:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: JUNGLE BOOK 2 en STITCH: THE MOVIE
PERSBERICHT: JUNGLE BOOK 2 en STITCH: THE MOVIE
Bron: Disney - Datum: 2003-08-26 - Geplaatst door: Werner
JUNGLE BOOK 2
Verkrijgbaar op DVD vanaf 17 september 2003

De legende gaat verder...

Het vervolg op een van de grootste Disney klassiekers ooit! Een compleet nieuw, swingend jungle-avontuur, waarin Mowgli een nieuw leven begint met een liefhebbende familie. Met aanstekelijke liedjes en een gloednieuwe versie van de levendige Jungle Boek klassieker "A is je van beren leren kan ".

17 september 2003 verschijnt op DVD Jungle Boek 2, het compleet nieuwe, swingende jungle-avontuur en een heerlijk vervolg op een van Disney's meest geliefde Classics Jungle Boek uit 1967. Het verhaal zit boordevol humor die je niet kan weerstaan. Ook keren veel oude bekenden zoals beer Baloe, tijger Shere Khan, panter Bagheera, de hypnotiserende slang Kaa en de olifantenkolonie onder leiding van kolonel Hathi terug. Bovendien maak je kennis met een heleboel nieuwe vrienden. Niemand kan om de swingende muziek been. Het avontuur bevat twee nieuwe liedjes, Jungle Rhythm en W-I-L-L-L-D. Bovendien een gloednieuwe versie van de levendige Jungle Boek-klassieker Als je van beren leren kan.

De film is geregisseerd door Steve Trenbirth. Op de Engelse versie zijn de stemmen te horen van o.a. Haley Joel Osment, John Goodman, Tony Jay, Bob Joles en Phil Collins. Ook aan de Nederlandse versie werkten weer een reeks bekende acteurs mee zoals Peter Blok, Jules Croiset, Laus Steenbeke, Will van Kraiingen en Henk Westbroek. Maar ook minder bekende stemmen zijn te horen zoals die van Fabian l'Honore Naber, Veerle Burmeister en Kirsten Fennis die respectievelijk Mowgli, zijn kleine broertje Ranjan en het mooie meisje Shanti tot leven brengen.

JUNGLE BOEK 2- HET VERHAAL
Het verhaal begint waar het eerdere onvergetelijke avontuur uit Jungle Boek is geëindigd. Mowgli, het jongetje dat in de jungle is opgegroeid, heeft zijn dierenvrienden verlaten om in het mensendop te gaan wonen. Daar begint hij een nieuw leven met een liefhebbende familie. Maar de jungle blijft trekken en hij mist zijn lieve vriend beer Baloe.

Mowgli kan maar moeilijk wennen in het mensendorp. Shanti, het meisje met de mooie bruine ogen, probeert aardig voor hem te zijn. Zijn avontuurlijke broertje Ranjan is dol op hem en ook zijn nieuwe ouders doen alles om hem gelukkig te maken. Hoewel hij heel veel van zijn familie houdt, verlangt Mowgli toch heel vaak terug naar de jungle. Hij blijft heimwee houden. Hij mist beer Baloe en al zijn andere dierenvriendjes uit die tijd.

Op een dag marcheert hij zomaar met de kinderen uit het dorp over de rivier in de richting van de jungle. Dat is ten strengste verboden, want de jungle is voor mensen gevaarlijk. Hij krijgt een uitbrander en voelt zich zowel door Shanti als door zijn ouders in de steek gelaten.

Ook beer Baloe mist zijn kleine mensenvriendje. Zelfs zo erg dat hij het dorp binnensluipt om hem op te zoeken. De gemene tijger Shere Khan is hem echter voor. Bloeddorstig spiedt hij in het rond. Hij wil nog steeds wraak nemen op Mowgli, het jongetje dat hem ooit verslagen heeft. De levensgevaarlijke tijger wordt ontdekt en alle dorpsbewoners proberen hem te doden. Beer Baloe en Mowgli maken van de gelegenheid gebruik om samen terug te keren naar de jungle. Shanti, die denkt dat Mowgli ontvoerd is, besluit hem achterna te gaan. Het is donker en doodeng in de jungle. Ze is bang. De hypnotiserende slang Kaa laat het oog op haar vallen. Gelukkig is de avontuurlijke Ranjan haar gevolgd. Hij is net op tijd om haar uit de magische kracht van de slang los te rukken.

Mowgli vindt het heerlijk om weer met beer Baloe door de jungle te swingen. Hij weet het zeker, hij hoort in de jungle thuis. Shanti was lang niet zo aardig als hij gehoopt had, en vader was boos op hem. De rust wordt echter weer verstoord door tijger Shere Khan. Hij blijft achter Mowgli aan jagen. Baloe neemt Mowgli mee naar een schuilplaats. Het is het verblijf van de apenkolonie van Koning Loewietje. Maar Shere Khan sluipt naderbij. Mowgli is in groot gevaar. Samen met Baloe vormen Shanti en Ranjan een onoverwinnelijk team. Zij blijken slim en ijzersterk te zijn. Als Mowgli dan eindelijk is gered, moet bij kiezen tussen zijn liefde voor de jungle en Baloe, en de mensen van wie hij weet dat ze nu zijn echte familie zijn.

DE PRODUCTIE
Losjes gebaseerd op Rudyard Kipling's klassieke verhaal kwam in 1967 de Disney Classic Jungle Boek uit. De film, die geregisseerd was door Wolfgang Reitherman, groeide uit tot een van de meest geliefde Disney Classics aller tijden. Het avontuurlijke verhaal liet voor regisseur Steve Trenbirth alle mogelijkheden open een vervolg te maken. Karl Gears schreef een prachtig nieuw script en Chris Chase en Mary Thorne deden de productie. Mike Peraza werd aangetrokken als art director. Bekende sterren als Haley Joel Osment, John Goodman en Phil Collins leenden hun stemmen.

DVD
De DVD van Jungle Boek 2 bevat naast het gloednieuwe avontuur vol opwinding en spektakel ook bijzonder BONUSMATERIAAL.
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling:Nederlands, Engels, Frans
Beeldformaat: 16 x 9 / 1.66:1 widescreen (geschikt voor alle beeldformaten)
Speelduur: 70 minuten (exclusief bonusmateriaal)

Bonusmateriaal:
• Een kijkje achter de schermen
• Spel Mowgli's Jungle Doolhof
• Disney's liedjes selectie
• Nooit eerder vertoonde scènes
• JUNGLE RHYTHM - Muziekvideo
• W-I-L-L-L-D Muziekvideo
• Samenvatting van de originele Classic Jungle Boek
• Zing mee met de film

DE MUZIEK
De score van Jungle Boek 2 is gecomponeerd door Joel McNeely, terwijl bet bekende songtekst schrijversduo Paul Grabowsky en Lorraine Feather de film voorzag van enkele nieuwe liedjes. Bovendien bevat de film een gloednieuwe versie van de levendige Jungle Boek-klassieker Als je van beren leren kan.STITCH! THE MOVIE
Te koop vanaf 29 september 2003

Het buitenaardse wezentje Stitch en zijn vriendin Lilo zijn terug op DVD

We weten allemaal dat Stitc "Experiment 626" was. Maar heb je je ooit afgevraagd wie die andere 625 dan wel waren? Dat kun je vanaf nu ontdekken in Stitch! The Movie, het grappige vervolg van Lilo & Stitch, beschikbaar op DVD als huur- of kooptitel vanaf 29 september 2003.

In dit nieuwe avontuur zullen Stitch, het meest grappige buitenaardse wezentje van Disney, en zijn onafscheidelijke Hawaiiaanse vriendin Lilo, het eiland Hawaii moeten redden!

Pliekie en Jumba, die nu ook deel uitmaken van het gezin van Lilo, hebben de 625 buitenaardse experimenten naar de aarde gesmokkeld buiten medeweten van Lilo en Stitch! En nu wil kwaadaardige Kapitein Gantu die buitenaardse wezens terug! Maar elk van die 625 buitenaardse experimenten zijn rampzaliger nog dat Stitch en de inwoners van Hawaii gaan het chaos induiken. Een hilarisch avontuur dat nogmaals bewijst dat niemand vergeten wordt wanneer het om de familie, vrienden en geluk gaat! En zeker Elvis niet, noch zijn ontstuimige ritmes.

Bereid je voor op een ontmoeting met de 625 abnormale "neven", zoals Experiment 221, die op het eiland stroomstoringen veroorzaakt. Of nog Experiment 625... die wat luier is dan Stitch, maar wel heel lekkere broodjes maakt.

Distributeur: Walt Disney Pictures
Genre: gezin
Duur: 55 minuten
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Frans
Ondertiteling: Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Frans, Nederlands
Beeldformaat 1.66:1 / 16x9

Bonusmateriaal:
• Het experiment-zoek-spel
• Dr. Hamsterviels trivia-uitdaging voor triviale aardbewoners
• Galerij: Experimenten
• "Aloha, E Komo Mai" muziekvideo


Recent nieuws van dezelfde bron