:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: NIEUWE DISNEY CLASSICS
PERSBERICHT: NIEUWE DISNEY CLASSICS
Bron: Disney - Datum: 2003-07-27 - Geplaatst door: Werner
HERCULES
Met BONUSMATERIAAL op de DVD

Een animatiefilm van Olympisch formaat! Disney's fantasievolle 35ste animatieklassieker HERCULES is het grappigste, fantasierijkste muzikale avontuur aller tijden!

Hercules. een schijnbaar gewone jongen, ontdekt op een dag dat hij de zoon is van de oppergod Zeus. Om terug te kunnen keren naar zijn vader, zal hij zich eerst als een echte held moeten bewijzen.
Hercules' terugkeer wordt bijna onmogelijk gemaakt door de slechterik Hades; eem komisch heethoofd die probeert het universum te veroveren, waarbij zijn onhandige maatjes Pijn en Paniek niet bepaald een grote hulp zijn!
Als Hercules dan ook nog verliefd wordt op de mooie Meg, zal hij moeten kiezen tussen ware liefde en zijn legendarische kracht. Wanneer hij dan leert dat kracht niet uit de spieren maar recht uit het hart komt, toont hij zich een ware held!
HERCULES, van de makers van Aladdin en De Kleine Zeemeermin, is met zijn dynamische muziek en unieke Disney-animaties vol plezier en fantasie een goddelijke film voor jong en oud!

Genre: animatie
Speelduur: 89'
Keuring: AL

DVD Bonusmateriaal:
• Hercules' videogalerij
• EncyclopeDisney: Griekse mythologie
• Achtergrondreportage van Hercules "The making of"
• Sing-along song "Van Koerier tot Kanjer"
• Maak zelf een Griekse vaas

Taalkeuze: Dolby Surround 5.1: Engels / Frans / Nederlands
Dolby Surround 2.0: Pools / Tsjechisch / Hongaars / Slovaaks
Ondertiteling: Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Nederlands / Tsjechisch / Pools / Hongaars / Slovaaks
Technische specificatles: 1.66:1 / 4x3MERLIJN DE TOVENAAR
Met BONUSMATERIAAL op de DVD

Innemende personages en prachtige Disney animaties brengen de tijdloze legende van Koning Arthur bruisend tot leven in MERLIJN DE TOVENAAR, nu voor het eerst verkrijgbaar in een volledig herstelde DVD-uitvoering.
De film "Merlijn de Tovenaar" is geïnspireerd op het boek van T.H. White en vertelt met een flinke scheut humor de legende van Koning Arthur, een heel jonge man die koning van Engeland wordt nadat hij slaagt in wat alle ridders van hat koninkrijk tevergeefs hadden geprobeerd: een gouden zwaard uit de steen trekken waarin hij door betovering werd vastgezet. In deze steen was namelijk een inscriptie gegraveerd dat wie deze krachttoer zou verwezenlijken tot koning van Engeland zou gekroond worden.
In de film worden de jonge Wart (en toekomstige Koning Arthur), Merlijn de Tovenaar, diens oude vriend Archimedes de uil en Mevrouw Mim, de kwade heks, ten tonele gevoerd. Een van de meest memorobele scenes van de film is ongetwijfeld die waarin Merlijn de Tovenaar en Mevrouw Mim het in een pakkend tovenarijduel tegen elkaar opnemen en zich in een vijftiental verschillende dieren veranderen. Mevrouw Mim, die de vorm van een draak had aangenomen, wordt uiteindelijk verslagen door Merlijn die zich in drakendodend virus had veranderd.
Humor, spanning en een boeiend verhaal maken MERLIJN bE TOVENAAR de perfecte animatiefilm voor het hele gezin!

Genre: animatie
Speelduur: 76'
Keuring: AL

DVD Bonusmateriaal:
• 'Ridder voor een dag': Korte tekenfllm met Goofy
• 'Het moedige kleermakertje': Korte tekenfilm met Mickey Mouse
• Magische muziek: The Sherman Brothers
• Sing-along song 'Higitus figitus - Dat is waardoor wereld draait'
• Plakboek van Merlijn de Tovenaar

Taalkeuze : Dolby Surround 5.1 : Engels / Frans / Nederlands
Ondertiteling: Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Nederlands
Technische specificaties : 1.33:1 / 4x3TARAN EN DE TOVERKETEL
Met BONUSMATERIAAL op de DVD

Walt Disney's 25ste tekenfilmklassieker is een spectaculair avontuur vol fantasie dat de hele familie zal fascineren!
In het koninkrijk Predanië droomt het jongetje Taran van veldslagen en heldendaden... Maar hij leidt eigenlijk een rustig leventje bij Dalban, een oude man, en zorgt voor een schattig varkentje, Hen-Wen, dat helemaal geen gewoon varkentje is... want het is helderziend!
De Hoornkoning, een geducht en kwaadaardig wezen, is op zoek naar de toverketel die zijn bezitter ongekende macht geeft... als hij hem vindt, zal niets of niemand hem kunnen tegenhouden. Twee vliegende draken ontvoeren de kleine Hen-Wen op zijn bevel. Het varkentje is namelijk de enige die kan "zien" waar de ketel verstopt is.
Taran trekt zijn stoute schoenen aan en gaat op zoek naar Hen-Wen. Onderweg ontmoet hij een grappig, harig diertje, Gorgi, dat wanhopig een vriendje zoekt. Samen bereiken ze het kasteel van de Hoornkoning. Het is een sinister oord, maar Taran besluit er binnen te dringen. Hij kan Hen-Wen bevrijden, maar wordt zelf gevangen genomen. Hij wordt uit zijn kerker bevrijd door een meisje, Prinses Elonie, die ook de gevangene is van de vreselijke Hoornkoning. Taran vlucht met zijn vriendinnetje, en in de kelders van het kasteel ontdekken ze een magisch toverzwaard dat een machtige bondgenoot zal blijken in hun strijd tegen de handlangers van de heer des huizes. Uiteindelijk ontvluchten ze het kasteel in gezelschap van een vriendelijke minstreel, die ook gevangen zat.
Gorgi loodst hen naar het elfenrijk. Deze lichtgevende en snoezige wezentjes hebben Hen-Wen gevonden en zullen het groepje vrienden - Taran, Prinses Elonie, de minstreel en Gorgi - helpen de toverketel te verniefigen voor de Hoornkoning zich er meester kan van maken. De ketel is in handen van drie vreselijke heksen die bereid zijn hem te ruilen voor het magische toverzwaard van Taran. In een zeee van vuur duikt de ketel op uit de grond... maar ook de soldaten van de Hoornkoning zijn aanwezig; ze veroveren de ketel en brengen iedereen naar het kasteel, behalve Gorgi, die kan ontsnappen.
De Hoornkoning jubelt: hij is machtiger dan ooit tevoren. De vloek van de ketel kan alleen worden verbroken als can levend wezen zich opoffert door zich erin te gooien. Gorgi, die wanhopig een vriend zocht, houdt zielsveel van Taran. Hij offert zich op en verbreekt zo ook de heerschappij van de Hoornkoning.
De tekenaars van de Disney Studios hebben uiteraard voor een "happy end" gezongd dat groot en klein niet onberoerd zal laten.

Genre: animatie
Speelduur: 77'
Keuring: AL

DVD Bonusmateriaal:
• Spel 'Op zoek naar de toverketel'
• Animatiefllm "Trick or treat"
• Beeldengalerij

Taalkeuze: Dolby Surround 5.1: Engels / Frans / Nederlands
Dolby Surround 2.0: Portugees / Tsjechisch
Ondertiteling: Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans/ Nederlands / Portugees / Tsjechisch
Technische specificaties : 2.35:1 / 4x3MARY POPPINS
Met BONUSMATERIAAL op de DVD

Disney's met 5 Oscars bekroonde film.
In 1964 komt de beminnelijke kinderjuffrouw Mary Poppins zomaar, hangend aan haar paraplu, vanuit de lucht aanzweven, om vanaf dat moment wereldwijd miljoenen harten te veroveren! De film, waarin animatie op wonderlijke wijze met levende personages samensmelt, betekent een regelrechte doorbraak voor Julie Andrews (MARY POPPINS) en Dick van Dyke (BERT). Met 5 Oscars, waaronder die van "Beste Actrice" - Julie Andrews en "Beste Lied" en vele andere internationale prijzen groeit "Mary Poppins" in de loop der jaren uit tot een absolute klassieker. Deze Speciale Uitgave is volledig hersteld in de oorspronkelijke, schitterende bioscoopkwaliteit, digitaal geremasterd en is een eerbetoon aan de acteerprestaties van de aankomende sterren, de betoverende muziek die MARY POPPINS "onweerstaanbaar" maken.

Genre: animatie
Speelduur: 134'
Keuring: AL

DVD Bonusmateriaal:
• Zing mee met de film
• Hollywood goat near een wereldpremiere
• De filmmagie van Mary Poppins
• "Ik lach zo graag"-spel

Taalkeuze: Dolby Surround 5.1 : Engels / Frans / Nederlands
Ondertiteling: Engels / Engels voor doven en slechfhorenden / Frans / Nederlands
Technische specificaties: 1.85:1 / 16x9MELODY TIME
Met BONUSMATERIAAL op de DVD

De 10de Disney Classic, "Melody Time", is een subtiele mengeling van muziek, animatie en humor, en één van Walt Disney's grootste meesterwerken.

Geniet van de geliefde Disney-sterren zoals Donald Duck, die met zijn opvallende capriolen in "Blame it on the Samba" voor veel grappen en grollen zorgt.Dban wordt muziek een echt avontuur voor een bezige bij in "Bumble Boogie". Vervolgens zal hat ondeugende jonge sleepbootje genaamd "Little Toot" ongetwijfeld je hart stelen, terwijl de legendarische verhalen van "Johnny Appleseed", de bomenplantende pionier, en "Pecos Bill", de woeste, wildste cowboy aller tijden, je zullen verbazen!
Alle verhalen zijn aan elkaar geweven door swingende muziek zoals samba, folk en boogie-woogie!
Deze digitaal bewerkte 'special edition' van "Melody Time" is een onmisbare aanvuiling op je Disney-collectie. Door de schitterende muziek, in combinatie met de sprankelende animaties en de fantastische verhaaltjes is dit een vrolijke muzikale lust voor het oog en oor. De hele familie zal hier volop van genieten!

Genre: animatie
Speelduur: 72'
Keuring: AL

DVD Bonusmateriaal:
• Casey is weer aan de slag
• Donald klokhuis
• Lambert, het schaapachtige leeuwtje

Taalkeuze: Dolby Surround 5.1: Engels / Frans / Italiaans
Dolby Surround 2.0: Nederlands
Ondertiteling: Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Italiaans / Nederlands
Technische specificaties: 1.33:1 / 4 x 3DE MEEST VERRE TOCHT VAN WINNIE DE POEH

Uit het diepst van het Honderd Bunderbos komt een betoverende film met in de hoofdrol de meest geliefde beer ter wereld. "De Meest Verre Tocht Van Winnie de Poeh" is de eerste langspeelfilm van Winnie de Poeh en zijn vrienden in de hoofdrol.
Het is een mooi verhaal over de vriendschap tussen een kleine jongen en een beer. Na een spetterende en plezierige zomer is het voor 'Janneman Robinson', de beste vriend van Winnie de Poeh, tijd om naar school te gaan.
Gedaan met de hele dag ravotten en plezier maken! Janneman denkt na hoe hij zijn vriend Winnie de Poeh het best kan vertellen dat ze elkaar niet meer zo vaak zullen kunnen ontmoeten als voordien. Maar hij vindt moeilijk de juiste woorden en besluit Janneman hem een brief te schrijven. Hij laat zijn brief achter op een pot honing maar die begint natuurlijk op de brief te druppen waardoor zijn gekrabbel nog nauwelijks leesbaar is. Wanneer Winnie de Poeh, vergezeld van Knorretje. Teigetje, Iejoor, Konijn en Uil, de boodschap vinden, raakt er een misverstand in het spel. Ze zijn ongerust en denken dat hun vriend hulp nodig heeft. Ze gaan meteen op zoek naar hem.
Vijf verrukelijke liedjes zetten de innemende boodschap kracht bij.

Genre: animatie
Speelduur: 73'
Keuring: AL
Taalkeuze: Dolby Surround 2.0: Pools / Hongaars / Engels / Frans / Italiaans / Nederlands/ Grieks / Hebreeuws
Ondertiteling: Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands
Technische specificaties: 1.33:1 / 4x3


Recent nieuws van dezelfde bron