:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PRIVATE RESORT
PRIVATE RESORT (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-04-19
FILM
Private Resort maakt deel uit van de box Sun, Sand & Sweat waar je ook HardBodies, Perfect en Spring Break in terug kan vinden.

Ieder decennium heeft zijn eigen paradepaardjes, en voor de filmwereld was dat in de eighties zonder twijfel de actiefilm (met dank aan Ronald Reagan), maar ook de sekskomedie deed het meer dan goed. Een paar blote borsten en wat flauwe grappen, en dat was meer dan genoeg om de grote studio’s te overtuigen en het cinemapubliek op hun wenken te bedienen. Want hoe onvoorstelbaar het ook lijkt in 2022 waren deze films mainstreamhits die de affiche deelden met films als Gandhi of Out Of Africa. Ook producer R. Ben Efraim had dit door, en hij bedacht een trilogie waarin het woord Private verwerkt zat. Het is op die blote borsten na het enige wat de films met elkaar gemeen hebben. Private Lessons was de meest bizarre waarin de veertigjarige Sylvia Kristel een ventje van twaalf in bed moest zien te krijgen. Daarna volgden Private School en deze Private Resort uit 1985, die geregisseerd werd door George Bowers, die vooral veel werk achter de coulissen deed voor regisseurs als Joseph Ruben, Penny Marshall (waaronder de baseball-film A League Of Their Own) en Spike Lee. Als regisseur waren Private Resort en My Tutor met Crispin Glover zijn hoogtepunten.
Nou ja, hoogtepunt. Achteraf schaamden Johnny Depp en Rob Morrow zich zo diep over de film dat ze net als de vader van de regisseur van The Antwerp Killer zworen om elk exemplaar van de film op te sporen en te vernietigen. Niet gelukt dus. Ook Leslie Easterbrook was niet te spreken over de film. In haar contract stond dat ze alleen maar haar achterste moest laten zien maar op de set werd alles zo gemanipuleerd dat ze gefilmd werd in een doorkijkjapon die weinig aan de verbeelding overliet.

Het verhaal stelt bitter weinig voor. Johnny Depp en Rob Morrow spelen respectievelijk Jack en Ben, twee tieners die in een poepsjiek hotel in Miami terecht zijn gekomen. Het enige wat hun interesseert is het jonge vrouwelijke schoon en dan nog het liefst diegenen die in de poen zwemmen, waardoor de twee zich uitgeven als chirurg. Er wordt niet alleen op de meisjes gejaagd, er is ook een juwelendief (Hector Elizondo) in het spel die het gemunt heeft op de diamanten halsketting van Amanda Rawlings (Dody Goodman).
Het valt moeilijk te begrijpen waarom Depp niets met deze film wilde te maken hebben. Vrouwonvriendelijk dat is zeker, maar dat mag voor Depp geen probleem vormen, en nooit wordt het echt te platvloers. De cartooneske fratsen zijn niet meer dan een goedkoop excuus om bloot te tonen, maar mits wat goede wil is Private Resort even grappig als Weekend At Bernie’s, of zo u het wil een gewaagde versie van Home Alone.

BEELD EN GELUID
Mill Creek is een beetje de DFW van de VS, in die zin dat deze maatschappij hun films aan een uiterst goedkope prijs uitbrengt en met afwisselende transfers. Het enige minpunt is wel dat hun releases zo goed als nooit Engelse ondertitels hebben, en dat is ook hier niet het geval. De kleuren hebben een '80's-tintje, af en toe (maar niet vaak) duikt er wat filmgrain op, maar de detaillering is meer dan voldoende om deze release boven het gemiddelde te quoteren. De geluidsband is een LPCM mono en ook al is dit een zeer typische '80's-titel hoor je hier maar weinig songs op.
EXTRA’S
Op deze lowbudget-uitgave tref je geen extra’s aan.

CONCLUSIE
Private Resort is tot spijt van wie het benijdt best wel een leuke film. We weten het ook wel. Het is niet politiek correct, het is seksistisch en het is een film die anno 2022 niet meer zou kunnen gemaakt worden (althans niet door de grote studio’s) en laat ons toe om te zeggen dat we dat in feite zeer jammer vinden.coverStudio: Mill Creek Entertainment

Regie: George Bowers
Met: Johnny Depp, Rob Morrow, Emily Longstreth, Karyn O'Bryan, Hector Elizondo, Leslie Easterbrook

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
A

Genre:
Komedie

Versie:
U.S.A.

Jaar:
1985

Leeftijd:
R

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
683904632517


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij