:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> MGM >> PERSBERICHT: STARGATE SG-1 SEIZOEN 3
PERSBERICHT: STARGATE SG-1 SEIZOEN 3
Bron: MGM - Datum: 2001-01-31 - Geplaatst door: Serge
Seizoen 3 vanaf januari 2001 verkrijgbaar op koopdvd!

Fox brengt het derde seizoen van de spannende en populaire sciencefiction-serie Stargate SG-1 uit op DVD. Vanaf januari 2001 kunnen de Stargate-fans genieten van hun favoriete reeks met de onovertroffen klank- en beeldweergave die eigen is aan DVD, met widescreen formaat met Dolby Digital geluid.

Het vorige jaar werden seizoenen 1 en 2 al op schijf aangeboden, gespreid over zeven volumes. Door het grote enthousiasme van het publiek voor de DVD-releases komt nu ook seizoen 3 op schijf, van volume 8 tot 13. De volumes verschijnen maandelijks. Op elke DVD staan 4 episodes en tal van extra's. Hierbij aansluitend brengt Fox Home Entertainment vanaf juli ook seizoen 4 uit op DVD. Kortom, voor de echte scifi-fans is er weer veel kijkplezier vol mysteries, buitenaardse wezens en uiteraard de adembenemende speciale effecten op komst!

Stargate newsflash
Tweede speelfilm in de maak? Er gaan geruchten dat er een tweede Stargate-speelfilm zal verschijnen. Het is nog niet duidelijk of de acteurs uit de eerste film (Kurt Russell, James Spader) ook in deze tweede film zullen optreden of dat de populaire cast uit de tv-reeks (Richard Dean Anderson, Amanda Tapping) mag aantreden.

Stargate dotcomt
Fans kunnen nu ook op het Web terecht voor onder andere een live chat met hun helden. Check it out: www.stargate-sg1.com

Gemini Award toegekend
Stargate ontving recent de prestigieuze Canadeze Gemini Award voor Best Production Design en Art Direction. De Gemini Award is de Canadeze tegenhanger van de Emmy.

De film
Na het succes van de film Stargate met Kurt Russell in de hoofdrol, besloten Brad Wright en Jonathan Glassner een serie te maken gebaseerd op deze film. In de film wordt door de Amerikaanse regering de ontdekking van een grote metalen ring met hiërogliefen, gevonden in Egypte, angstvallig geheim gehouden. Kolonel Jack O'Neill (Kurt Russell) en egyptoloog Daniel Jackson vinden echter deze ring en weten de inscripties te ontcijferen. De ring blijkt de toegang te zijn tot een andere wereld Abydos genaamd, miljoenen lichtjaren ver. Onder leiding van Jack O'Neill reist vervolgens een team af naar deze planeet. Op de planeet blijkt de bevolking onder de macht van zonnegod Ra te leven. Jack O'Neill en zijn team besluiten de bevolking te bevrijden van Ra's macht, wat de eerste Abydos-missie oplevert.

De tv-reeks
De Stargate SG-1 serie gaat vervolgens verder waar de film geëindigd is. Een nieuw Stargate-team zet 1 jaar na deze Abydos missie de zoektocht naar nieuwe werelden verder. Dit keer met een andere cast en andere machthebbers. De rol van Jack O'NeiIl wordt in de serie vertolkt door Richard Dean Anderson, bekend van de serie MacGyver. Zonnegod Ra wordt in de serie vervangen door andere gemene machthebbers, zoals Apophis en Aris Bok.

** Stargate SG 1 - Seizoen 3, Episodes 1-4, Volume 8 **

Into the Fire
Gevangen op de planeet van Goa'uld leidster Hathor, hopen kolonel O'Neill, major Carter en Daniel Jackson op hulp van de Stargate-basis. Maar daar is de hoop op het vinden van het Stargate-commando reeds opgegeven.

Seth
O'Neill en zijn team zijn op het spoor van een verdreven Goa'uld leider, die zich op aarde verborgen houdt als aanvoerder van een gevaarlijke sekte. Diezelfde sekte wordt ook door de FBI in de gaten gehouden.

Fair Game
De Goa'ulds beramen een plan voor een invasie van de aarde. Door de bemiddeling van de machtige, buitenaardse Thor komen de Goa'uld leiders en het Stargate-commando onder leiding van O'Neill bijeen om te onderhandelen.

Legacy
Op een ver afgelegen planeet stoot het Stargate-commando op de dode lichamen van een groep van afvallige Goa'ulds. Als de lijken naar de Stargate-basis vervoerd worden, ontketenen zij een dodelijk gevaar voor de aarde.

Verkrijgbaar vanaf 10 januari.

** Stargate SG 1 - Seizoen 3, Episodes 5-8, Volume 9 **

Learning Curve
Het Stargate-team komt tot de ontdekking dat het buitenaardse Orbanervolk zijn kinderen misbruikt als gevoelloze databestanden. Om de elfjarige Merrin te redden, moet Jack O'Neill grote persoonlijke risico's nemen.

Point of View
In een parallel-universum wordt de aarde door de Goa'uld overvallen. Plotseling duiken in de Stargate-basis de 'dubbelgangers' van Samantha Carter en majoor Kawalsky op, met het dringende verzoek om hulp om zo de indringers te verjagen.

Dead Man's Switch
Op planeet PJ6-877 valt het SG-l team in handen van de buitenaardse Aris Bok. De angstwekkende alien ontpopt zich als een genadeloze premiejager in dienst van de Goa'uld.

Demons
SG-l stoot op een primitieve, middeleeuwse beschaving die voortdurend in angst leeft voor een machtige demon. Ternauwernood kan het Stargate commando een wreed mensenoffer voorkomen. De demon dreigt echter met een genadeloze vergelding.

Verkrijgbaar vanaf 14 februari.

** Stargate SG 1 - Seizoen 3, Episodes 9-12, Volume 10 **

Rules Of Engagement
Een groep Stargate-soldaten vecht tegen een leger van Jaffa. Omdat het commando van O'Neil denkt dat het gaat om het vermiste SG-l-team snellen zij ter hulp. Tot hun grote ontsteltenis merken ze dat het mysterieuze team nu tegen hen de wapens inzet.

Forever In A Day
Bij een bevrijding van Abydonians vindt men de verloren gewaande vrouw van Daniel Jackson terug. Haar reOnie met Jackson I!jdt tot zware gevolgen, namelijk de breuk met zijn vriendschap met Teal'C en zijn ontslag bij het Stargate Commando.

Past And Present
Het SG-l-team ontdekt een planeet waar alle inwoners aan geheugenverlies leiden. Ze ontmoeten er de intelligente jonge vrouw Ke'ra, die met hen meegaat naar de aarde op zoek naar een geneesmiddel. Maar na een tijdje ontstaat bij SG-l het vermoeden dat Ke'ra misschien helemaal niet is wie ze lijkt te zijn.

Jolinar's Memories
De vader van majoor Carter is gevangen genomen en weggevoerd naar een maan die is omgevormd tot een ware hel. Omdat Jolinar de enige is die ooit uit deze hel kon ontsnappen, probeert men zijn herinneringen uit Carters geest terug te winnen. Maar de onvoorziene verschijning van een oude vijand brengt de plannen om Carters vader te redden in de war.

Verkrijgbaar vanaf 10 maart.

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: ?
Leeftijd: 12
Speelduur: 535 min.

Extra's:
• Interview met producers
• Featurette: Gatewav to the edge of the Universe
• Trailer
• Interview met Amanda Tapping
• Interview met C. Judge (Teal'C)
• Trailers


Recent nieuws van dezelfde bron