:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: IN THIS WORLD
PERSBERICHT: IN THIS WORLD
Bron: Total Film - Datum: 2005-02-15 - Geplaatst door: Werner
IN THIS WORLD

Op 22 maart a.s. brengt Total Film Home Entertainment het langverwachte In This World van Michael Winterbottom uit.

In This World verbeeldt een eigentijdse overlevingsgeschiedenis, tegen de achtergrond van de miljoenen vluchtelingen die jaarlijks hun lot in handen leggen van mensensmokkelaars.

De jonge Afghanen Jamal en Enayatullah wonen in de Pakistaanse stad Peshawar, vlakbij de Afghaanse grens. De familie van Enayatullah besluit hem naar Engeland te sturen om daar een beter bestaan op te bouwen. Jamal overtuigt de familie dat ook hij naar Engeland moet en Enayatullah onderweg kan helpen. De tocht gaat van Pakistan, via Iran, naar de onherbergzame Koerdische bergstreek en zo naar Turkije. Daar begint het gevaarlijkste deel van de reis: veertig uur opeengepakt in een afgesloten container op een zeeschip met ItaliŽ als einddoel. Alleen Jamal overleeft dit en hij houdt zich in ItaliŽ schooiend in leven. Na een straatroof neemt hij de trein naar Sangatte. Daar vandaan is de oversteek, verborgen in een vrachtwagen op de Eurostar, de laatste etappe. Eenmaal in Engeland belt hij de familie, en laat weten dat Enayatullah niet meer in deze wereld is.

In This World is gebaseerd op de ervaringen van echte vluchtelingen, die hun leven op het spel zetten in de hoop op een beter bestaan. Veel van hen overleven de tocht niet, anderen hebben meer geluk. De film geeft een gezicht en een stem aan deze miljoenen anonieme mensen

In This World won in 2003 de Gouden Beer voor de Beste Film in Berlijn en won tevens de Prijs van de oecumenische jury Ė de vredesprijs.

Titel: In This World
Regie: Michael Winterbottom (Verenigd Koninkrijk 2002)
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 89 minuten
Scenario: Tony Grisoni
Productie: Andrew Eaton, Anita Overland
Met: Jamal Udin Torabi, Enayatullah
Geluid: Dolby Digital 5.1 Farsi, Turks en Italiaans gesproken
Nederlands ondertiteld