:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2006
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2006
Bron: Total Film - Datum: 2006-02-17 - Geplaatst door: Werner
Op 28 maart brengt Total Film H.E. de volgende films uit op DVD: Guernsey van Nanouk Leopold, The Syrian Bride van Eran Riklis, Le Grand Voyage van Ismaël Ferroukhi, Marokko Swingt van Barbara den Uyl, Forgiveness van Ian Gabriel en Baytong van Nonzee Nimibutr. Hieronder vindt u meer informatie over deze titels.

GUERNSEY
Een film van Nanouk Leopold
Winnaar Beste Regie en Beste Actrice Nederlands Film Festival 2005
Official Selection Quinzaine des Réalisateurs Cannes 2005

Anna woont met haar gezin in een nieuwbouwwijk net buiten de stad. Ze is al jaren samen met haar man Sebastiaan en hebben weinig woorden nodig. Tijdens een werkbezoek in het buitenland pleegt een vrouwelijke collega zelfmoord. Hoewel Anna de vrouw niet echt kende, maakt haar dood diepe indruk. Niemand lijkt te weten waarom de vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Voor het eerst realiseert Anna zich dat je een onbekende kunt zijn tussen je meest naasten. Anna vertelt thuis niets over het incident en begint haar man en haar kind te observeren. Guernsey is het verhaal van een vrouw die plotseling naar haar leven kijkt en zich afvraagt hoe ze zover verwijderd is geraakt van de mensen die het dichtst bij haar staan.

Regie en scenario: Nanouk Leopold
Met: Maria Kraakman, Fedje van Huët en Johanna ter Steege
Herkomst: Nederland 2005
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 87 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Nederlands gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• interview met Nanouk Leopold,

• making of,
• trailerTHE SYRIAN BRIDE
Een film van Eran Riklis

Mona's trouwdag is de meest trieste dag van haar leven. Ze weet dat als ze eenmaal de grens tussen Israël en Syrië overgaat om met Tallel te trouwen, ze nooit meer terug mag keren naar haar familie in de door Israël bezette Golanvlakte. Iedereen komt bij elkaar voor Mona's trouwdag; de familie, met vader Hammed, een koppige politieke activist, regeringsbeambten, soldaten, politiemannen, werknemers van het Rode Kruis, Druzen, Syriërs, en Israëliërs. Daarbij speelt Mona's oudere zuster Amal, een moderne vrouw gevangen in de tradities die ze wil ontvluchten, een belangrijke rol.

Regie: Eran Riklis
Scenario: Suha Arraf, Eran Riklis
Met: Clara Khoury, Hiam Abbass, Makram Khoury, Ashraf Barhom, Eyad Sheety
Herkomst: Frankrijk/Duitsland/Israël 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 93 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Arabisch/Engels/Russisch/Hebreeuws/Frans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• making of
• verwijderde scènes
• trailers

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van Total Film Home Entertainment en Cinélibre.LE GRANDE VOYAGE
Een film van Ismael Ferroukhi

Net vóór zijn eindexamen wordt Reda, zoon van Marokkaanse immigranten, gedwongen om samen met zijn vader op bedevaart naar Mekka te trekken. De oude man ziet maar één manier om daar te komen: met de auto... Het lijkt een moeizame rit te worden, aangezien de twee mannen weinig met elkaar gemeen hebben. Nu ze noodgedwongen de hele dag samen doorbrengen, slagen ze er nog niet in om elkaar te begrijpen. Komische voorvallen, toevallige ontmoetingen en persoonlijke confrontaties maken de reis onvoorspelbaar. Toch moeten vader en zoon nog 5.000 kilometer door Europa en het Midden-Oosten afleggen vòòr ze eindelijk met elkaar praten.

Regie en scenario: Ismaël Ferroukhi
Met: Nicolas Cazale & Mohamed Majd
Herkomst: Frankrijk/Marokko 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 107 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Frans/Arabisch gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra's:
• interview met de regisseur,
• trailers

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van Total Film Home Entertainment en Cinélibre.MAROKKO SWINGT
Een film van Barbara Den Uyl

Ik ben het zat. Met dit clandestien opgenomen en illegaal verspreide liedje shockeerde Najat Açtabou twintig jaar geleden heel Marokko. Inmiddels is ze een gevierde ster in de Arabische wereld en bijzonder geliefd in de Marokkaanse gemeenschap in het Westen. In mei 2004 gaf Najat Açtabou in Amsterdam een masterclass aan vier jonge Marokkaans/Nederlandse zangeressen. Tussen de bedrijven door krijgen we steeds meer zicht op het leven van Açtabou en de jonge zangeressen. Zij willen hun Marokkaanse achtergrond in ere houden, maar in het contact met de Marokkaanse vedette blijkt vooral hoe verwesterd ze zijn. In deze swingende film schuren Marokko en Nederland op positieve wijze tegen elkaar aan.

Regie: Barbara den Uyl
Producent: Leen van den Berg
Met: Najat Açtabou, Farna El-Kadmiri, Sana Casita, Senna Gourdou, Karima Lemghari
Herkomst: Nederland 2004
Beeld: Kleur
Speelduur: 67 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 Nederlands/Arabisch gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• Interview Farna,
• Interview Senna,
• Concert Najat Açtabou,
• Concert Sana,
• Improvisatie KarimaFORGIVENESS
Een film van Ian Gabriel

De blanke, voormalige politieman Tertius Coetzee kampt met schuldgevoelens over gebeurtenissen uit zijn dienstverleden. Vrijgesproken door de waarheidscommissie maar innerlijk verscheurd, gaat Coetzee op zoek naar vergeving voor de moord op een jonge, zwarte activist. Hij reist af naar het vissersdorpje Paternoster, aan de woeste en winderige westkust van Zuid-Afrika. Daar zoekt hij toenadering tot de familie van zijn slachtoffer. Vader en moeder Grootboom zijn murw geslagen na de dood van hun zoon en weten niet goed wat ze aan moeten met het bezoek van Coetzee. Broer en zus reageren furieus; de zus beraamt een wraakactie...

Regie: Ian Gabriel
Scenario: Greg Latter
Met: Arnold Vosloo, Quanita Adams, Zane Meas, Denise Newman, Christo Davids
Herkomst: Zuid-Afrika 2004
Beeld: Kleur
Speelduur: 113 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels/Afrikaans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• trailersBAYTONG
Eem film van Nonzee Nimibutr

Baytong vertelt het verhaal van Tum, een monnik die al sinds zijn vroege jeugd in een Boeddhistisch klooster woont. Hij moet zijn geïsoleerde, monastische leven achter zich laten om naar het zuidelijke, moslim deel van Thailand te reizen. Daar wacht hem de taak om de zorg voor zijn jonge nichtje op zich te nemen, wiens moeder bij een terroristische aanslag om het leven kwam. Door de ogen en handelingen van dit meisje dat hij amper kent, leert hij om te gaan met het seculaire leven en de werkelijkheid van de moderne wereld. Dat levert zowel hilarische als ontroerende situaties op.

Regie: Nonzee Nimibutr
Scenario: Siripak Paoboonkerd
Met: Puwarit Poompuang, Jeeranun Manojam, Saranya Kruangsai, Attaporn Theemakorn
Herkomst: Thailand 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 99 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 Thais gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld