. Om het kort en bondig te zeggen: de film is technisch zo goed als niet te bekijken. Van enige aflijning is geen sprake en alles loopt in elkaar waardoor de personages niet meer zijn dan wat vlekjes. Reken daar nog eens bij dat deze film het vaak moet doen met buitenopnames die ’s nachts gefilmd zijn of met decors waar niets in te zien is, en je kan je voorstellen wat voor een rotzooi dit geeft. Wie na deze woorden nog de moed vindt om deze visuele hel te doorstaan, heeft alle redenen om door het leven te gaan als een dappere filmfreak. Over de geluidskwaliteit willen we liefst niet te veel woorden vuil maken, het trekt op niks.

EXTRA’S
God toont nog gerechtigheid want we zijn gespaard gebleven van extra’s.

CONCLUSIE

Maximum Force is niet alleen een afgrijselijk actiegedrocht, maar om de pijnlijke kijkervaring nog wat extra elan te geven werd deze film door RCV de wereld ingestuurd op een transfer die lijkt op een tv-programma dat de huiskamer binnenkomt via een afgewaaide antenne.cover
Studio: RCV

Regie: Joseph Merhi
Met: Sherrie Rose, Sam J. Jones, Jason Lively, Mickey Rooney, John Saxon

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
4/10

Beeld:
1/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
16

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045206406


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij