:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: CHARLES DICKENS
PERSBERICHT: CHARLES DICKENS
Bron: Just Entertainment - Datum: 2005-08-21 - Geplaatst door: Werner
JUST ENTERTAINMENT BRENGT BBC-VERFILMINGEN DICKENS UIT OP DVD
Just Entertainment gaat de komende maanden een groot aantal door de BBC verfilmde verhalen van de beroemde Britse schrijver Charles Dickens uitbrengen op DVD. De eerste twee titels in deze reeks zijn Great Expectations en Hard Times. De releasedatum voor beide is 15 september 2005.

Great Expectations is het beroemde verhaal van de weesjongen Pip en zijn weg naar volwassenheid in een door valkuilen geteisterde wereld. In deze indringende verfilming zien we prachtig acteerwerk van onder meer Ioan Gruffudd als Pip, Charlotte Rampling als Pip's weldoener Miss Havisham, Justine Waddell als de mooie Estella op wie Pip heimelijk verliefd is en Bernard Hill als de angstaanjagende misdadiger Abel Magwitch.

Hard Times is een beklemmende schets van het leven in een Engels industriestadje tijdens het Victoriaanse tijdperk. Gelouwerde Britse topacteurs als Alan Bates als de zelfvoldane Bounderby, Richard E. Grant als de verveelde en decadente Harthouse en Peter Bayliss als de vrolijke spreekstalmeester Sleary brengen Dickens' meest duistere vertelling op een onvergetelijke manier tot leven.

Naast de beide bovengenoemde titels zal Just Entertainment op korte termijn de volgende BBC-verfilmingen van het werk van Charles Dickes op DVD doen verschijnen:
• Oliver Twist
• Nicholas Nickleby
• The Pickwick Papers
• A Christmas Carol
• Martin Chuzzlewit
• Our Mutual Friend

Charles John Huffham Dickens (1812 - 1870) staat te boek als de grootste Britse auteur van de Victoriaanse tijd Na een veelbewogen jeugd begon hij zijn schrijverscarričre als journalist. Later schreef hij verhalen die vaak eerst als feuilletons in diverse bladen werden gepubliceerd. Zijn grote roem begon met het feuilleton The Pickwick Papers (vanaf 1836). Het werk van Dickens wordt steevast gekenmerkt door een ijzersterke verhaallijn, kleurrijke karakters en een gezonde dosis humor.