:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: SILENT WITNESS
PERSBERICHT: SILENT WITNESS
Bron: Just Entertainment - Datum: 2005-10-25 - Geplaatst door: Werner
Forensisch onderzoek is momenteel 'hot'. In steeds meer tv-series speelt het laboratorium een prominente rol bij het oplossen van misdrijven. Een van de eerste voorbeelden was de BBC-reeks Silent Witness, die inmiddels al zijn negende seizoen ingaat. De serie wordt in Nederland uitgezonden door de KRO en trekt al jaren een groot en enthousiast kijkerspubliek. Het eerste seizoen van Silent Witness, met vier afleveringen van elk ruim anderhalf uur, wordt in oktober op DVD uitgebracht door Just Entertainment.

Silent Witness is gebaseerd op de boeken van Nigel McCrery. Hoofdpersoon is de forensisch patholoog Samantha Ryan. Zij heeft een sterk gevoel van rechtvaardigheid, dat vaak botst met de drang van de politie om zoveel mogelijk verdachten te veroordelen. Haar werk speelt zich in de eerste plaats af in een wetenschappelijke omgeving, waar ze lijken onderzoekt op sporen van misdrijven. Maar eigenzinnig als ze is, zoekt ze haar bewijsmateriaal ook buiten de muren van het laboratorium. Met haar scherpe oog voor detail doet ze regelmatig ontdekkingen die een heel ander licht op de zaak werpen. Dat levert haar behalve waardering ook vaak problemen op, zowel in haar werk als in haar priv�©-leven.

Het eerste seizoen van Silent Witness speelt zich af in Cambridge, waar hoofdpersoon Samantha Ryan zojuist een nieuwe baan heeft gekregen. De titels van de afleveringen:
• Buried Lies
• Long Days, Short Nights
• Darkness Visible
• Sins Of The Fathers

UIT HET ARCHIEF