:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> NIEUWSBERICHT: THE NOTEBOOK VALT IN DE PRIJZEN
NIEUWSBERICHT: THE NOTEBOOK VALT IN DE PRIJZEN
Bron: RCV - Datum: 2005-08-16 - Geplaatst door: Werner
The Notebook wint 8 Teen Choice Awards in Los Angeles

Het romantische drama The Notebook heeft zondagnacht tijdens de jaarlijkse Teen Choice Awards maar liefst 8 awards in ontvangst mogen nemen. De film, gebaseerd op de roman van Nicholas Sparks, was o.a. de favoriete date-film en favoriet drama bij de tieners. Ryan Gosling, mannelijke hoofdrolspeler, won de award voor de beste acteur drama. Tegenspeelster Rachel McAdams ging aan de haal met de prijs voor beste actrice drama. Samen wonnen de twee ook de prijs voor de beste kus (Movie Liplock) en de beste liefdesscène. Andere gewonnen prijzen zijn die voor Breakout Performance Male (alweer Ryan Gosling) en beste drama. De Teen Choice Awards worden georganiseerd door het Amerikaanse jongerenblad Teen Choice en televisienetwerk FOX.

The Notebook ligt nu op DVD in de winkel in België.

Synopsis
Een doorleefde man beschrijft vanuit zijn versleten dagboek het meeslepende liefdesverhaal van Allie en Noah: De jonge Allie Hamilton (Rachel McAdams) wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun (Ryan Gosling) en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor haar ouders goedkeuring. Een bijna onmogelijke opgave en... Kan ze haar Noah vinden? Hebben ze na al die jaren echt nog zulke warme gevoelens voor elkaar of zijn de herinneringen mooier dan de werkelijkheid? The Notebook is de boekverfilming van de beststeller geschreven door Nicolas Sparks, die eerder verantwoordelijk was voor Message In A Bottle. De regie is in handen van Nick Cassavetes.

De extra's bestaan uit: alternatief einde, bioscooptrailer, audiocommentaar van regisseur en schrijver, 12 verwijderde scènes met optioneel commentaar, documentaire over de casting en de screentest van Rachel McAdams, kijkje achter de schermen met Nick Cassavetes (All In The Family), zoektocht naar juiste locaties (Soutern Exposure) en een documentaire over de schrijver Nicholas Sparks (A Simple Story, Well Told). Specs: breedbeeld; Dolby Digital 5.1.