:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: MAX, WILDSCHUT, HECTOR
PERSBERICHT: MAX, WILDSCHUT, HECTOR
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2004-11-25 - Geplaatst door: Werner
In september 2004 lanceerde Vintage Films i.s.m. Mediafuture een prestigeproject voor de Vlaamse Cinema : de DVD-reeks "Klassiekers Van de Vlaamse Film" waarvan Robbe de Hert met groot genoegen het peterschap aanvaardde. Net zoals de vorige 6 films uit deze DVD-reeks werden Max en Wildschut onderworpen aan een grondige digitale restauratie . Beide titels zijn vanaf nu verkrijgbaar in de reguliere handel.

MAX

Jacques Vermeire speelt de rol van Max, zoon van een bekerfabrikant, en sinds jaar en dag door zijn vrouw in de steek gelaten. Zoonlief verwaarloost het werk in de winkel van zijn vader door zijn passie voor het dansen. Hij is de typische loser, wiens leven echter in de plooi zal vallen wanneer hij op een dag smoorverliefd wordt. Max is een film van Freddy Coppens met o.a. Jacques Vermeire, Greet Rouffaer, Danni Heylen, Ianka Fleerackers, Johny Voners, Luc Philips, Ludo Busschots en Bert van den Dool.



WILDSCHUT

Twee beroepsgangsters zoeken na een overval op een casino hun toevlucht in een afgelegen boerderij. Een van hen is zwaargewond en houdt er het bed terwijl de andere het gezin terroriseert door de baby te gijzelen. Het duo geraakt verstrikt in de troebele gezinsrelaties van het gezin en ontdekt dat de vader een kind blijkt te hebben verwekt bij zijn stiefdochter... Wildschut is een film van Bobby Eerhart met o.a. Hidde Maas, Jack Monkau, Josse De Pauw, Chris Lomme, Anninck Christiaens, Marc Van Eeghem en Werther Van der Sarren.



HECTOR SE
Vanaf nu verkrijgbaar in een Special Edition Slipcase

In het uitzonderlijke filmjaar van 2003 werd er druk gespeculeerd of De Zaak Alzheimer de "populairste Vlaamse film" aller tijden zou worden. Tot nader order blijken de Urbanusfilms Koko Flanel (nr 1 met 1.082.000 bezoekers) en Hector (nr 2 met 933.000 bezoekers) van Stijn Coninx onklopbaar.

Hector werd verlaten bij de geboorte. Hoewel hij 35 jaar is woont hij nog steeds in het weeshuis omgeven door kinderen, zijn speelkameraadjes. Zijn leventje kabbelt op een vredevolle en zorgeloze manier verder tot Ella, een vergeten tante overvallen door moederlijke gevoelens, zich plots herinnert dat hij bestaat. Ella neemt hem mee naar de bakkerij van haar man Achille waar hij aan het werk wordt gezet. Jos, de zoon van Achille, moet zich immers kunnen concentreren op zijn levensdoel, wielerkampioen worden. Ella heeft haar eigen ambities, zij wil filmster worden in Hollywood. Tot nader order moet ze zich echter tevreden stellen met het publiek van het plaatselijke theater. Hector toont zijn kwaliteiten aan de hand van onverwachte uitvindingen, zijn goede en kinderlijke humeur overwint elke weerstand en voert zijn hele entourage mee op het pad van het succes. Van nu af aan kan hij de liefde leren kennen. Een film van Stijn Coninx met o.a. Urbanus, Sylvia Millecam, Frank Aendenboom, Herbert Flack, Marc Van Eeghem, Heyn Van den Heyden en Ann Petersen

Voor deze Vlaamse topper van formaat werd kost, tijd noch moeite gespaard om de film aan een grondige digitale restauratie te onderwerpen. De dvd is voorzien van heel wat interessant bonusmateriaal o.a. uit het VRT archief maar tevens werd de ganse film 17 jaar na datum voorzien van boeiende, vaak hilarische audio-commentaar door Stijn Coninx en Urbanus. De Hector slipcase dvd is verkrijgbaar in de reguliere handel vanaf 23 november 2004. De DVD-release van topper Koko Flanel mag u verwachten vanaf 11 januari 2005.



Recent nieuws van dezelfde bron