:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: KOOPDVD'S JUNI 2004
PERSBERICHT: KOOPDVD'S JUNI 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-05-12 - Geplaatst door: Werner
PAYCHECK
Te koop op dvd vanaf 24 juni 2004
Verschijnt ook op huurdvd op 22 juni.

Loontje...
Techneut Michael Jennings (Affleck) leidt een eigenaardig, maar goedbetaald leventje. Als briljant expert knapt hij voor hightech bedrijven delicate zaakjes op. Delicaat, in de zin van moeilijk. Delicaat, in de zin van kies. Omdat bepaalde ingrepen niet altijd het concurrentiële daglicht mogen zien, wordt zijn geheugen gewist van zodra een project is afgerond. Zo blijven bedrijfsgeheimen geheim. Dan krijgt hij van een schatrijke jeugdvriend, nu een succesrijk zakenman (Eckhart), een onweerstaanbaar aanbod. Een paar miljard dollar voor – toegegeven – een stevige hap uit zijn leven. Drie jaar vergetelheid voor een vette “paycheck” en een zorgeloos leven tot het einde van zijn dagen… Jennings hapt toe. Maar als hij “ontwaakt” blijkt zijn zorgeloze toekomst te bestaan uit een omslag met prullaria. Men schuift hem een papier onder de neus met zijn handtekening: hij heeft afgezien van het grote geld, in ruil voor deze bruine envelop. Omdat zijn geheugen opnieuw gewist is, staat Jennings machteloos. Dan ontdekt hij dat de spullen uit de envelop de sleutel vormen tot zijn verleden. Met de hulp van zijn ex-liefje, de biologe Rachel (Uma Thurman), begint Jennings de puzzelstukjes in elkaar te passen die het raadsel van zijn schijnbaar onverklaarbare besluit moeten ophelderen. Als blijkt dat zijn vroegere werkgevers hem willen laten vermoorden en dat de FBI hem op de hielen zit, wordt het een adembenemende race tegen de klok.

Scifi-thriller
Paycheck is een meeslepende scifi-thriller naar het kortverhaal van Philip K. Dick (Blade Runner, Minority Report, Total Recall), spectaculair in beeld gebracht door genremeester John Woo.

Cast: Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Michael C. Hall, Colm Feore (The Chronicles Of Riddick)
Regie: John Woo
Speelduur: 115 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Audiocommentaar met regisseur John Woo en scenarist Dean Georgaris
• De Stunts van Paycheck
• Paycheck: het designen van de Toekomst
• Geknipte Scènes
• Uitgebreide Scènes
• Alternatief EindeSHREK 3-D SPECIAL EDITION
Bijna was er van Shrek 2 geen sprake geweest. En ik, Shrek, ga u vertellen hoe dat zo kwam...

Er was eens…
In 2001 veegden de animatoren van DreamWorks de vloer aan met de conventionele tekenfilm en, als je er even bij stilstaat, ook met de conventies van het nog veel oudere “sprookje”. Shrek, een groene “ogre” met een gouden hart maar bitter weinig zin voor etiquette, veroverde de harten van jong en oud. De film had zijn populariteit niet alleen te danken aan de revolutionaire CGI-animatie, die de figuurtjes bijna tastbaar op het scherm toverde, maar eerst en vooral aan het meeslepende liefdesverhaal, de hilarische personages en de meerlagige, stoute humor die als een groene draad door het scenario liep. Shrek scoorde massaal bij de pers en het publiek (480 miljoen dollar wereldwijd) en sleepte de Oscar voor Beste Langspeeltekenfilm – een gloednieuwe categorie – in de wacht. Nu, drie jaar later, komt Shrek 2, het langverwachte vervolg, in de bioscoopzalen, klaar voor een tweede stoofpotje oneerbiedige sprookjesparodieën en hartverwarmende humor.

Maar er was ook…
Voor het echter zover is, willen we u een nieuwtje verklappen, want tussen de originele Shrek en de sequel in, is er vanalles gebeurd dat nu pas het driedimensionale daglicht zal zien: sommigen noemen het Shrek 3-D, anderen Shrek 1.5 en romantische zielen durven wel eens van Shrek, The Honeymoon Adventure gewagen. Feit is dat Shrek 3-D een feitelijke, onmisbare brug slaat tussen deel 1 en deel 2. Het is een gloednieuwe kortfilm van een kwartier die, in spectaculair 3D, de leemte vult tussen de twee hoofdstukken. Gebundeld met de originele Shrek en vier paar 3D-brillen om optimaal van de letterlijk van het scherm spattende fratsen en avonturen te genieten, mag dit hilarische tussengerecht in geen enkele familie ontbreken. Maar waar gaat het nu eigenlijk over?

Shrek 3-D in 2 woorden
Toen we laatst afscheid namen van het kersverse echtpaar, Shrek (Mike Myers) en Princess Fiona (Cameron Diaz), trokken ze zingend en dansend de nacht in, samen met Donkey (Eddie Murphy) en talloze sprookjesfiguren. Rozengeur en maneschijn, en ze leefden nog lang en gelukkig, right? Wrong! Want nauwelijks heeft het gelukkige koppel hun tanden in de wittebroodsweken gezet of Shreks blozende bruid wordt in een hinderlaag gelokt door Thelonius, een trawant van Lord Farquaad (John Lithgow). Diens geest heeft de maagsappen van de draak namelijk overleefd, zoals dat wel eens gaat in sprookjes en aanverwanten. Hoe dan ook, tastbaar of niet, Shrek moet zijn geschaakte bruid redden uit de klauwen van de snoodaards. Gelukkig – hoewel?! – kan Shrek rekenen op de hulp van de immer trouwe, maar nimmer zwijgzame Donkey. Samen zetten ze halsoverkop de achtervolging in, het hoofd biedend aan vuurspuwende draken, behekste bossen, razende rivieren en een niet erg groot, maar bepaald wraakzuchtig geestje! Actie, avontuur en adrenaline alom – alsook alliteraties – maar het is vooral de onnavolgbare humor van Shrek 3-D die weer iedereen zal betoveren. Met de vier bijgeleverde 3D-brillen kan de hele familie (of elk willekeurig kwartet van verwante geesten, Shrek is niet kieskeurig) overigens driedubbelop genieten van de technische hoogstandjes die de animatoren uit hun digitale koker toverden. Voor de kijkers die er liever niet als idioten uit een ouderwetse sciencefictionfilm uitzien: er staat ook een normale, 2D-versie van Shrek 3-D op de dvd. Meer nog, de dvd (en de video) bevatten ook…

Shrek, the Original
Heel lang geleden, in een moeras heel ver van hier, leefde eens een knorrige ogre, Shrek genaamd. Hij boerde er – letterlijk en figuurlijk – eenzaam en gelukkig voort tot, op een goeie dag, zijn leefwereld overrompeld wordt door een invasie van vervelende sprookjesfiguren. Er zwemmen blinde muizen in zijn soep, er ligt een grote, boze wolf in zijn bed, drie dakloze biggetjes beschouwen zijn hut als kraakpand… de ellende is eindeloos. Wat blijkt? De snode Lord Farquaad heeft deze sprookjesfiguren uit zijn rijk verbannen. Vastbesloten hun haardstee – en dan vooral de zijne – te redden, gooit Shrek het op een akkoordje met Farquaad. Hij zal de mooie prinses Fiona redden zodat ze Farquaads bruid kan worden. Op zijn gevaarlijke missie wordt hij vergezeld door Donkey, een oneliners spuiende ezel die àlles voor Shrek overheeft, behalve zijn klep dichthouden. Het redden van de prinses uit de klauwen van een vuurspuwende draak is één zaak, het verwerken van een verbijsterende onthulling een héél andere!

Vertaalkwaal
Een handig lijstje voor als u even in het Grote Vertaalbos verdwaald bent. Bevat ook al personages van Shrek 2. Als dat niet mooi is.

Kingdom of Far Far Away = Koninkrijk Ver, Heel Ver Van Hier
Far Far Away = Land Land Ver, Heel Ver Van Hier
The Poison Apple = De Giftige Appel
Donkey = Ezel
Dragon = Draak
Big Bad Wolf = Grote boze wolf
Gingerbread Man = Peperkoekmannetje
Snow White = Sneeuwwitje
Prince Charming = Droomprins
Sleeping Beauty = Doornroosje
Cinderella = Assepoester
Ugly Stepsister = Lelijke stiefzuster
Fairy Godmother = De goede fee
3 Little Pigs = De drie biggetjes
Rapunzel = Rapunzel
Queen Lillian = Koningin Lillian
King Harold = Koning Harold
Puss n’ Boots = Gelaarsde Kat
Hansel and Gretel = Hans en Grietje
Tom Thumb = Klein Duimpje
Thumbelin = Duimelijntje
Jack and Jill = Pak me dan als je kan
The Little Mermaid = De Kleine Zeemeermin
Peter Pan = Peter Pan
Captain Hook = Kapitein Haak
Magic Mirror = Toverspiegel

DON’T DIE, SHREK. AND IF YOU SEE ANY LONG TUNNELS, STAY AWAY FROM THE LIGHT.

Basisinfo
Release: Koopdvd 24 juni 2004
Genre: Animatie
Regie: Simon J. Smith
Speelduur: Shrek 3-D 14 minuten, Shrek, de Film, 91 minuten
Cast: Mike Myers (Shrek), Eddie Murphy (Donkey), Cameron Diaz (Princess Fiona), John Lithgow (Ghost of Farquaad)

DVD specs:
Talen en ondertiteling: Shrek 3-D Nederlands, Engels, Frans; Shrek Vlaams, Nederlands, Engels, Frans
Beeld: 2.35:1 widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1
Presentatie: Special Edition 2 disks

Shrekstra’s
Disc 1:
• Shrek in the Swamp Karaoke Dance Party
• The Tech of Shrek
• Character interviews
• International dubbing featurette
• Filmmakers’ Commentary
• Interactive Games
• Shrek’s Revoice Studio.

Disc 2:
• The Honeymoon Adventure 3D
• The Honeymoon Adventure 2D
• Shrek 2 bioscooptrailer
• Trailer Themapark US
• Trailer Themapark Spanje.
DONKEY, TWO THINGS OKAY? SHUT... UP.TEAM SPIRIT 2
Te koop op dvd vanaf 17 juni 2004

In team
Na het ongelooflijke succes van de eerste film en de tv-reeks betreden de jongens van “Eendracht Vooruit” eindelijk opnieuw het veld!! En wat blijkt: de tijd stond niet stil, ook niet voor de jongens van ‘Eendracht Vooruit’. Kapitein Eric probeert de vriendengroep samen te houden, geen evidente opdracht wanneer steeds meer ploegleden de roep van de natuur beantwoorden en zich met veel enthousiasme voortplanten. De grootste bijdrage terzake komt van Jean-Marc, die met “zijn Veronique” meteen een drieling aflevert. Ook Stef en Katja hebben ondertussen een zoontje - David - maar met name Katja ontdekt dat de realiteit van het moederschap minder rooskleurig is dan de damesbladen haar hadden voorgespiegeld. Voor Franky en Nancy, die geen kinderen kunnen krijgen, is al die baby-activiteit best wel pijnlijk. Ze besluiten een kind te adopteren. Geen simpele opdracht, want de bevoegde ambtenaar is niet onder de indruk van de opvoedkundige capaciteiten van Franky en Nancy. Rita en Jos hebben dan weer andere katten te geselen: zij zijn al veel vroeger aan kinderen begonnen en zien hun huwelijk ten prooi vallen aan de beruchte “seven year itch”. En, misschien verrassend, het jeukt vooral bij Rita… Filosoof Vic, ten slotte, stelt vast dat hij het steeds moeilijker krijgt met het beroep van zijn vriendin Inge, die als stripper aan de kost komt. Inge ziet echter niet in waarom zij haar beroep, waar niets mis mee is, zou moeten opgeven omdat Vic jaloers is, of een probleem heeft met naakt. En dan dient zich voor Eric de mogelijkheid aan om promotie te maken. Een gelegenheid die Eric niet onbenut laat om ook “Eendracht Vooruit” nieuw leven in te blazen. Twee vliegen in één klap… Maar een collega van Eric blijkt er anders over te denken. Het voortbestaan van de ploeg komt willens nillens op de helling te staan en zelfs de vriendschap tussen de jongens wordt zwaar op de proef gesteld.

Cast: Tom Van Landuyt, Michael Pas, Axel Daeseleire, Geert Hunaerts, Dimitri Leue, Mathias Sercu, Warre Borgmans, Hilde De Baerdemaker, Tania Kloek
Regie: Jan Verheyen
Box office Belgie: € 1.965.000
Speelduur: 105 minuten
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Videoclip Natalia (I’ve Only Begun to Fight)
• Videoclip Jan Leyers (Worlds Apart)
• Videoclip Sioen (Another Ballad)
• Slideshow
• Achter de Schermen
• TrailerHOPLA
10 juni
animatie

De wonderlijke 3D wereld van Hopla, het schattige knuffelkonijn dat met zijn vriendjes de wereld ontdekt, is nu voor het eerst verkrijgbaar op dvd! In totaal drie dvd’s, met telkens twee delen. De onderwerpen van de Hopla-verhaaltjes sluiten nauw aan bij de ervaringswereld van peuters en kleuters. Zij krijgen de kans om mee te spelen, te herkennen, op zoek te gaan, aan te wijzen en steeds weer verwonderd te raken.

Speelduur: dvd 60 minuten
Beeld: Aflevering: 4:3 - Verhaal 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0
Site: www.hopla.tv

Extra's:
• 1 verhaal en 1 spelletjeSPRING - SERIE 1 EN SERIE 2
10 juni
Family entertainment

Spring is in Vlaanderen een absoluut fenomeen. Kolossale kijkcijfers, meer dan 72.000 verkochte cd’s en live optredens die een ware stormloop veroorzaken. Spring is in oorsprong een tienersoap die zowel de jongere kinderen als – vooral – de aanstormende pubers aan de buis gekluisterd houdt met zijn mengeling van muziek, dans en, uiteraard, relaties in alle kleuren van de regenboog. Achter het turbotaaltje en de blitse kleren gaan gewoon, zoals altijd, onzekere kids schuil die op zoek zijn naar zichzelf en hun plaats in de grotemensenwereld. Spring speelt zich grotendeels af in een hippe dansstudio waar tieners niet enkel dansen maar ook fitnessen en elkaar in de bar de intiemste geheimen toevertrouwen. Misverstanden, ruzies en verzoeningen, het hoort er allemaal bij! De meisjes dansen zich in het zweet onder leiding van groovy lerares Maggy die zelf ooit aan de top van de danswereld stond. De jongens zijn dan weer bezig met een veelbelovende rockband en dromen van een nummer 1 in de hitparade. Wie danst het best? Wie wordt megaverliefd? Wie stookt ruzie? U (her)beleeft het allemaal met de 2 x 26 afleveringen van Spring - Serie 1 en Serie 2. Elke aflevering duurt ongeveer 22 minuten. Serie 1 bestond al als box, maar nu zijn de afzonderlijke volumes ook los verkrijgbaar. Serie 2 verschijnt voor het eerst op dvd!

Cast: Anneleen Liegeois, Koen Burssens, Lothar Grob, Cara van der Auwera, Sofie van Moll, Steven Bossuyt, Jelle Cleymans, Zohra, Damian Corlazzoli.
Regie: Christophe Ameye
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0
Site: www.studio100.be/spring/default.asp

Extra's:
• Making of Clip SpringTHE WARRIOR
17 juni
Drama

Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze prangende, poëtische film een regiedebuut is, want Asif Kapadia, een jonge Indische filmmaker die geboren is in Londen, levert hier een absoluut voldragen prent af, een klein pareltje dat zowel audiovisueel als verhaaltechnisch schittert. Irfan Khan zet een indrukwekkende, ingehouden vertolking neer als Lafcadia, een krijger in het feodale Indië. Hij past onderdanig de gruwelijke wetten van zijn krijgsheer toe en jaagt als het moet een heel dorp over de kling. Maar dan komt hij, na een zoveelste slachtpartij en een visioen, tot inkeer en zweert hij alle geweld af, zeer tot ongenoegen van zijn opdrachtgever. Zijn zoontje moet het met de dood bekopen en op zijn beurt wordt Lafcadia opgejaagd wild. Tijdens zijn vlucht maakt hij kennis met een jong straatboefje, wiens familie hij heeft vermoord, en een mysterieuze blinde vrouw die hen allebei doorziet. Het komt uiteindelijk tot een confrontatie met zijn oude strijdmakker, maar het is vooral de innerlijke strijd van de Krijger die, weerspiegeld in de betoverende (natuur)fotografie van Roman Osin, voor hele mooie filmmomenten zorgt. Debutant Kapadia wordt in recensies vergeleken met Sergio Leone en Akira Kurosawa, met Lean en Ford, voorwaar geen kleine namen. Een episch en toch intimistisch meesterwerkje van een beloftevol cineast.

Cast: Irfan Khan, Puru Chibber, Aino Annuddin
Regie: Asif Kapadia
TEMPO
24 juni
Thriller

Verlangen, verleiding en verraad.....ieder spel heeft zijn eigen regels! In deze opwindende erotische thriller spelen Melanie Griffith en Rachael Leigh Cook twee femmes fatales in een verleidelijke wereld vol bedrog, begeerte en intrige. Sara leeft dag in, dag uit op het scherp van de snee als koerier voor een meedogenloze Franse zwarthandelaar. Haar vriend Jack is een aantrekkelijke, jonge immigrant die ze heeft verleid om samen met haar het pad van de misdaad op te gaan. Maar als Jack verliefd wordt op Jenny, belandt hij in een verraderlijke liefdesdriehoek vol achterdocht, wraak en moord.

Cast: Melanie Griffith, Rachael Leigh Cook, Hugh Dancy (Black Hawk Down)
Regie: Eric Styles
Speelduur: 85 minuten
Beeld: 1.85:1
Audio: Dolby Digital 5.1
Taal: Engels, Frans