:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPDVD SEPTEMBER 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD SEPTEMBER 2003
Bron: RCV - Datum: 2003-07-15 - Geplaatst door: Serge
GANGS OF NEW YORK
New York, 1840. Amsterdam Vallon vlucht als kleine jongen nadat hij heeft gezien dat zijn vader wordt afgeslacht door bendeleider Bill the Butcher tijdens zware gevechten tussen Ierse immigranten en Amerikanen die in New York zijn geboren. Eenmaal volwassen keert Amsterdam terug naar zijn oude buurt. The Butcher zwaait er nog steeds met harde hand de scepter en wil de Ierse immigranten, die met duizenden per week aankomen, met geweld verdrijven. Amsterdam gaat wraak nemen op Bill maar moet daarvoor eerst zijn vertrouwen winnen. Als Amsterdam's plan vreselijk misgaat, verzamelt hij een leger Ieren dat groot genoeg is om de bende van Bill te verslaan. De onvermijdelijke confrontatie komt precies op het moment dat alle immigranten met geweld in opstand komen tegen de dienstplicht. New York verandert in een gigantisch slagveld.

Regie: Martin Scorsese (Goodfellas, Casino, Taxi Driver)

Cast: Leonardo DiCaprio (The Beach, Titanic, Romeo+Juliet) - Cameron Diaz (Charlie's Angels 1&2, There's Something About Mary) - Daniel Day Lewis (The Age of Innocence, My Left Foot)

Lengte: 160 min.
Leeftijd: 16 jaar

Extra's:
Disc 1: trailers, audiocommentaar van Martin Scorsese
Disc 2: Set Design, Exploring the Sets of Gangs of New York, Costume Design, History of The Five Points, Five Points Study Guide, Uncovering the Real Gangs of New York, The Hands that Built America (music video U2), Making Of, Theatrical Trailer

Technische specificaties: DTS, Dolby Digital 5.1, anamorphic widescreen

Te koop op dvd vanaf 24 september.FINAL DESTINATION 2
Kimberly krijgt een onheilspellend visioen terwijl ze met haar vrienden op de snelweg rijdt. Een boomstam die op de weg valt, brengt een kettingreactie teweeg waarbij tientallen mensen gruwelijk aan hun eind komen. Ze blokkeert de weg en ziet het weerzinwekkende ongeluk inderdaad gebeuren. Ze heeft het leven gered van alle automobilisten achter haar. Helaas laat de dood zich niet zo makkelijk aftroeven. Haar vrienden zijn de eersten die voor haar ogen te pletter worden gereden. Ze weet het nu zeker. Iedereen die de snelweg levend heeft verlaten, staat op het onheilspellende wenslijstje van de dood. Eén voor één worden ze te grazen genomen.

Regie: David R. Ellis (Homeward Bound II)

Cast: Ali Larter (Final Destination, Jay and Silent Bob Strike Back) - A.J. Cook (The Virgin Suicides, The House Next Door) - Jonathan Cherry (They, Long Shot)

Lengte: 90 min.
Leeftijd: 12 jaar

Extra's:
Audiocommentaar van de regisseur, producent en schrijvers, Bits & Pieces: Bringing Death to Life (30 min.), verwijderde en gewijzigde scenes, Beyond the Movie: The Terror Gauge, Cheating Death: Beyond and Back en Fact Track (ruim 45 min.), Choose Your Fate (card game), easter eggs, muziekclips, trailers

Technische specificaties: DTS 6.1, Dolby Digital 5.1, anamorphic widescreen

Te koop op dvd vanaf 10 september.FRIDA
Het bewogen en indrukwekkende levensverhaal van 's werelds beroemdste schilderes, Frida Kahlo. Mexicaanse Frida raakt in 1925 zeer zwaar gewond bij een busongeluk. Maandenlang vecht ze zich door een revalidatieperiode waarin ze haar pijn verwerkt door te schilderen. Spoedig wordt ze ontdekt door de beroemde kunstenaar Diego Rivera, met wie ze trouwt. Frida's werk wordt ontdekt door de invloedrijke surrealistische Franse dichter André Breton, die haar laat doorbreken in Europa. Frida wordt de eerste Latijns Amerikaanse kunstenaar met een schilderij in het Louvre. Kort daarna scheidt Diego van haar en Frida's gezondheid verslechtert ingrijpend. In 1940 komt Diego terug en blijft bij de zieke Frida totdat ze in 1954 overlijdt, een week na haar 47ste verjaardag.

Regie: Julie Taymor (Titus)

Cast: Salma Hayek (Tha Faculty, Dogma, Desperado) - Alfred Molina (Boogie Nights, Magnolia, Chocolat) - Antonio Banderas (Evita, The Mask of Zorro, Spy Kids 1,2 & 3)

Lengte: 120 min.
Leeftijd: 6 jaar

Technische specificaties: Dolby Digital 5.1, widescreen anamorphic

Te koop op dvd vanaf 24 september.FULL FRONTAL
Deze film toont 24 uur uit het leven van een stel vrienden in Hollywood: een scenarioschrijver met een ongelukkige vrouw die haar sollicitanten de meest bizarre dingen laat doen. Haar zus werkt als masseur en krijgt een wel zeer oneerbaar voorstel van David Duchovny. En dan zijn we nog op de filmset bij een populaire acteur en zijn wereldberoemde tegenspeelster. Aan het eind van een zware, emotionele dag komen ze allemaal bijeen op een verjaardagsfeestje in een peperduur hotel in Beverly Hills. De ontlading volgt ...

Regie: Steven Soderbergh (Erin Brockovich, Traffic)

Cast: Julia Roberts (Erin Brockovich, Ocean's Eleven, Notting Hill) - David Duchovny (The X Files, Evolution) - Catherine Keener (Simone, Being John Malkovich, 8MM) - David Hyde Pierce (Sleepless in Seattle, Wolf, Frasier)

Lengte: 99 min.
Leeftijd: alle leeftijden

Technische specificaties : Dolby Digital Surround, 4:3 full frame

Te koop op dvd vanaf 10 september.THE CODE CONSPIRACY
De hel breekt los wanneer John Davis per ongeluk de unieke sleutel in handen krijgt om de "Torah Code" te breken. Met deze digitale code kan de overheid geen computers meer kraken en e-mail lezen. Iedereen kan weer vrijuit communiceren. De overheid schakelt de FBI in om deze code in handen te krijgen en gaat daarbij over lijken. John ontdekt dat deze machtige kennis niet alleen vrije omgang tussen mensen herstelt, maar ook de toekomst kan voorspellen. Grote natuurrampen, oorlogen en verkiezingsuitslagen. Niets is meer geheim voor de persoon die de code in handen heeft. Nu de code gevaarlijker en krachtiger blijkt te zijn dan iedereen dacht, wordt John opgejaagd door meer achtervolgers. Wanneer iedereen die van de code af weet wordt vermoord, moet John tot het uiterste gaan om zijn leven te redden.

Regie: Hank Whetstone (debuut)

Cast: Jim Fitzpatrick (U.S. Seals, Armageddon) - Maria Conchita Alonso (The House of the Spirits, Colors, The Running Man) - Marc Macauley (Holy Man,Wild Things)

Lengte: 90 min.
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties: Dolby Digital Surround, 4:3

Te koop op dvd vanaf 10 september.CAMILLE CLAUDEL
Frankrijk, 1900: de beeldhouwer Auguste Rodin is een alom bekende kunstenaar. Terwijl zijn werk brede belangstelling geniet, erkent niemand het werk van zijn assistente en minnares Camille Claudel. Het kunstenaarsgilde verbiedt het haar om als vrouw zelfstandig te zijn en hierdoor moet zij steeds weer opboksen tegen vooroordelen van minderwaardigheid. Maar ook Rodin laat haar steeds weer vallen. Hierdoor raakt Camille aan de drank en wordt ze steeds depressiever. In een moment van verstandsverbijstering en razernij slaat ze op een dag in Rodin's atelier alles kort en klein....

Regie: Bruno Nuytten (Albert Souffre, Passionnément)

Cast: Gérard Depardieu (Vidocq, Astérix & Obélix contre César, The Man in the Iron Mask, Greencard) - Isabelle Adjani (Diabolique, La Reine Margot) - Laurent Grévill (The Good Thief, Jack and Sarah)

Lengte: 166 min.
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties: Dolby Digital Surround, 16:9 breedbeeld

Te koop op dvd vanaf 24 september.HEAD ABOVE WATER
George, een respectabele rechter en zijn jonge, aantrekkelijke vrouw Nathalie brengen een vakantie door in het afgelegen familiehuis aan de kust. Op Nathalie's jeugdvriend Lance na, zijn ze alleen op het eiland. Op een avond, terwijl George en Lance zijn gaan vissen op zee, wordt Nathalie verrast door haar vroegere vriendje Kent, een aantrekkelijke herinnering uit haar "wilde tijd". Hoewel de verleiding groot is, wordt Nathalie de volgende ochtend alleen wakker op de sofa. Als ze haar man ziet terugkeren, haast ze zich naar de slaapkamer, waar ze Kent naakt en dood aantreft. In paniek en bang voor George's jaloerse karakter verstopt ze het lichaam in de kelder en verwijdert elk bewijs van het bezoek. In deze luchtige thriller lijkt eenieder schuldig.

Regie: Jim Wilson (Stacy's Knights)

Cast: Harvey Keitel (Red Dragon, U-571, Pulp Fiction, Reservoir Dogs) - Cameron Diaz (Charlie's Angels 1&2, Gangs of New York, There's Something about Mary) - Craig Sheffer (A River Runs Through It, Hellraiser: Inferno) - Billy Zane (Titanic, The Phantom, Dead Calm)

Lengte: 90 min.
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties: Dolby Digital Surround, 4:3 full frame

Te koop op dvd vanaf 24 september.THE CHOICE TO KILL
Kun jij iemand doden? Sommige mensen moeten in een fractie van een seconde die vraag beantwoorden. Soms met verschrikkelijke gevolgen. In drie verhalen beleef je hoe gewone mensen in buitengewone omstandigheden precies die keuze moeten maken.

In A HARD RAIN wordt een man voor de ogen van zijn gezin doodgeschoten. De vader van het slachtoffer kan dat niet verwerken. Hij heeft ook een pistool en hij weet wie de moordenaar is. Dan is een fatale beslissing misschien wel té snel genomen...

In 12:01 PM beleeft een man hetzelfde uur opnieuw en opnieuw en opnieuw. Wat hij ook doet, om 13:00 uur gaat hij terug naar 12:01 uur. Zit hij definitief vast, of is er een ontsnappingsmogelijkheid? En wat gebeurt er als hij zichzelf doodt? 12:01 PM kreeg een Oscarnominatie en stond model voor de film 'Groundhog Day' en de X-Files aflevering 'Monday'.

In BUFFORD'S GOT A GUN wordt een vrouw 's nachts opgeschrikt door inbrekers. Het geboefte gaat er vandoor met haar stereo-installatie, maar zij ziet nog net dat de daders de nieuwe buren zijn. Daarop besluit ze haar bezit terug te stelen. Voor de veiligheid gaat andere buurman Bufford mee, want hij heeft een pistool. En dan komt onherroepelijk het moment waarop ze moeten beslissen om de trekker over te halen...

Regie: o.a. Jonathan Sanger, Yuri Neyman, Jonathan Heap

Cast: John Mahoney (TV: Frasier, Moonstruck) - Kurtwood Smith (Deep Impact, To Die For, Robocop) - Frank Gorshin (All Shook Up)

Lengte: 85 min.
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties: Dolby Digital Surround, 4:3

Te koop op dvd vanaf 24 september.KILLING ZOE
Zodra levensgevaarlijke crimineel Zed uit de gevangenis komt, breekt de hel los. Niemand is veilig. Drugs, overvallen, prostitutie en ongelooflijke hoeveelheden drank staan bovenaan zijn verlanglijst. Samen met zijn gewelddadige vrienden maken ze van Parijs de onveiligste stad die je kunt bedenken. Een zwaar bloedbad kan niet uitblijven en onder invloed van drugs verliezen ze het laatste beetje controle...

Regie: Roger Avary (The Rules of Attraction)

Cast: Eric Stoltz (The House of Mirth, The Prophecy, Pulp Fiction) - Julie Delpy (Trois Couleurs: Blanc, Bleu, Rouge, King Lear) - Jean-Hugues Anglade (Innocents, Maximum Risk)

Lengte: 94 min.
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties: Dolby Digital Surround, 16:9 breedbeeld

Te koop op dvd vanaf 24 september.UNDERCURRENT
Ex-politieagent Mike Aguayo is net uit de gevangenis als zijn vriend Eddie Torelli hem voorstelt aan Carlos Rivera, een gangster die eigenaar is van verschillende clubs. Rivera wordt getroffen door de charme van Mike en wil hem zelfs vennoot maken in een van z'n ondernemingen. Omdat Mike het geld niet bezit, stelt Rivera hem een deal voor: als Mike Rivera's vrouw verleidt krijgt hij 250.000 dollar. Om Eddie te helpen aanvaardt Mike de opdracht, maar al vlug blijkt dat hij terecht is gekomen in een web van moord en chantage waaruit ontsnappen zeer moeilijk is.

Regie: Frank Kerr (Patriots, True Blood)

Cast: Lorenzo Lamas (TV:Renegade) - Brenda Strong (Black Dog, Starship Troopers)

Lengte: 94 min.
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties: Dolby Digital Surround, 4:3

Te koop op dvd vanaf 24 september.PERVERSE DESTINY
De toekomst is een raadsel. Ook jij weet niet wat het noodlot voor je in petto heeft. In PERVERSE DESTINY beleef je met drie aangrijpende verhalen hoe het lot soms een wel heel vreemde wending neemt...

In TEACH 109 wordt een studente verliefd op een gevoelige robot. Ze moet een operatie op hem oefenen. Eén verkeerde beweging en haar geliefde is dood. En hij weet dat...

THE INVESTIGATOR is een detective die stuit op een mysterieuze rode deur aan het einde van een duistere, angstaanjagende gang. Hij sluipt voorzichtig dichterbij en dichterbij. Plotseling gaat de deur open. De gevolgen zijn niet te overzien...

En in OVERRIDE ontmoet een arme, jonge moeder de verkeerde man. Ze ziet niet waartoe dit monster in staat is, totdat hij verdwenen is. En haar dochtertje ook. Wanhopig komt ze in actie...

Regie: Richard Kletter, Matthew Tabak en Danny Glover

Cast: Lou Diamond Philips (La Bamba, Young Guns) - Anne Heche (TV: Ally McBeal, Donnie Brasco) - James Earl Jones (Star Wars, Patriot Games, Coming to America)

Lengte: 58 min.
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties: Dolby Digital Surround, 4:3

Te koop op dvd vanaf 24 september.CARMEN
De choreograaf Antonio bereidt een uitvoering van Georges Bizet's beroemde opera "Carmen" voor. Vol ijver, zelfs met bezetenheid, zoekt hij naar de ideale vrouw als zijn eerste ballerina. Als hij de hoofdrolspeelster vindt de jonge, temperamentvolle Carmen - wordt Antonio hals over kop verliefd op haar. Maar hun liefde wordt, net als in de beroemde opera, door jaloezie en haat verwoest. In het gewone dagelijkse leven en tijdens Antonio's werk vermengen de toneelwereld en de werkelijkheid zich meer en meer...

Regie: Carlos Saura (Flamenco, Blood Wedding)

Cast: Antonio Gades (Blood Wedding) - Laura del Sol (The Crew, The Hit)

Lengte: 97 min.
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties: Dolby Digital Mono, anamorphic widescreen

Te koop op dvd vanaf 24 september.UNKNOWN DIMENSION
Drie verhalen nemen je mee naar binnen in de onbekende dimensie binnen onszelf, waar onze nachtmerries, angsten, dromen en verlangens loeren...

In CONTACT is Brad Pitt een Amerikaanse marinier die tijdens de Golfoorlog in een schuilkelder belandt met een Irakese soldaat. Wat zou jij doen? CONTACT kreeg een Oscarnominatie.

In THE OPEN WINDOW wordt een man middenin de nacht gek van een klapperend raam. Het drijft hem tot waanzin, met verschrikkelijke gevolgen...

En in BEWARE OF DOG krijgt een jong stel autopech in de woestijn. In het enige huis waar ze kunnen bellen, woont een angstaanjagende jongen. Wat er dan gebeurt kunnen ze niet alledrie navertellen.

Regie: o.a. Jonathan Darby

Cast: Brad Pitt (Ocean's Eleven, Fight Club, Seven Years in Tibet) - Elias Koteas (Collateral Damage, The Thin Red Line)

Lengte: 56 min.
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties: Dolby Digital Surround, 4:3

Te koop op dvd vanaf 24 september.THE HOURS
te huur op dvd vanaf 9 september

Drie totaal verschillende vrouwen worden beïnvloedt door het boek “Mrs. Dalloway” van Virginia Woolf. Clarissa Vaughn (Meryl Streep) verzorgt al jaren haar aan AIDS lijdende ex-geliefde Richard (Ed Harris). Net als Woolfs romanpersonage stort Clarissa zich op het organiseren van een feestje. Laura (Julianne Moore) is voor de buitenwereld een gelukkige huisvrouw met een modelgezin. Door het lezen van “Mrs. Dalloway” kan ze niet langer ontkennen dat ze doodongelukkig is. Ze neemt een dramatische beslissing. En dan is er Virginia Woolf (Nicole Kidman) zelf. Virginia Woolf raakt in een ernstige depressie tijdens het schrijven van Mrs. Dalloway. Ze besluit dat haar leven zo niet kan doorgaan.

Regie: Stephen Daldry

Cast: Nicole Kidman: The Others, Moulin Rouge!, Eyes Wide Shut (Oscar voor Best Actress In A Leading) - Meryl Streep: Music Of The Heart, One True Thing, The River Wild - Julianne Moore: The Shipping News, Evolution, HannibalEQUILIBRIUM
te huur op dvd vanaf 9 september

Het strenge elitecorps van de tirannieke maatschappij Libria beheerst één van de dodelijkste vechttechnieken om de orde te handhaven, Gun-Kata. Niemand kan aan hen ontsnappen. John Preston (Christian Bale) is één van deze bloeddorstige jagers. Onder zijn leiding geen brute moorden, geen oorlogen, geen gewelddadige vechtpartijen meer. Alles wat emotie kan opwekken, is streng verboden. Als John gaat twijfelen aan de juistheid van het systeem, breekt de hel los. Hij wordt nu levensgevaarlijk voor het systeem. Dit zullen ze echter nooit toestaan .....

Regie: Kurt Wimmer

Cast: Christian Bale: Velvet Goldmine, American Psycho, Shaft - Emily Watson: Punch-Drunk Love, Gosford Park, Red Dragon - Sean Bean: Goldeneye, Don’t Say a Word, The Fellowship of the RingsPOKEMON 4 EVER
te huur op dvd vanaf 30 september

Sammy en de unieke Pokémon Celebi moeten vluchten voor een gemene Pokémon jager. Ze reizen door de tijd waar ze Ash, Pikachu en hun vriendjes ontmoeten. Ash en zijn maatjes twijfelen geen minuut om Sammy en Celebi te helpen. Als snel krijgen ze te maken met een vijand veel gevaarlijker dan de jager die Sammy en Celebi in het verleden hebben achtergelaten. Kunnen ze dit kwade wezen verslaan…

Regie: Kunihiko Yuyama en Jim MaloneCONFESSIONS OF A DANGEROUS MIND
te huur op dvd vanaf 30 september

Het ongelofelijke verhaal van het dubbelleven van de legendarische quizmaster Chuck Barris: overdag TV-presentator, ’s avonds huurmoordenaar voor de CIA. Chuck is de succesvolle televisieproducent van onder meer The Dating Game. Op een dag wordt hij benaderd door de CIA om voor hen tegenstanders te liquideren. Als presentator van de spelshow The Newlywed Game gaat hij met pasgetrouwde showwinnaars mee naar plaatsen als ‘exotisch Helsinki’ en ‘romantisch West-Berlijn’. Het vormt de perfecte dekmantel voor zijn levensgevaarlijke opdrachten.

Regie: George Clooney (regiedebuut)

Scenario: Charlie Kaufman

Cast: Drew Barrymore: E.T., Scream, The Wedding Singer, Charlie’s Angels - George Clooney: From Dusk Till Dawn, Batman & Robin, Ocean’s Eleven - Julia Roberts: Notting Hill, Erin Brockovich, America’s Sweethearts - Rutger Hauer: Turks Fruit, Soldaat van Oranje, Blade Runner, The HitcherBULLETPROOF MONK
te huur op dvd vanaf 30 september

Een mysterieuze monnik reist sinds 1945 de hele wereld over om ’De Scroll’ te bewaken. De scroll is een belangrijke perkamentrol die een veelomvattende formule van kracht, macht en eeuwig leven bevat. De Monk moet nu op zoek baar een nieuwe uitverkorene om drager te worden van de scroll. Hij vindt in de jonge crimineel Kar zijn opvolger. Samen vormen de twee een team tegen Strucker, een kolonel van een Duitse elite troep, die na 60 jaar nog steeds achter de scroll aan zit. Ze worden daarbij geholpen door de mooie ‘bad girl’Jade.

Regie: Paul Hunter

Cast: Chow Yun-Fat: The Corruptor, The Replacement Killers, Crouching Tiger Hidden dragon - Seann William Scott: Jay and Silent Bob Strike Back, Dude Where's My Car, American Pie - Jaime King: Pearl Harbor, BlowRELEASES OKTOBER 2003
Van God Los 14 oktober huurdvd
Hope Range 14 oktober huurdvd
Invincible 14 oktober huurdvd
View From The Top 28 oktober huurdvd
Cabin Pressure 28 oktober huurdvd
Wishmaster 4 28 oktober huurdvd
Pinocchio 28 oktober huurdvd

UIT HET ARCHIEF